Carti de dezvoltare personala 2024
Desi au exista voci care au incercat sa blameze discursurile si cartile de dezvoltare personala, ele sunt inca la mare cautare, sunt apreciate, cumparate si citite cu pasiune de catre tot mai multa lume. Si este de inteles, tinand cont de faptul ca dezvoltarea personala include multe domenii, iar aceste carti iti pot deschide ochii asupra unor aspecte pe care de obicei le neglijezi, chiar daca le stii. Astazi voi prezenta cateva dintre cele mai bine vandute carti de dezvoltare personala 2024 si sper sa iti fie de folos in alegerile pe care le vei face si, desigur, in dezvoltarea ta ca om pe toate planurile.
Carti de psihologie practica. Carti de dezvoltare personala 2024. VEZI AICI TOATE OFERTELE
Antreneaza-ti creierul! – Joe Dispenza. Comanda cartea de aici
Antreneaza-ti creierul! Strategii si tehnici de transformare mentala
V-ati intrebat vreodata de ce aveti in permanenta aceleasi ganduri negative? De ce va intoarceti mereu la aceiasi membri ai familiei, prieteni sau parteneri care va fac rau? De ce ramaneti blocati in aceleasi scheme mentale nocive si inhibante?
Studiile arata ca 90% dintre gandurile oamenilor sunt negative. Explicatia consta in faptul ca, din pricina stresului la care suntem supusi zilnic, ne activam “sistemul de supravietuire” si tiparele de comportament inradacinate. Creierul nostru are insa o calitate formidabila, numita plasticitate, schimbandu-si organizarea ca urmare a procesului de invatare si a experientelor de viata. Putem, asadar, modifica felul in care privim ceea ce ni se intampla, gandurile care ne produc suferinta si ne tin pe loc, in prima faza prin simpla lor constientizare.
Prin antrenament mental, autodisciplina si perseverenta, meditatie si expunere sistematica la experiente noi si, bineinteles, cu ajutorul nepretuit al creierului, schimbarea este la indemana oricui. Prin repetitie, gandurile si sentimentele autolimitative se transforma in obisnuinte, producand astfel sabloane mentale precum sentimentul lipsei de valoare sau inclinatia spre experiente negative. De ce le simtim totusi lipsa atunci cand nu avem parte de ele?
Simplu: pentru ca suntem dependenti organic de acestea. Aceste lucruri nu trebuie dramatizate; dimpotriva, avem acum certitudinea ca sta in putinta noastra sa ne reconfiguram si sa ne eliberam de tot ce ne-a facut rau pana acum. Reteta se afla chiar in paginile acestei carti. Veti afla ca experientele noi sunt un pas absolut necesar pentru a ne elibera de vechile tipare, cat de importanta este meditatia si introspectia si care este rolul pe care il joaca lobul frontal in procesul schimbarii. Pas cu pas, cu explicatii insotite de imagini, Joe Dispenza ne conduce pe drumul catre transformare.
Joe Dispenza va ofera toate instrumentele de care aveti nevoie pentru a va schimba in mod fundamental viata.
Limbajul corpului – Isabelle Duvernois. Comanda cartea de aici
Stiati ca aproape 70% din comunicarea noastra are loc prin mijloace nonverbale: prin gesturi, mers, privire? Piciorul care se leagana, o privire aruncata pe furis sau o strangere de mana moale sunt adesea mult mai graitoare decat cuvintele insele. Cu ajutorul acestei carti, bogat ilustrate, care contine numeroase sfaturi practice si marturii, veti invata sa decodati toate gesturile corpului: inrosirea fetei, incrucisarea bratelor sau a picioarelor, postura trunchiului, mangaiatul parului, gatului sau mana dusa la spate; toate aceste gesturi pe care corpul nostru le schiteaza, cel mai adesea involuntar, nu vor mai avea secrete pentru dumneavoastra.
Veti invata, de asemenea, sa depistati minciuna sau tradarea, sa treziti simpatia, sa seduceti pe cineva ori sa ii atrageti atentia persoanei de care va place. Amintiti-va ca trupul dumneavoastra este un instrument minunat cu ajutorul caruia puteti obtine succesul la locul de munca, permitandu-va sa va sporiti puterea de convingere si de negociere, sa va maximizati potentialul sau, pur si simplu, sa comunicati mai eficient.
Isabelle Duvernois este psiholog clinician, psihoterapeut individual, de familie si de cuplu si specialista in comunicare, cu o vasta experienta in terapiile de scurta durata, in terapiile de grup, precum si in decodarea limbajului corpului si in managementul stresului ocupational. Preda la Institutul de psihologie al Universitatii Rene Descartes din Paris. De asemenea, Isabelle Duvernois este consultant pentru site-ul revistei Psychologies.
Poarta-te ca o doamna, gandeste ca un barbat – Steve Harvey. Comanda cartea de aici
Poarta-te ca o doamna, gandeste ca un barbat. Ce cred cu adevarat barbatii despre dragoste, relatii, intimitate si angajament. Editia a II-a
Daca sunteti intr-o relatie stabila si doriti sa primiti inelul, aceasta carte este pentru dumneavoastra. Daca sunteti casatorita si vreti sa recastigati controlul si sa va consolidati legatura sau daca v-ati saturat sa fiti tratata ca o jucarie, puteti folosi aceasta carte ca pe un instrument – sa luati fiecare dintre principiile, regulile si ponturile din acest ghid practic si sa le utilizati pentru a anticipa planul de joc al unui barbat si pentru a riposta cu o ofensiva si o defensiva de neoprit.
Atentia unui barbat se concentreaza pe cine este el, cu ce se ocupa si cat de mult castiga, pana cand are sentimentul ca si-a indeplinit misiunea. Iar pana la indeplinire, femeile au loc in viata lui doar intr-o mica masura. Trofeele versus Femeile care trebuie pastrate: Un trofeu nu are nicio regula, nicio pretentie, nici un respect fata de sine insasi si nici principii dupa care sa se ghideze; O femeie care merita pastrata nu cedeaza niciodata cu usurinta, iar standardele/pretentiile apar din clipa in care barbatul incepe sa i se adreseze.
Baiatul mamei: Un barbat caruia sotia/iubita nu i-a impus anumite reguli, standarde, dar mama lui a facut acest lucru, este si va ramane tipul de barbat care sa plece de acasa la ora zece seara sa gateasca prajituri cu mama sa, daca aceasta ii cere acest lucru. De ce insala barbatii? Pentru ca pot si pentru ca ei cred ca pot scapa fara sa fie prinsi. Pentru ca o femeie sa isi expuna conditiile in fata unui barbat, trebuie mai intai sa isi dea seama care sunt regulile ei.
Trebuie sa ia in considerare ce gen specific de barbat cauta (amuzant, muncitor, generos, etc), cum se asteapta sa fie curtata (telefoane, mesaje, intalniri dese), la ce nivel de angajament se asteapta, ce nivel de siguranta financiara se asteapta, daca doreste un barbat care vrea copii si este orientat spre familie, daca ar trebui sa fie religios/spiritual, etc.
Ce faci atunci când sufletul îți este trist, pustiu? Cum te remontezi atunci când simți că ți s-au înecat toate corabiile? Ce carte citești atunci când ai nevoie să te regăsești? Gânduri balsam din suflet pentru suflet este cartea care îți poate deveni partener fidel în astfel de clipe, ca și în zilele în care ai nevoie de cuvinte balsam care să îți mângâie mintea și inima. Din suflet îți ofer aceste gânduri pentru suflet și sper să te bucuri de fiecare cuvânt. – Irina Bordea
Cărți în română pentru femei cărora le vibrează sufletul la citirea unui text bun, la o frază construită din emoții, la îndemnuri motivationale. O carte pentru femei a căror dezvoltare personală nu se oprește niciodată.
Cele 15 legi supreme ale dezvoltarii personale – John C. Maxwell. Comanda cartea de aici
Pasionat de dezvoltarea personala timp de mai bine de cincizeci de ani, John Maxwell ne impartaseste acum din experienta personala legata de acest subiect, astfel incat sa putem deveni ceea ce ne-am dorit dintotdeauna. Aceasta a treia carte din seria de Legi a lui John Maxwell (Cele 21 de legi supreme ale liderului si Cele 17 legi ale muncii in echipa) te va ajuta sa fii genul acela de persoana care invata toata viata si pentru care dezvoltarea personala este o preocupare permanenta.
Milioane de persoane – printre care ma numar si eu – au fost inspirate de cuvintele si de cartile lui John Maxwell. In lucrarea de fata, John ne impartaseste din nou perspectiva sa remarcabila referitoare la modul in care fiecare dintre noi ne putem atinge potentialul maxim, astfel incat sa facem o diferenta pozitiva in vietile celor din jur. – Elizabeth Dole, fost secretar de stat, senator al Statelor Unite si presedinte al Crucii Rosii Americane.
Il felicit pe John Maxwell pentru faptul ca este un pionier al leadershipului in intreaga lume. In cea mai recenta carte a sa, ne prezinta intr-o maniera interesanta cele 15 legi de nepretuit ale dezvoltarii personale. Daca citesti aceasta carte, vei beneficia de esenta experientei lui John, ajungand in scurta vreme la urmatorul nivel de succes pe plan personal. – Stedman Graham, speaker, autor si antreprenor
In calitate de trainer si de lider, caut intotdeauna metode pentru a-mi ajuta cursantii sa se dezvolte. Gratie bunului meu prieten, John Maxwell, ai acum la dispozitie un manual de instructiuni cu ajutorul caruia sa ajungi la un nou nivel de dezvoltare. Aplica in practica aceste legi si te vei dezvolta la nivel personal asa cum nici macar nu ti-ai fi imaginat. O lucrare obligatoriu de citit pentru orice persoana care are responsabilitatea de a-i ajuta pe ceilalti sa se dezvolte. – John Calipari, renumit antrenor de baschet al echipei Universitatii din Kentucky.
Secretele supreme ale increderii depline in sine – Robert Anthony. Comanda cartea de aici
Secretele supreme ale increderii depline in sine / The ultimate secret of total self-confidence de Dr. Robert Anthony ne readuce aminte sau ne face sa constientizam faptul ca viata noastra este suma gandurilor pe care le avem si nu o consecinta a circumstantelor exterioare carora tindem sa le acordam o atentie prea mare. Asadar, iti urez bun venit la bordul unui audiobook ce te va invata sa rupi lanturile limitarilor care te-au impiedicat pana acum sa devii ceea ce iti doresti. Autorul iti dezvaluie 14 secrete care te vor ajuta sa ajungi mai usor la dobandirea increderii depline in sine printr-o atitudine mentala pozitiva. Dr. Robert Anthony iti promite ca:
Daca te afli intr-o situatie in care parca bati pasul pe loc sau te simti complexat si incapabil sa infrunti viata cu entuziasm si incredere, atunci aceasta carte este pentru tine. Daca te dezgusta mediocritatea, daca esti dezamagit de rezultatele pe care le-ai avut in trecut si nu te multumesti sa fii o frunza purtata de vant, aceste pagini iti ofera o alternativa. Daca poti fi deschis si receptiv la noi concepte, valori si convingeri, vei descoperi motivul pentru care poti si pentru care ar trebui sa iti reorganizezi sistematic procesele de gandire pentru a-ti trezi NOUL SINE!
Dr. Robert Anthony este un bun cunoscator al misterelor mintii umane, fiind totodata omul din umbra pentru unii dintre cei mai de succes oameni ai planetei. Detine un doctorat in psihologie comportamentala la Pacific Western University si a lucrat ca psihoterapeut, practician in domeniul programarii neurolingvistice, maestru hipnotizator, consultant personal de performanta si coach.
Este specializat in toate formele de terapie prin energie fiind autorizat de Consiliul American de Hipnoterapie si membru al Asociatiei pentru Psihologie Energetica Comprehensiva. Este unul dintre cei mai cautati consultanti si oratori din lume, de-a lungul timpului locuind in mai multe zone ale planetei printre care: Statele Unite, Marea Britanie, Suedia, Rusia si Noua Zeelanda. In momentul de fata este stabilit in Australia.
Autorul este convins ca te poti schimba intrucat s-a dovedit ca dureaza aproximativ 21 de zile pentru a rupe tiparul unui obicei vechi si distructiv sau pentru a crea unul nou si pozitiv. Poti deveni persoana aceea increzatoare capabila sa realizeze tot ce isi propune in viata cu conditia de a-ti schimba putin modul de gandire. In acest sens autorul iti dezvaluie pe parcursul cartii secretele dobandirii increderii depline in propriile forte.
Carti din categoria Accepta-te, Iubeste-te. Carti de dezvoltare personala 2024
Cum poate mintea sa vindece corpul – David R. Hamilton. Comanda cartea de aici
David Hamilton este un adevarat expert in privinta modului in care mintea si gandurile noastre ne pot schimba fizic organismul. – Daily Express
Ca om de stiinta care a acceptat noua constiinta, dr. David Hamilton a creat o punte ce va fi de folos tututor celor care incearca sa inteleaga legatura dintre corp, minte si sinele nostru spiritual. – Louise Hay, autoare si speaker motivational, fondatoarea Hay House
David Hamilton are unicul talent de a combina spiritualitatea cu stiinta intr-un mod simplu, dar semnificativ. Toata lumea trebuie sa citeasca aceasta carte! – Suzy Greaves, editor Health & Fitness Magazine
Lucrarea de fata, scrisa de omul de stiinta David R. Hamilton, exploreaza puterea vizualizarii, a credintei si a gandirii pozitive, precum si efectele acestora asupra corpului nostru. Gratie meditatiei revolutionare de vindecare cuantica, prin care ne putem schimba la nivel celular, dr. Hamilton ne arata cum ne putem folosi imaginatia pentru a stimula sistemul propriu de aparare al organismului, cu scopul de a ne vindeca de diverse boli, afectiuni si dureri.
Citind aceasta carte, veti invata cum, datorita imbinarii dintre stiinta si credinta, va puteti vindeca mult mai usor decat inainte.
Curajul de a nu fi pe placul celorlalti – Ichiro Kishimi, Fumitake Koga. Comanda cartea de aici
Curajul de a nu fi pe placul celorlalti. Cum sa fii liber, sa iti schimbi viata si sa fii cu adevarat fericit
Fenomenul japonez vandut in peste 3.9 milioane de exemplare in intreaga lume! Invata sa iti descatusezi forta interioara, pentru a deveni ceea ce doresti sa fii cu adevarat!
Pornind de la teoriile lui Alfred Adler, una dintre figurile marcante ale psihologiei secolului XX, cartea, construita sub forma dialogului socratic, ne arata ca fiecare dintre noi isi poate controla propria viata, fara a se lasa influentat de traumele trecutului sau de indoielile si asteptarile celor din jur. Acest mod de gandire profund eliberatoare, sustine psihologia adleriana si ne ajuta sa ne dezvoltam curajul de a ne schimba si sa renuntam la limitarile impuse atat de noi insine, cat si de cei din jurul nostru.
Aceasta carte carte ne va schimba viata si ne va ajuta sa ne eliberam mintea de ganduri si atitudini negative, sa atingem fericirea adevarata si sa avem succes in orice domeniu al vietii noastre.
Curajul de a fi vulnerabil – Brene Brown. Comanda cartea de aici
Curajul de a fi vulnerabil. Schimba felul in care traiesti, iubesti, educi si conduci. Editia a 2-a
Nu avem incotro: ne lovim zi de zi de situatii care presupun nesiguranta, riscuri sau expunere emotionala. Descoperim astfel pe pielea noastra ce inseamna vulnerabilitatea, dar si cat de greu poate fi uneori sa indraznesti. Bazandu-se pe 12 ani de cercetari deschizatoare de drumuri, Brene Brown demoleaza mitul cultural potrivit caruia vulnerabilitatea ar fi o slabiciune si demonstreaza ca, dimpotriva, este trasatura care ne da adevarata masura a curajului.
O carte minunata: imperios necesara, esentiala si amuzanta. N-am putut s-o las jos. – Seth Godin
Cred ca lumea are nevoie de mai multi ghizi ca Brene, care sa ne arate calea catre lumea noastra interioara. – Maria Shriver
Brene Brown este stralucita cand vine vorba sa prezinte paradoxurile curajului: suntem cu atat mai puternici cu cat ne imbratisam vulnerabilitatea si indraznim cu atat mai mult cu cat invatam sa ne recunoastem fricile. – Gretchen Rubin, autoarea The Happiness Project
Nu avem de-a face cu o carte despre victorie sau infrangere. Ci cu o carte despre curaj. Intr-o lume a lui „niciodata nu-i destul“, in care frica a devenit o a doua natura, vulnerabilitatea este subversiva. Incomoda. Ba, uneori, chiar putin periculoasa. Fara indoiala, a ne-o asuma implica riscuri mult mai mari decat criticile pe care le-am putea primi sau faptul de a fi raniti.
Dar daca facem un pas inapoi si ne privim situatia cu obiectivitate, vom descoperi ca nimic nu este mai dureros, mai incomod si mai periculos decat a ramane pe dinafara propriei vieti, gandindu-ne cum ar fi stat lucrurile daca am fi avut curajul sa pasim in arena. Curajul de a fi vulnerabil propune o viziune noua si puternica despre ce inseamna a ne lasa vazuti. Si ne invata sa o facem, pas cu pas.
Brene Brown, doctor in asistenta sociala, este profesor cercetator la Graduate College of Social Work din cadrul Universitatii din Houston, program finantat de Fundatia Huffington. Si-a petrecut ultimii 20 de ani studiind curajul, vulnerabilitatea, rusinea si empatia. Este autoarea a cinci carti, dintre care ultimele patru au fost cotate bestselleruri de catre cotidianul The New York Times : The Gifts of Imperfection , Daring Greatly (Curajul de a fi vulnerabil, Curtea Veche Publishing, 2019), Rising Strong , Braving the Wilderness (Curajul in salbaticie, Curtea Veche Publishing, 2019) si Dare to Lead (Indrazneste sa conduci, Curtea Veche Publishing, 2019).
Esti ceea ce gandesti – Wayne W. Dyer. Comanda cartea de aici
Dr. Wayne W. Dyer (1940–2015) este unul dintre cei mai cunoscuti autori si oratori americani care au promovat psihologia motivationala. De aceea, a fost denumit „parintele motivatiei“. S-a format ca psiholog la Wayne State University, a fost profesor la St. John’s University si la spitalul universitar din cadrul Cornell University Medical College. A scris peste 25 de carti de dezvoltare personala, sute de articole de specialitate, colaborand la realizarea multor programe educationale audio si video.
Cartile lui, cateva bestselleruri New York Times, au schimbat perceptia publicului larg asupra unui domeniu foarte important: educatia. De acelasi autor, la Curtea Veche Publishing au mai aparut: Puterea intentiei Mi-e limpede acum.
Cu 500 de ani inainte de Hristos, filozoful chinez Lao Zi a scris 81 de versete despre natura umana si despre felul in care oamenii trebuie sa-si traiasca viata si sa-si indeplineasca menirea. Ele constituie un indrumar pentru a avea o viata echilibrata din punct de vedere moral si spiritual, urmarind in permanenta binele.
Dr. Wayne W. Dyer a realizat o varianta personala a celebrelor versete, careia i-a adaugat o interpretare potrivita zilelor noastre. Rezultatul este un ghid de gandire si actiune care imbina indemnul antic la pace si liniste interioara cu imperativele lumii actuale orientate spre dinamism si dezvoltare continua.
Aprofundand invataturile din aceasta carte, vei ajunge sa intelegi un vechi adevar: „Cand schimbi felul in care privesti lucrurile, ele se schimba.“
Societatea occidentala te invata ca trebuie sa fii competitiv, dur, ca esti implinit atunci cand iti stabilesti multe teluri si te zbati sa le indeplinesti. Scriindu-mi cartea, am invatat sa fiu flexibil in gandire. – Wayne W Dyer
Cum sa-ti reinventezi viata – Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko. Comanda cartea de aici
Cum sa-ti reinventezi viata. Cum sa pui capat comportamentelor negative si sa te simti din nou bine
Ti se intampla adesori sa pui nevoile celorlalti mai presus de ale tale? Te panichezi cand persoana iubita te ameninta ca te paraseste? Te temi in mod exagerat de boli si de esecuri financiare? Esti vesnic nemultumit, in ciuda reusitelor personale si profesionale?
Autorii acestei carti, celebri specialisi in psihoterapia cognitiva, te ajuta sa identifici cele 11 “capcane mentale” asociate cu diversele comportamente distructive si cu imaginea negativa de sine. Pe baza unor studii de caz, a unor chestionare de autoevaluare, dar mai ales a unor tehnici bazate pe controlul emotiilor, gandurilor si comportamentelor, vei invata cum sa “spargi” ciclul reactiilor autodistructive si cum sa te bucuri de o viata implinita, evitand “capcanele” vietii – de la sentimentul de abandon si de la dependenta, pana la excluderea sociala, deprivarea emotionala, esec si vulnerabilitate.
Jeffrey E. Young, fondator al psihoterapiei centrate pe scheme cognitive, este director si formator la Centrul de Terapie Cognitiva din New York.
Janet S. Klosko este codirectoare la Centrul de Terapie Cognitiva din Long Island, New York, si este specializata in psihoterapia anxietatii.
CUPRINS:
Cuvant‑inainte de Aaron Beck
• Prefata
Capitolul 1. Capcanele mentale
Capitolul 2. Care sunt capcanele dumneavoastra mentale?
Capitolul 3. Sa intelegem capcanele mentale
Capitolul 4. Capitulare, Fuga si Contraatac
Capitolul 5. Cum schimbam capcanele mentale
Capitolul 6. “Te rog, nu ma parasi!” Capcana Abandonului
Capitolul 7. “Nu pot sa am incredere in tine”. Capcana Neincrederii si Abuzului
Capitolul 8. “Nu voi primi niciodata dragostea de care am nevoie”. Capcana Deprivarii Emotionale
Capitolul 9. “Nu‑mi gasesc locul nicaieri”. Capcana Izolarii Sociale
Capitolul 10. “Nu ma descurc de unul singur”. Capcana Dependentei
Capitolul 11. “O sa se intample o nenorocire”. Capcana Vulnerabilitatii
Capitolul 12. “Nu sunt bun de nimic”. Capcana Deficientei
Capitolul 13. “Ma simt ca un ratat”. Capcana Esecului
Capitolul 14. “Mereu fac doar ce vrei tu!” Capcana Subjugarii
Capitolul 15. “Niciodata nu e suficient de bine”. Capcana Standardelor Nerealiste
Capitolul 16. “Pot sa obtin tot ce‑mi doresc”. Capcana Revendicarii de Drepturi Personale
Capitolul 17. O filosofie a schimbarii. Sapte premise fundamentale
Bibliografie • Multumiri
Ziua in care am inceput sa ma iubesc cu adevarat – Serge Marquis. Comanda cartea de aici
O lectie de viata extraordinara, profunda, luminoasa si extrem de emotionanta.
Maryse este un neuropediatru eminent, o femeie frumoasa si inteligenta, teribil de narcisica si convinsa ca are intotdeauna dreptate. Insa este si mama lui Charlot, care o fascineaza si o exaspereaza in acelasi timp. Charlot, un Mic Print dezarmant al adevarului, este cel care o pune in fata unor probleme filosofice. Care-i sensul vietii cand ai parte de greutati? Unde se ascunde iubirea cand ai de facut fata intimidarilor, prostiei, spaimei de celalalt? Si ce este egoul, chestia aia de care pare sa sufere toata lumea?
Insufletit de un curaj nebun si motivat de o umanitate extrema, Charlot o va invata pe mama sa ca, daca renunta la certitudini si inceteaza sa se mai considere buricul pamantului, va putea, in sfarsit, sa aiba parte de adevarata bucurie, cea a relaxarii si a inteligentei emotionale. In plus, va invata sa se iubeasca.
Am ales forma romanului pentru a aduce in scena personaje si situatii care sa ilustreze multiplele fatete ale egoului. Asa s-au nascut Charlot, Maryse, Marie-Lou, Georges si toti ceilalti. Sper sa fim cat mai multi cei care vom incerca sa raspundem la intrebarile lui Charlot, intrucat am sincera convingere ca o mai buna intelegere a mecanismelor egoului ar permite evitarea unei mari parti din suferinta omeneasca. – Serge Marquis
Serge Marquis, iti multumesc ca ii faci pe cei care te citesc sa se simta mai vii! – Alexandre Jardin, regizor, laureat al Premiului Femina 1988, pentru filmul Zebra
Medic specialist in sanatate mintala, dr. Serge Marquis acorda un interes deosebit stresului si epuizarii profesionale si sustine 150 de conferinte pe an in intreaga lume. A publicat doua volume de dezvoltare personala care au intrat in topurile de vanzari din Quebec – Pensouillard le hamster. Petit traite de decroissance personelle si On est foutu, on pense trop! Comment se liberer de Pensouillard le hamster. Primul sau roman, Egoman, a aparut in 2016.
Carti despre psihologia cuplului. Carti de dezvoltare personala 2024
Regandirea infidelitatii – Esther Perel. Comanda cartea de aici
Ce ii determina pe oameni sa calce stramb, uneori chiar si atunci cand au o casnicie fericita? De ce doare atat de mult tradarea? Ce inseamna, de fapt, infidelitatea? Ce asteptari avem in clipa in care ne casatorim? Dar atunci cand tradam increderea celui de langa noi? Exista oare casnicii ferite pe vecie de teribilul spectru al adulterului? Poate o relatie extraconjugala sa salveze o casnicie? Iata doar cateva dintre intrebarile la care terapeutul Esther Perel ofera raspunsuri neasteptate si, de multe ori, in contradictie cu ceea ce majoritatea oamenilor considera ca fiind moral.
Considerata la nivel international unul dintre cei mai buni terapeuti in probleme conjugale, Esther Perel a petrecut ultimii zece ani strabatand lumea si interactionand cu mii de cupluri aflate in impas, in incercarea de a gasi un raspuns la intrebarea “De ce insala oamenii?”
Cartea de fata reprezinta revenirea spectaculoasa a autoarei dupa succesul volumului Inteligenta erotica.
In Regandirea infidelitatii nu se discuta doar despre infidelitate, asa cum ar putea induce in eroare titlul cartii. Lucrarea de fata surprinde multiplele fatete ale relatiilor interumane, analizand cu neasteptat de multa ingaduinta si meticulozitate atitudini personale si culturale privind casnicia, dorinta, datoria fata de familie si implinirea personala. Visul marturisit al autoarei a fost de a provoca o discutie sincera intre cititor si partenerul sau de cuplu despre ce mai inseamna in ziua de astazi iubirea, fidelitatea, pasiunea, adevarul si iertarea.
Cartea nu contine retete miraculoase pentru a depasi dureroasa criza sentimentala provocata de un adulter, ci mai degraba idei, teme de reflectie si instrumente care sa ii aline si sa ii faca mai puternici pe cei cu inima franta, fie ca sunt soti tradati, fie amanti care s-au saturat sa fie mereu pe locul al doilea. (Perel) nu iti vinde calmante si nici nu iti ofera un umar pe care sa plangi – este mult prea ocupata sa iti zdruncine simturile, punand accentul pe capacitatea, energia si implicarea ta in ceea ce inseamna casnicie. – The New York Times
Spatiul dintre noi – Harville Hendrix, Helen LaKelly Hunt. Comanda cartea de aici
Spatiul dintre noi. Locul in care ne cladim iubirea
Aceasta carte este o sinteza a filosofiei relatiilor. E ca o poezie, ale caror versuri iti vine sa le citesti din nou si din nou, stiind ca mereu vei descoperi ceva semnificativ si plin de sens printre randurile scrise cu atata maiestrie. Ce gasim in spatiul dintre noi? Ce inseamna ceea ce gasim acolo? Si cum gestionam ce se afla in acel spatiu? Iata cateva intrebari de baza la care acest manual al relatiilor ne ajuta sa raspundem, pentru a crea un spatiu sigur – acesta fiind unul dintre cele mai valoroase lucruri pe care le putem obtine pe parcursul vietii. – Raluca Zaharie Anton, doctor in psihologie si psihoterapeut relational Imago
Cunosc doar doua cupluri care sunt constiente de spatiul creat intre cei doi parteneri. Intr-unul dintre cazuri, ambii sunt in terapie; in al doilea, ambii sunt terapeuti. Restul oamenilor pe care ii stiu traiesc relatii preponderent inconstiente, care merg din inertie sau mai degraba nu prea merg. Cartea aceasta vorbeste despre energia pe care o cream in cuplu, despre acel spatiu invizibil, insa extrem de important dintre noi si despre felul in care ne putem vindeca relatia atunci cand ii acordam atentia cuvenita. O carte extrem de necesara, asadar, si potrivita pentru nevoile oricarui cuplu, nu doar ale celor aflate in declin sau dificultate. Un ghid teoretic, dar si practic, cu exercitii simplu de facut, menite sa reduca negativitatea dintre parteneri si sa creeze un spatiu securizant, in care cei doi sa creasca si sa se vindece. – Petronela Rotar, autoarea romanului Orbi
Prin aceasta carte, partenerii de cuplu vor constientiza faptul ca spatiul dintre ei este un spatiu sacru si vor fi mai atenti la ceea ce gandesc, vorbesc si fac in relatia de cuplu. Informatiile sunt extrem de pretioase si ne ajuta sa dobandim siguranta, armonie si iubire in viata de cuplu. Spor la a fi constienti de spatiul sacru dintre voi. – Niculina Gheorghita, psiholog clinician, terapeut relational Imago si autor
Nevoile lui, nevoile ei – Willard F. Harley, Jr. Comanda cartea de aici
Nevoile lui, nevoile ei. Secretele unei relatii de cuplu durabile
Considerata de prestigioase publicatii din intreaga lume drept cea mai buna carte adresata cuplurilor care vor sa aiba o relatie armonioasa “pana la adanci batraneti”, tradusa in majoritatea limbilor de circulatie internationala si vanduta pana acum in peste 2 milioane de exemplare, Nevoile lui, nevoile ei readuce in prim plan niste principii simple, cu ajutorul carora, daca ni le-am insusi pe deplin, am avea o casnicie mult mai implinita si mai fericita.
Dr. Harley, un renumit terapeut de cuplu, ne ajuta sa intelegem ca bunele intentii nu sunt intotdeauna suficiente ca sa rezolvam problema compatibilitatii cu partenerul de viata. Nu e suficient sa ne dorim sa indeplinim nevoile emotionale ale acestuia, ci chiar sa o facem. Barbatii si femeile au nevoi emotionale diferite – si de aceea ideal este sa ii indeplinim partenerului de viata nevoile care sunt importante pentru el, nu pentru noi.
Fragment din cartea “Nevoile lui, nevoile ei” de Willard F. Harley:
“In primul capitol am enumerat zece nevoi emotionale ale barbatilor si femeilor. Desi toate sunt impartasite de ambele sexe, cinci dintre ele tind sa fie catalogate de femei drept mai importante, iar celelalte cinci sunt mai importante pentru barbati. Aceasta neconcordanta intre barbati si femei cu privire la prioritizarea celor zece nevoi ingreuneaza empatia dintre cele doua sexe. “De ce”, fiecare il intreaba pe celalalt, “sunt atat de importante pentru tine aceste cinci lucruri? Niciunul nu mi se pare vital asa incat sa nu pot merge mai departe fara el, cel putin o vreme. Ce-i cu tine?”
Viata in doi, cand suntem trei – John M. Gottman, Julie Schwartz Gottman. Comanda cartea de aici
Aveti copii si e minunat! Dar nu uitati ca aveti si o casnicie… Un copil e o experienta care-ti aduce mare bucurie, dar pana si cele mai trainice relatii sunt puse la incercare – pana cand voi doi va obisnuiti cu faptul ca ati devenit trei (sau patru… sau mai multi) si invatati sa convietuiti in mod fericit.
Iata cei sase pasi pe care voi, cei doi parteneri de cuplu, ii puteti face pentru a va regasi fericirea conjugala:
• Savurati prietenia dintre voi – sunteti in aceeasi oala.
• Bucurati-va de toate momentele petrecute impreuna cu copilul.
• Aplanati-va conflictele si depasiti blocajele (vorba dulce si negocierea va vor duce departe).
• Condimentati-va din plin viata sexuala si reaprindeti focul pasiunii.
• Admiteti cat e de importanta pentru copil afectiunea tatalui.
• Creati o mostenire spirituala si emotionala de valoare – nu costa mult, dar e nepretuita.
Odata deprinse abilitatile prin care puteti face fata vietii de cuplu cu copii, veti infrunta dificultatile ca doi aliati, evitand capcanele parentingului. Si fiindca practica e necesara pentru orice reusita, aveti sansa de a incerca numeroasele exercitii si chestionare incluse in carte. In fata ochilor, vi se deschide calea de parcurs de la „dezastru“ la „maestru“ in relatia de cuplu.
Probabil, cea mai valoroasa carte despre realitatea cuplurilor care au copii. – Gaspar Gyorgy, autor al cartii Revolutia iubirii
Carti de dezvoltare personala pentru/despre adolescenti. Carti de dezvoltare personala 2024
Cele 7 obisnuinte ale adolescentilor extraordinar de eficace – Sean Covey, Stacy Curtis. Comanda cartea de aici
Daca Cele 7 obisnuinte ale adolescentilor extraordinar de eficace nu te ajuta, inseamna ca ai deja o viata perfecta. – Jordan McLaughlin, 17 ani
Imaginati-va o harta – un ghid pas cu pas care sa va ajute sa ajungeti de unde sunteti acum, acolo unde doriti sa va aflati pe viitor. Obiectivele, visurile, planurile voastre… va sunt toate la indemana. Doar ca aveti nevoie de instrumentele care sa va ajute sa le realizati.
Actualizata pentru epoca digitala, aceasta carte clasica aplica principiile celor 7 Obisnuinte asupra problemelor si deciziilor importante pe care adolescentii le intampina. Intr-un stil distractiv, Sean Covey ofera o abordare simpla pentru a-i ajuta pe tineri sa isi imbunatateasca imaginea de sine, sa construiasca prietenii, sa isi indeplineasca obiectivele, sa se inteleaga cu parintii, sa faca fata provocarilor moderne precum social media si hartuirile din mediul online.
In plus, aceasta carte este intesata cu imagini, idei creative, citate grozave si povesti reale extraordinare despre adolescenti din toata lumea. O carte indispensabila pentru tineri, dar si pentru parinti, profesori sau oricare adult care lucreaza cu adolescentii!
Mi-as fi dorit sa fi avut aceasta carte cand eram adolescenta. – Shannon Hale, autoare a volumului Princess Academy (Academia printeselor), bestseller New York Times
Fii de partea mea! – Mirela Retegan, Liviana Tane. Comanda cartea de aici
Cand am inceput sa lucram la volumul de fata, ne-am imaginat ca stim totul despre ei. Nu facem toti acelasi lucru? Nu presupunem ca, doar pentru ca am fost candva la varsta lor, suntem detinatorii adevarului absolut si nimic nu ne poate surprinde cand e vorba despre copiii nostri adolescenti? Ca avem raspunsuri la orice intrebare?
Poate ca cea mai mare surpriza pe care ne-a rezervat-o experienta Fii de partea mea! a fost sa ne demonstreze cat de departe suntem de cele care eram acum 20-25 de ani si cate straturi de ignoranta despart lumea noastra de lumea lor de azi. Cum sa le poata patrunde pe toate o voce in formare? Cum sa mai putem sa ne ascultam unii pe altii daca nu le indepartam impreuna, cu rabdare, unul cate unul?
Fii de partea mea a fost antidotul suficientei noastre, a fost oglinda pe care ne-au pus-o in fata cele cateva zeci de tineri cu care am stat de vorba pe parcursul scrierii acestei carti. Nu ne-a placut mereu ce am vazut in reflexia ei, dar, oricat de dureros de profunda ar fi fost experienta, am reusit sa o ducem pana la capat doar ca sa ne bucuram pe deplin de rezultat.
Ne-am amintit ca inainte sa stim trebuie sa aflam, ca inainte sa raspundem trebuie sa ascultam si ca inainte sa cerem trebuie sa oferim ceea ce ne dorim cu totii cel mai mult: incredere. Cartea de fata este cel mai elaborat exercitiu de incredere la care am fost provocate vreodata. El ne-a condus acolo de unde ar trebui sa ne tragem mereu energia creativa: la varsta intrebarilor, a cautarilor si a certitudinilor absolute. Ne-am regasit vocea adolescentei si le am daruit-o lor, celor care traiesc azi aceasta varsta. Speram sa-i ajute sa patrunda mai usor straturile de ignoranta care-i despart, uneori fara voie, de adultii care-i iubesc.
Fii de partea mea! Mic tratat de suportare a hormonilor la adolescenti nu e scrisa de cercetatori, dar e rezultatul unor experimente complexe. Nu pune probleme, dar ofera raspunsuri…
Pentru parintele care inca se enerveaza in fata usii inchise a camerei in care copilul isi ascunde universul si isi cere raspicat dreptul la intimitate, cartea este un bilet de calatorie in timp. Respira adanc si aminteste-ti de tine la varsta pe care o are azi copilul tau.
Pentru adolescentul care alege sa taca atunci cand parintele ii pune intrebari (nu exista vreun adolescent care sa nu fie convins ca adulteza este cea mai grea limba de pe planeta, pe care n-o s-o vorbeasca niciodata pentru ca, fireste, el n-o sa fie asa cand o sa fie mare!), cartea este un dictionar.
Pentru toti ceilalti, cartea este o cerere de prietenie. Pentru ca indiferent daca te regasesti intr-o categorie sau in cealalta, cu siguranta esti parte din lumea adolescentilor. Fara sa stii, fara sa vrei sau fara sa fii mereu constient de asta, devii model, influentezi decizii, schimbi vieti.
Alege sa Fii de partea mea!
Si o carte fara legatura directa cu dezvoltarea personala, dar pe care vreau sa o recomand cu toata inima. O carte de dragoste iubita de cititori din intreaga lume.
Oamenii fericiti citesc si beau cafea – Agnes Martin-Lugand. Comanda cartea de aici
A plecat din Paris sa se uite pe sine. Dragostea pe care o va intalni va schimba totul.
Povestea lui Diane incepe in mod brutal cu moartea sotului si a fetitei sale, eveniment care o arunca in cea mai cumplita depresie. Totul se opreste in loc, in afara de inima ei, care continua sa bata. Cu incapatanare. Dureros. Zadarnic.
Cand cel mai bun prieten si asociat in mica afacere cu o cafenea literara la Paris, Felix, ii propune o calatorie ca inceput pentru o noua viata, Diane alege sa indeplineasca o mai veche dorinta a fostului ei sot si se refugiaza departe de lume, intr-o mica asezare din Irlanda. O intalnire neasteptata cu un barbat taciturn o face pe Diane sa vada din nou lumea cu incredere si cu forta regasita.
Sper sa iti fie de folos articolul Carti de dezvoltare personala 2024. Te invit sa descoperi si alte carti interesante, atat de dezvoltare personala, cat si de beletristica.
- Top cărți beletristică pe care să le citești în perioada 2022-2023
- Top cărți beletristică pe care să le citești în 2024
- Cărți pe care le-am citit în 2017 – lista
- Carti dezvoltare personala femei
- Acolo unde canta racii cartea
- Cartea Tehnici de citire a chipului
- Din cer au cazut trei mere
- Carti despre vindecarea sufletului
- Carti pentru concediu
- Istoria romantata a unui safari
Atat de multe carti de citit si atat de putin timp in viata!
18 thoughts on “Carti de dezvoltare personala 2024”