Învățăm de mici că orice carte citită ne poate influența viețile, dar nu dăm foarte multă importanță până când nu observăm că am transpus în existența noastră ceea ce am întâlnit în lecturile de zi cu zi, fie că este vorba despre comportament, mentalitate sau chiar mai mult de atât. Îmi amintesc pâlcul de azalee pe care îl tot întâlneam în Călărețul fără cap și fericirea pe care am simțit-o când am primit un ghiveci plin de floricele roz, gingașe, purtând acest nume.

Dar nu m-aș fi gândit niciodată că pe pământ pot fi oameni care să își transforme baia într-un minisubmarin care să amintească de capitanul Nemo și al său Nautilus din Douăzeci de mii de leghe sub mări. Am găsit o poză pe internet, iar gândurile m-au purtat spre trecut, la această carte fascinantă. Oare mi-ar plăcea ca baia mea să arate așa? Cu siguranță da!

baie

 

În apartament ar fi destul de greu să fac asemenea modificări, însă baia unei case abia construite ar fi simplu de dotat cu hublouri (ideale cred că sunt cele luate de la mașinile de spălat). Pereții pot fi pictați sau tapetați cu imagini care să poarte gândul la adâncul mărilor, iar de rest (periscop, lumini etc) se poate ocupa bărbatul casei. Vouă v-ar plăcea o asemenea baie?