A circulat înainte de anul nou, pe facebook, un soi de leapșă interesantă, care mie mi-a plăcut mult și mi-a dat tot felul de idei pentru blogurile mele, pe care am de gând să le pun în practică în 2014, dacă voi găsi destulă putere, destulă energie. Jocul era așa: o persoană posta pe facebook poza unui tablou (de preferat pictat de un artist celebru), iar toți cei care dădeau like pozei erau rugați să posteze, la rândul lor, o altă poză găsită pe internet, reprezentând imaginea unui tablou ales de către cel ce primise like. Ideea a prins repede și tot mai mulți oameni au intrat in joc.

Am fost încântată și mi-am dorit ca jocul să dureze cât mai mult timp, să se răspândească prin cât mai multe cercuri, ca românul (inclusiv eu) să învețe și despre pictori și lucrările lor, despre estetică, despre artă, nu numai despre tâmpeniile mizerabile cu care suntem bombardați zilnic. Jocul s-a propagat bine, mai mult de două săptămâni, timp în care am văzut sute de tablouri, de peisaje, de imagini uimitor de frumoase, după care a cam dispărut, probabil alungat de febra pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă, de pozele cu brazi și globulețe.

Mie mi-au rămas pe retină imagini plăcute și, când am găsit la Andreea-sedna.eu articolul despre postere de perete cu imagini frumoase, cu tablouri celebre, mi-am spus că trebuie să îmi comand și eu câte ceva, pentru a-mi înfrumuseța casa și a aduce sub ochii celor ce mă vizitează un strop de bucurie, de plăcut, o picătură de artă.

Ce poate fi mai plăcut ochiului uman într-o casă, dacă nu lucrurile frumoase de care ne înconjurăm și care ne dau o stare de bine, de siguranță, de apartenență? De ce să lăsăm pereții goi, pustii, neîmpodobiți, când i-am putea înfrumuseța cu fototapet cu peisaje? Pe deco-perete.ro, peisajele pregătite de specialiști te pot duce instantaneu în orice anotimp dorești, făcându-te să uiți cele văzute pe geam. Fie că dorești un apus de soare, un copac înflorit, o plajă exotică, o potecă prin pădure, o cascadă sau un vârf semeț de munte, pe toate le poți avea de pe acest site, cu o simplă comandă online.

Eu am o singură dilemă: pe care să îl aleg? Îmi plac atât de mult toate, am văzut atât de multe peisaje frumoase pe acolo, încât nu mă pot decide. Mi-am întrebat și familia, am cerut și sfatul prietenelor, și tot nu m-am lămurit, pentru că fiecare are gustul lui, fiecare s-a atașat de altceva. Dar măcar am făcut un lucru ce va avea, pe termen lung, un efect pozitiv asupra prietenelor mele. Câteva dintre ele s-au hotărât să își comande și ele tapet, mai ales că în această perioadă pe site pot fi găsite reduceri interesante, care v-ar putea face și vouă cu ochiul.

Care sunt reducerile oferite de Deco-perete.ro? Intrați, vă rog, pe linkul de mai sus și veți afla. Eu am pus ochii pe un Peisaj cu maci și pe o pictură numită Furtună pe mare. Urmează doar să mă decid și sper că o voi face înainte ca promoția să expire.