Care sunt de fapt principalele diferențe dintre telefoanele Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra?
Alături de seria S20, Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra sunt două terminale de top cu care coreeni și-au pus în gând pentru anul acesta să cucerească piața smartphone-urilor high-end. Dar cât de îndreptățite sunt fiecare din aceste două terminale de a fi numite flagship-uri? Care sunt de fapt principalele diferențe dintre telefoanele Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra?
Așa cum fanii seriei Samsung Galaxy Note cu siguranță își amintesc foarte bine de anul trecut, adevăratul terminal vedetă dotat cu S Pen din 2019 a fost doar Samsung Galaxy Note 10+ în timp ce Samsung Galaxy Note 10 s-a dovedit a fi doar un substitut cu un look asemănător, dar funcții destul de diferite. Iar anul acesta gap-ul dintre terminalul standard și cel ultra este și mai mare.
Samsung Galaxy Note 20 versus Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Design și display
Probabil că niciodată ca până acum, în toată istoria companiei Samsung, nu s-au scris atât de multe lucruri despre designul unor telefoane din aceeași familie. În general, producătorii își limitau lista de diferențe strict la dimensiuni și în rest mergeau pe folosirea aceluiași display și a unor carcase similare, dacă nu chiar identice. Acum însă, este mai greu să găsești asemănări între Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra decât deosebiri.
În primul rând, Samsung Galaxy Note 20 are muchii rotunjite și delicate, în timp ce Samsung Galaxy Note 20 Ultra mai pătrățoase. Dar acest detaliu poate fi ușor trecut cu vederea mai ales dacă investești de la început într-un set de huse Samsung Galaxy Note 20 sau huse Samsung Galaxy Note 20 Ultra. În schimb, este o diferență ca de la cer la pământ între cele două ecrane AMOLED, unul cu rezoluție Full HD+ și rată de refresh de 60 Hz și altul Quad HD+ și rată de refresh de 120 Hz.
Hardware
Ca să nu putem spune că au defavorizat în mod intenționat telefonul Samsung Galaxy Note 20, coreeni au încercat să nu facă diferențe majore la capitolul hardware. Astfel, atât Samsung Galaxy Note 20, cât și Samsung Galaxy Note 20 Ultra sunt echipate ori cu un procesor Qualcomm Snapdragon 865 ori cu un Exynos 990 în funcție de piața căreia sunt destinate și sunt disponibile în variante cu 8 GB de memorie RAM și 256 GB de memorie internă.
Pe de altă parte, pentru că altfel nu s-ar mai fi numit Ultra, Samsung Galaxy Note 20 Ultra poate fi cumpărat și în varianta cu 12 GB RAM și 512 GB de memorie internă, fiind astfel un dispozitiv undeva la granița dintre telefoane mobile și calculatoare. Pentru a putea alimenta totuși toate aceste componente consumatoare de energie, el are și o baterie mai mare decât Samsung Galaxy Note 20, cu 4500 mAh spre diferență de terminalul mai convenabil limitat la doar 4300 mAh. Dar la capitolul autonomie diferențele dintre cele două dispozitive sunt aproape insesizabile deoarece Samsung Galaxy Note 20 Ultra consumă destul de mult.
Camere
Dacă te numeri printre fanii companiei Samsung, cu siguranță camerele telefoanelor Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra ți se vor părea destul de familiare. La prima vedere cel puțin, obiectivele acestor dispozitive sunt foarte asemănătoare cu cele ale seriei S20, singura diferență fiind funcția zoom limitată la 50X pentru terminalul Samsung Galaxy Note 20 Ultra față de 100X cât are Samsung Galaxy S20 Ultra.
Samsung Galaxy Note 20 varianta standard are un setup destul de bunicel, chiar și din punctul de vedere al unui amator de fotografie cu telefonul. Astfel, camera sa principală este formată dintr-un senzor de 12 MP, zoom digital de 30X și zoom optic de 3X și un senzor de 64MP ce permite filmarea în rezoluție 8K, în timp ce Samsung Galaxy Note 20 Ultra se mândrește cu al său obiectiv de 108 MP.
Un lucru pe care Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra îl au în comun în ceea ce privește fotografia este lentila ultra-wide care este practic unul și același senzor pentru ambele terminale, dar și camera selfie, cu un senzor de 10 MP în ambele cazuri.