Îmi tot fac planuri pentru vara anului viitor, planuri fanteziste dacă ţin cont de situaţia financiară actuală a familiei mele. Îmboldită de cele citite pe la alţii, optimistă şi visătoare din fire, sper ca anul viitor să fie mai rodnic, cu griji mai puţine, să ne permitem mai mult decât o ieşire la un blogmeet, o plimbare la Parcul Bucov sau o seară prin cartier, cu soţul meu.

Aş vrea mai mult de atât. Poate câteva zile măcar cu cortul la munte sau la mare, cu un pic de noroc.

Vorbeam ieri cu o prietenă despre oamenii care reuşesc să facă economie, să strângă bani din nimic, din puţinul pe care îl au. Cred că sunt destul de puţini cei care pot face asta. Încerc şi eu din toate puterile să pun bănuţi deoparte şi chiar reuşesc pentru perioade scurte de timp. Din păcate, întotdeauna se iveşte ceva care să îmi dea planurile peste cap.

O factură neaşteptat de mare, un majorat la care trebuie să meargă copilul, un “ceva” care îmi face cu ochiul prin magazine şi gata economiile mele.

Nu reuşesc să mă abţin mai mult de o lună, ştiind că am banii în casă. Îmi vin alte idei, îmi schimb planurile şi cheltui tot ce am pus deoparte.

Nu ştiu ce anume îi motivează pe alţii, câtă voinţă au de pot face sacrificii un an pentru o săptămână, două de concediu, dar mi-aş dori să aflu secretul, să fac acelaşi lucru.