Sunt pe acest pământ oameni care nu îmi plac. Nu îi suport nici dacă mă ignoră şi-mi vine să fug dacă încearcă să se apropie de mine. Sunt acei oameni plini de ei, înfăşuraţi într-un fals veşmânt de modestie pe care îl flutură la tot pasul. Scriind despre ei, ştiu că nu risc nici măcar să văd cum îşi ridică poalele în cap. Nu, genul acesta de om va rămâne mereu calm în aparenţă, îşi va păstra în societate eticheta pe care s-au tipărit cu negru cuvintele “modest” şi “sensibil”. Nu mă deranjează totuşi decât în măsura în care, pentru a se justifica, aruncă pisica moartă în curtea altora.

Nu-i lege să interzică bârfa. Nu-i minut pe axa timpului în care oamenii să nu bârfească. Unii mai mult, alţii mai puţin; unii mergând până la esenţă, alţii atingând superficial diverse teme. Un om aparent modest poate face adevărate numere de magie în particular, devenind deodată opusul imaginii proiectate în societate. Pe termen lung este probabil un supravieţuitor, căci lumea-i plină de naivi care lacrimează la telenovele.

Dorind să facă avere, “unii încă caută diamante în c_t”. Alţii adună în jurul lor un stat major care să se ocupe de recrutare, organizare, instrucţie şi atac. Cei care mă enervează pe mine duminică dimineaţa lovesc pe la spate, în şoapte purtate de vânt…

Norocul meu e că undeva, în păduri întunecate, doi pui de kirb luptă pentru a supravieţui, păziţi clipă de clipă de sora regelui. Cine s-ar fi gândit că îmi voi începe ziua alături de o Fiară şi că voi fi fericită aşa? Rămâneţi cu ochii pe Alina Cezarina Nicolae. Mai are multe de povestit. Textele ei vă vor face să uitaţi de supărări, de oameni falşi, de dureri de măsele, de plictiseală, de orice rău. Vă vor face să vă întrebaţi care-i om şi care-i fiară…

Staţi cu ochii pe colegii mei pentru a vedea cum au folosit în joc cele 12 cuvinte (numere, diamante, minut, lege, major, avere, fals, negru, esenta, supravietuitor, risc, termen). Dacă vă inspiră şi aveţi chef de joacă, le puteţi folosi şi voi.