Carti postale – colectie

Cartea postala este o bucata de carton avand forma patrata sau dreptunghiulara, gandita pentru comunicarea sub forma de corespondenta deschisa (cartile postale se expediaza fara plic) si pentru a oferi imagini din locul in care se afla expeditorul. Pe fata pot fi vazute diverse reproduceri ale unor obiective turiste importante pentru respectiva zona (sate, orase, strazi, bulevarde, monumente, biserici, piete, gari, institutii), iar pe verso exista doua campuri in care expeditorul trebuie sa scrie mesajul dorit (de obicei salutari si cateva cuvinte despre obiectivul vizat sau zona in care acesta se afla) si numele si adresa completa a destinatarului.

Mai mult in gluma m-am apucat de colectionat carti postale. Nici prin cap nu imi trecea ca imi va placea atat de mult sa le adun, sa le scot la lumina din cand in cand, sa le admir si sa imi amintesc momentul cand le-am primit. Mai mult decat atat, cartile postale din colectie imi amintesc in primul rand de oamenii care le-au trimis, de povestile lor calatoare, de faptul ca, in vacantele petrecute in tara sau in afara tarii, ei s-au gandit o clipa la mine. Le multumesc tuturor! Si da, colectionez in continuare carti postale, asa ca nu ezitati sa imi trimiteti, daca doriti. :)

Iata cartile postale pe care le-am adunat intr-un an (clic pe poza pentru a le vedea marite)…

carti postale

carti postale

carte postala

carti postale

carti postale

carti postale

carti postale

carti postale

carti postale

carti postale

carti postale

carti postale

carte postala

Stiati ca … a fost vazut dragul de Nessie, monstrul din Loch Ness? :)

carti postale

Stiati ca … primele carti postale nu erau ilustrate?

Stiati ca … cei care colectioneaza carti postale retrase din circulatie sunt organizati in cartocluburi?

5 thoughts to “Carti postale – colectie”

  1. Si mie-mi plac, inca pastrez cutia de carti postale si vederi din copilarie. Am mai primit intre timp, desigur mai rar, si le pastrez si pe acelea. Ce vremuri, “vintage”, cand de sarbatori primeai felicitari ilustrate prin posta!! Acum se trimit si se primesc prin sms si mail! Dar si eu am mai scris pentru iubitorii de vintage carti postale. Daca-mi dai adresa postala, cu mult drag iti trimit, calatoresc destul de mult, prin tara si strainatate!!

    1. Ana, tu esti una dintre cele mai placute surprize cu care a venit iepurasul la mine.
      Firea mea impulsiva m-a impins candva sa arunc tot ce era vechi, inclusiv scrisorile de dragoste primite. :) Iti dai seama cat regret acum? :)
      Sigur ca iti dau adresa. Cum as putea refuza o asemenea fericire? Nu stiu daca suntem prietene pe facebook, asa ca iti las link spre profilul meu. :) https://www.facebook.com/sas.vienela

Părerea ta e importantă pentru mine