Cărți de citit în vacanță: Descoperă aventurile de neratat pentru momentele de relaxare
Când vacanța bate la ușă, iar timpul pentru relaxare și evadare este la îndemână, nimic nu se compară cu bucuria de a se pierde în paginile unei cărți captivante. Indiferent dacă alegi să te relaxezi pe plajă, să explorezi locuri noi sau să te bucuri de liniștea propriei case, o carte bună poate fi un partener de nădejde în aceste momente de evadare. De la povești de dragoste pline de romantism la aventuri pline de suspans și mister, există o mulțime de titluri care îți vor captiva imaginația în această vară. Așadar, pregătește-te să te întâlnești cu personaje fascinante, să explorezi lumi magice și să călătorești în timp prin recomandări pentru cărți de citit în vacanță. Aceste pagini te vor purta departe de rutina zilnică și te vor transpune în universuri fascinante, în timp ce te lași răsfățat/ă de soarele verii și de briza răcoritoare.
Recomandari de carti pentru vacanta/concediu
Din nou indragostita, de Sofie Cramer. Vezi detalii aici
O poveste plina de caldura despre dragoste, pierdere, serendipitate si comunicarea prin SMS-uri. Acum intr-o ecranizare de exceptie cu Priyanka Chopra Jonas, Sam Heughan si Celine Dion in rolurile principale!
Dupa o cearta aprinsa, logodnicul Clarei a iesit ca o furtuna din apartamentul pe care indragostitii il imparteau de ceva vreme, dar, inainte ca ei doi sa aiba sansa de a se impaca, a murit intr-un tragic accident. Au trecut doi ani de atunci, insa Clara inca este paralizata de durere, iar prietenii sunt ingrijorati pentru ea. Intr-o incercare disperata de a spune ce a ramas nespus, tanara incepe sa trimita mesaje pe telefonul fostului iubit. Ce nu stie ea este ca numarul a fost intre timp realocat. De la o vreme, Sven, care locuieste in capatul celalalt al orasului, primeste pe telefon mesaje misterioase, dar scrise din toata inima. Nu le raspunde, insa este captivat de persoana care i le expediaza. Propria lui relatie sentimentala scartaie, iar cand aceasta se incheie, tanarul isi propune sa o gaseasca pe cea care i-a trimis mesajele. Nici Sven, nici Clara nu stiu ce isi propun sa descopere, insa cert este ca le va schimba vietile pentru totdeauna. Profund emotionanta! O poveste deopotriva captivanta si romantica despre ce inseamna sa primesti o a doua sansa, dar si despre cum sa continui sa mergi mai departe dupa ce ai suferit o grea pierdere. – Kirkus
O incursiune sincera si plina de compasiune in meandrele pline de suferinta, dar reale, ale iubirii. Nu ar strica sa faceti aprovizionarea cu servetele inainte de a incepe sa cititi aceasta carte. – USA Today
O poveste fermecatoare! – Zibby Owens, Good Morning America
O poveste de dragoste moderna si romantica. – Nederlands Dagblad
Sofie Cramer te face sa crezi din nou in noroc. – Emopheliac
Inima neagra ca noaptea, de Robert Galbraith. Vezi detalii aici
Cand Edie Ledwell, nepieptanata si agitata, vrea sa stea de vorba cu ea, Robin Ellacot nu stie ce sa creada. Co-creatoarea desenului animat de succes Inima neagra ca noaptea, Edie e hartuita online de un personaj misterios cu pseudonimul Anomie si ea vrea cu orice pret sa-i afle identitatea. Robin hotaraste ca agentia nu o poate ajuta si isi scoate din cap povestea. Dar dupa cateva zile afla ca Edie a fost atacata si ucisa in cimitirul Highgate, locul unde se petrece actiunea desenului animat. Robin si partenerul ei Cormoran Strike sunt atrasi in cursa pentru descoperirea adevaratei identitati a lui Anomie, intr-o retea incurcata de pseudonime online, interese de afaceri si conflicte de familie. Iar ancheta le pune la incercare capacitatea de deductie si ii ameninta in moduri noi si inspaimantatoare… Un mystery captivant si diabolic de inteligent, Inima neagra ca noaptea este un adevarat tur de forta.
Opera unui maestro al povestirii. – Daily Telegraph
Un thriller minunat cizelat, construit superb. – Daily Mail
Strike si Robin raman la fel de seducatori. – New York Times
Scandalos de captivant. – Financial Times
Unul dintre cele mai fermecatoare duouri ale genului crime. – Guardian
O carte pe care n-o poti lasa din mana, te tine treaz toata noaptea. – Observer
O mostra dura de scriitura crime. – Sunday Times
Cascada ingerilor, de Kristin Hannah. Vezi detalii aici
Cand Mikaela Campbell, sotie si mama iubita, intra in coma, sotul ei, Liam, trebuie sa tina familia unita si sa aiba grija de copiii lor indurerati si speriati. Medicii ii spun sa nu se astepte la o insanatosire, dar el crede ca dragostea poate realiza ceea ce stiinta medicala nu poate. Zilnic sta la capataiul ei, spunandu-i povesti despre viata frumoasa pe care si-au construit-o impreuna, sperand impotriva oricarei ratiuni ca se va trezi. Dar apoi descopera dovezi ale trecutului secret al sotiei sale: o prima casatorie secreta cu starul de cinema Julian True.
Disperat sa o aduca pe Mikaela inapoi cu orice pret, Liam stie ca trebuie sa apeleze la Julian pentru ajutor. Dar oare aceasta alegere il va costa pe Liam sotia sa, familia si tot ceea ce ii este drag? Unul dintre cele mai frumoase romane ale lui Kristin Hannah, Cascada ingerilor este un portret emotionant si de neuitat al casniciei si al angajamentului, povestea unui om obisnuit care indrazneste sa riste totul in numele iubirii.
O lectura de o noapte intreaga – nu veti putea sa o lasati din mana… Cascada ingerilor va va face sa radeti si sa plangeti. – New York Post
O bijuterie… Hannah si-a realizat perfect ideea si a cautat in implicatiile ei fiecare gram de sentiment. – San Jose Mercury News
600 de teste rapide care va stimuleaza neuronii, de Sandra Lebrun , Loic Audrain. Vezi detalii aici
Antrenati-va cu peste 600 de teste psihotehnice • Deductie • Calcul rnintal
Doriti sa ii oferiti carierei dumneavoastra un impuls prin promovarea concursurilor, examenelor, testelor de recrutare sau aveti nevoie doar de o simpla evaluare? Pentru a trece testele psihologice si tehnice, de multe ori obligatorii, antrenamentul este necesar. Aceasta carte va fi antrenorul dumneavoastra!
• Testati-va in toate domeniile: aptitudini verbale, numerice, logice, de orientare, calcul mintal, memorie etc.
• Antrenati-va treptat: teste de antrenament pentru a va dezvolta o aptitudine exacta, teste combinate si contra cronometru pentru a va evalua capacitatea de adaptare si cea de reactie.
• Invatati sa va folositi personalitatea si capacitatile profesionale: testele psihologice concepute in mod special pentru profilul companiei scot la iveala potentialul dumneavoastra.
• Vizualizati punctele forte si punctele slabe grilele de evaluare si curbele de rezultate va spun unde mai aveti de lucrat.
Doamna McGinty a murit, de Agatha Christie. Vezi detalii aici
Doamna McGinty este ucisa cu o lovitura brutala in ceafa, si banuielile cad imediat asupra chiriasului ei, James Bentley, care nu are nici un alibi si pe ale carui haine se gasesc urme de sange si de par. Si totusi, ceva nu este in regula: pur si simplu, pentru Poirot, Bentley nu pare genul de criminal. Detectivul considera ca il poate scapa de spanzuratoare – dar ceea ce nu realizeaza este ca propria viata ii este in pericol de moarte…
Din Spania, cu dragoste, Elena Armas. Vezi detalii aici
O nunta in Spania. Un tip extrem de enervant.
Trei zile pentru a-ti convinge familia ca esti intr-adevar indragostita. Catalina Martin are mare, mare nevoie de un partener pentru nunta surorii ei. Cu atat mai mult cu cat mica minciuna despre iubitul ei american a scapat de sub control. Toti cunoscutii – inclusiv fostul ei prieten si logodnica acestuia – vor fi prezenti la eveniment, nerabdatori sa-l cunoasca pe misteriosul partener al Catalinei. Are doar patru saptamani la dispozitie sa gaseasca un tip care sa-i accepte invitatia si sa fie dispus sa zboare dincolo de Atlantic. Drumul de la New York pana in Spania nu e deloc scurt, iar familia ei zgomotoasa si exuberanta nu va fi usor de pacalit. Chipesul si arogantul Aaron Blackford, un coleg de-al Catalinei, se ofera s-o ajute. Ea prefera sa-l refuze, fiindca in viata ei nu a mai intalnit un tip atat de nesuferit. Insa Catalina e disperata. Ziua nuntii se apropie, iar Aaron pare sa fie singura ei solutie. In plus, incepe sa-si dea seama ca e posibil ca Aaron sa nu fie atat de enervant precum lasa sa se creada.
Tot ce ti-ai putea dori intr-o poveste de dragoste este chiar aici. – Helen Hoang, autoarea cartii The Kiss Quotient
Elena Armas este o autoare spaniola, o autodeclarata romantica incurabila si, spre marea disperare a domnului B., o colectionara maniaca de carti. Dupa ce ani de zile a devorat povesti si a postat despre ele pe contul ei de Instagram, si-a facut, in sfarsit, curaj si a inceput sa creeze ea insasi povesti. Are o diploma de inginer chimist si, in grupul ei de prieteni, este echivalentul Monicai (din serialul Friends). Elena abia asteapta sa-si impartaseasca visul cu tine. Ar vrea sa va extaziati impreuna, citind povesti de genul “si-au trait fericiti pana la adanci batraneti”. Si – cine stie? – poate chiar sa te indragostesti de iubire. La urma urmei, nu-i asta scopul cartilor romantice?
Burnout. Strategii pentru prevenirea epuizarii profesionale, de Jorg Fengler. Vezi detalii aici
Presiunea “termenelor” de la serviciu, munca nesatisfacatoare in echipa, proasta gestionare a timpului sau lipsa de apreciere din partea superiorilor sunt doar o parte dintre motivele pentru care tot mai multi angajati se plang ca sufera de “epuizare profesionala” sau “burnout”. Recunoscand ca o parte din solutii ar putea veni pe cale institutionala, prezenta carte ofera angajatilor 25 de masuri eficiente si usor de aplicat pentru o profilaxie, la nivel individual, a epuizarii cronice. Practicabile oricand (in pauza de masa sau in drum spre casa) si in orice conditii, tehnicile de preventie a burnoutului includ indrumari privind atenuarea tendintelor perfectioniste, renegocierea relatiilor de serviciu, ritmarea timpului, claritatea in gandire si centrarea pe un singur scop si relaxarea meditativa de tip mindfulness.
Jorg Fengler este psihoterapeut si formator-supervizor la Institutul de Psihologie Aplicata din Bonn. A scris carti despre adictii, dinamici de grup si organizatii disfunctionale.
Fragment:
“EXERCITIUL 16: CLARIFICAREA GANDURILOR
Verificati, va rog, care dintre aceste moduri de a proceda le-ati recomanda unei alte persoane – si de ce.
1. Uneori ajuta doar sa faci ordine pe birou. Pe el se afla adesea numerosi factori de distragere.
2. Unii oameni se ridica in picioare si isi rostesc gandurile cu mult succes in timp ce se plimba prin birou incolo si incoace.
3. Altii folosesc in plus o foaie de hartie sau un flipchart, pentru a-si transforma gandurile intr-un plan si intr-o schita de lucru.
4. Iar altii beau ceai sau sucuri, sau fac o mica plimbare pentru a le veni idei noi. Apoi este bine ca in timpul pauzei sa nu-si distraga atentia, ci sa continue sa lucreze in plan mental la acelasi subiect.
5. Unii oameni isi iau o mica pauza de somn sau de odihna fara un scop practic, traind astfel experienta ca gandurile se ordoneaza complet de la sine (!) sau chiar apare o solutie la problema actuala – de asemenea, complet de la sine.
Invatam devreme sa deosebim lucrurile si sa le inzestram cu notiuni care ne faciliteaza permanent diferentierea: cal sau magar, da sau nu, iubire sau ura, negru sau alb, corect sau gresit. Asemenea diferentieri ne faciliteaza orientarea noastra in lume in multe domenii. Insa, adesea, ele se dovedesc a fi inselatoare sau false: intre alb si negru exista nuante de gri, intre cal si magar exista catarul. Pe langa iubire si ura cunoastem, de asemenea, sentimentul contradictoriu care oscileaza intre ura si iubire, iar unele raspunsuri sunt corecte într-o anumita situatie si gresite intr-o alta situatie.
Asadar, gandirea dihotomica, daca nu creeaza ordine, ne impune cu usurinta catuse mentale. Tonurile si tranzitiile, inflexiunile si nuantele pe care le mai contine viata pe langa una sau alta sunt trecute cu vederea. Adesea, gandirea si, probabil, si actiunile noastre sunt, astfel, simplificate in mod nejustificabil. Nu ne mai vin în minte raspunsuri diferentiate la provocarile vietii.”
Enigma la mansarda, Rodica Ojog-Brasoveanu. Vezi detalii aici
Maiorul Cristescu trebuie sa descopere cine a comis o crima pe cat de infioratoare, pe atat de misterioasa. Cine l-a ucis pe batranul profesor al carui cadavru a fost descoperit in mansarda pe care o transformase in birou? Tanara lui sotie sau amantul ei? Fiul ilegitim, mama sau vreun amic al acestuia? Din colectia de numismatica a victimei lipsesc cateva monede foarte valoroase. Criminalul (sau altcineva?) a furat si un portret de Ingres, pe care l-a inlocuit cu o reproducere grosolana.
Rodica-Ojog Brasoveanu, romanciera de calibru, stie sa creeze o intriga palpitanta, cu nenumarate piste false si rasturnari de situatie, delectandu-si cititorii cu inca un roman de neuitat.
Darul, Edith Eva Eger. Vezi detalii aici
Darul. 12 lectii care iti vor salva viata
Aceasta carte face parte din colectia Anansi Ego.
Povestea lui Edith Eger m-a schimbat pe vecie. – Oprah
Mii de oameni din toata lumea i-au scris lui Edith Eger ca sa-i spuna cum i-a inspirat Alegerea si cum i-a ajutat sa-si infrunte propriul trecut si sa-si vindece propriile rani; totodata, o rugau sa scrie o noua carte, mai practica. Acum, in Darul, Edith Eger povesteste cum cea mai cumplita dintre inchisorile in care a trait nu a fost aceea in care au aruncat-o nazistii, ci una pe care si-a creat-o singura, inchisoarea propriei minti. Ea descrie 12 dintre cele mai teribile stari si emotii pe care le-a trait, printre care frica, durerea, mania, vinovatia sau rusinea, si instrumentele pe care le-a descoperit pentru a putea face fata acestor provocari universale.
Pana la urma, nu ceea ce ni se intampla conteaza cel mai mult, ci ceea ce alegem noi sa facem cu aceste intamplari. – Edith Eva Eger, Darul
Dr. Edith Eger este genul meu de eroina. A supravietuit unor orori si brutalitati inimaginabile; dar, in loc sa lase trecutul s-o distruga, a ales sa-l transforme intr-un dar atotputernic – unul pe care-l foloseste pentru a-i vindeca pe ceilalti. – Jeannette Walls
Exceptional… Trecutul unic al lui Eger ii ofera o intelepciune uimitoare… Multi oameni isi vor gasi mangaierea in sfaturile ei despre depasirea situatiilor dificile. – Bill Gates
Dr. Edith Eva Eger (92 ani) are un cabinet de psihoterapie in La Jolla, California, si tine prelegeri la Universitatea California, San Diego. Este, de asemenea, consultant al Fortelor armate si navale ale Statelor Unite pentru formare si tratarea sindromului de stres posttraumatic. Si inca danseaza si isi incheie fiecare discurs cu un grand battement.
- Carti despre vindecarea sufletului
- Povesti crestine pentru copii cu morala
- Carti de povesti pentru copii in romana
- Carti educative pentru copii mici
- Recomandari de carti pentru adolescenti
- Carti de povesti pentru copii
- Carti ortodoxe
- Carti de dezvoltare personala
Beneficiile de a lua cărți de citit în vacanță: O companie plină de aventură și învățare
Vacanța este momentul perfect pentru a scăpa de rutina zilnică și a te bucura de timpul liber într-un mod relaxant. Fie că te pregătești să pleci la plajă, la munte sau într-o excursie exotică, există un companion perfect pentru aceste momente de relaxare – o carte bună. În acest articol, vom explora motivele pentru care ar trebui să iei cu tine cărți de citit în vacanță și cum acestea pot adăuga o dimensiune suplimentară experienței tale de vacanță.
- Evadare din realitate: Unul dintre cele mai mari avantaje ale lecturii în timpul vacanței este posibilitatea de a evada complet din realitatea zilnică. O carte bună îți oferă oportunitatea de a te pierde într-o lume nouă, cu personaje fascinante și povești captivante. Indiferent dacă alegi un roman de ficțiune, un thriller sau o carte de aventuri, lectura te transportă într-un alt univers și îți oferă o pauză binevenită de la grijile și stresul cotidian.
- Relaxare și reducerea stresului: Vacanța ar trebui să fie un moment de relaxare și reconectare cu tine însuți. Lectura este o activitate ideală pentru a-ți calma mintea și a te relaxa. Studiile au arătat că cititul poate reduce nivelul de stres și poate îmbunătăți starea de spirit. În timp ce te bucuri de soarele pe plajă sau de liniștea muntelui, o carte bună îți poate oferi o senzație de calm și echilibru interior.
- Dezvoltarea personală: Vacanța este momentul perfect pentru a investi în dezvoltarea personală și învățare. Lectura îți oferă oportunitatea de a explora subiecte noi, de a învăța lucruri noi și de a-ți lărgi orizonturile. Poți alege cărți de dezvoltare personală, cărți de afaceri sau cărți despre istorie și cultură locală. Astfel, vei combina distracția cu creșterea personală și vei avea multe de câștigat din experiența ta de vacanță.
- Stimularea imaginației și creativității: Lectura este un izvor nesecat de imaginație și creativitate. Atunci când citești, mintea ta creează imagini și personaje în funcție de descrierile și povestea pe care o ai în fața ochilor. Această abilitate de a-ți imagina și de a crea în minte te poate ajuta să îți dezvolți și să îți stimulezi propria creativitate. În plus, odată ce revii la viața de zi cu zi, vei descoperi că cititul te-a inspirat și că vei avea idei și perspective noi asupra lucrurilor.
- Conversații interesante și interacțiuni sociale: Cărțile bune pot fi subiecte de discuție captivante și pot crea conexiuni cu alți oameni. În timpul vacanței, poți întâlni oameni noi și poți avea conversații pline de entuziasm despre cărțile pe care le citești sau despre poveștile preferate. Aceste discuții pot duce la interacțiuni sociale plăcute și îți pot oferi oportunitatea de a descoperi noi prieteni sau parteneri de lectură.
Să iei cărți de citit în vacanță este o alegere înțeleaptă și benefică pentru tine. Acestea oferă evadare din realitate, relaxare și reducere a stresului, dezvoltare personală, stimulare a imaginației și creativității, precum și conversații interesante și interacțiuni sociale. Indiferent de genul preferat de cărți, ele adaugă o dimensiune suplimentară experienței tale de vacanță și îți oferă o oportunitate unică de a te conecta cu tine însuți și cu lumea înconjurătoare. Așadar, nu uita să-ți faci timp să te bucuri de lectură în vacanța ta următoare!
Cărți de citit în vacanță – Descoperă aventura literară perfectă pentru tine
Vacanța este momentul ideal pentru a te relaxa, a te deconecta de la rutina zilnică și a te dedica cititului. Indiferent dacă preferi să te relaxezi pe plajă, să explorezi orașe noi sau să te retragi în mijlocul naturii, există întotdeauna o carte potrivită pentru a-ți însoți aventurile. În acest articol, vom explora o varietate de cărți captivante și inspiraționale care vor transforma vacanța ta într-o experiență literară memorabilă.
- “Insula misterioasă” de Jules Verne:
Dacă ești un iubitor al cărților de aventură și explorare, “Insula misterioasă” este o alegere perfectă pentru vacanța ta. Romanul lui Jules Verne urmărește povestea unui grup de naufragiați care ajung pe o insulă misterioasă și încearcă să-și construiască o nouă viață acolo. Cartea este plină de suspans, descoperiri științifice și momente deosebite, oferindu-ți o evadare perfectă într-o lume fascinantă.
- “Cercul literar al amatorilor de corespondență din Guernsey” de Mary Ann Shaffer și Annie Barrows:
Dacă ești în căutarea unei povești mai ușoare și pline de farmec, acest roman epistolar este ideal pentru vacanță. Povestea se desfășoară în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și urmărește corespondența dintre o autoare londoneză și membrii unui club de lectură de pe insula Guernsey. Cartea te va purta într-o călătorie prin trecut, dezvăluind prietenii neașteptate și dragostea pentru literatură în mijlocul unui context istoric complex.
- “Pădurea norvegiană” de Haruki Murakami:
Pentru iubitorii de literatură contemporană, “Pădurea norvegiană” este o alegere minunată. Romanul lui Haruki Murakami explorează teme precum dragostea, pierderea și maturizarea, toate însoțite de atmosfera melancolică și poetică specifică autorului. Această carte te va prinde într-o poveste emoționantă, plină de introspecție și reprezintă o lectură perfectă pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu literatură de înaltă calitate.
- “O mie nouă sute optzeci și patru” de George Orwell:
Dacă ești pasionat de literatura distopică, “O mie nouă sute optzeci și patru” este cartea ideală pentru tine. Romanul lui George Orwell surprinde o societate totalitară în care guvernul controlează fiecare aspect al vieții oamenilor. Prin intermediul personajului principal, Winston Smith, autorul explorează teme precum supravegherea, libertatea și lupta individuală împotriva sistemului. Această carte îți va oferi o lectură provocatoare și te va face să reflectezi asupra societății în care trăim.
- “Cum se citește o carte” de Mortimer J. Adler și Charles Van Doren:
Dacă ești în căutarea unei Cărți de citit în vacanță non-ficțiune care să-ți îmbogățească experiența de lectură, “Cum se citește o carte” este o alegere excelentă. Autorii îți oferă sfaturi practice pentru a înțelege și a aprecia mai bine cărțile pe care le citești. Această carte este un ghid util pentru a-ți dezvolta abilitățile de cititor și pentru a descoperi noi modalități de a te bucura de lectură.
Indiferent de preferințele tale literare, există întotdeauna o carte perfectă pentru a-ți însoți vacanța. De la aventuri captivante și povești romantice, până la explorarea societății și non-ficțiune inspirațională, lumea cărților oferă o varietate infinită de alegeri. Așadar, pregătește-te să te răsfeți cu lecturi pline de magie și emoție în timpul vacanței tale și lasă-te purtat de povestea fiecărei cărți pentru a trăi experiențe literare de neuitat.
Cărți de citit în vacanță
4 thoughts on “Cărți de citit în vacanță: Descoperă aventurile de neratat pentru momentele de relaxare”