Skip to main content

Candidatule! Asculta ce vreau eu…!

Nu stiu cine a gandit toate astea, dar eu l-as vota cu ochii inchisi, daca ar candida, ba chiar l-as sustine neconditionat, daca ar dori sa desfiinteze statul roman si sa il reinventeze.

SCHIMBAM REGULA! Candidatule! Asculta ce vreau eu, inainte de a-mi face tu o oferta!

1. Respectarea rezultatului referendumului din 2009 pentru reducerea numarului de parlamentari la cel mult 300.
2. Imprescriptibilitatea infractiunilor de furt din bani publici, comise de demnitari.
3. Demnitarii si familiile lor (copii, parinti), sa isi asume obligatia de a folosi doar sistemul public de sanatate. In caz contrar isi pierd calitatea de demnitar. Doar asa s-ar putea schimba ceva in sistemul public de sanatate.
4. Copiii/nepotii demnitarilor vor invata doar in sistemul public de invatamant de stat. In caz contrar isi pierd calitatea de demnitar. Poate asa se va schimba ceva in invatamant.
5. Orice pedeapsa primeste un demnitar pentru infractiuni comise in timpul mandatului, sa fie dublata.
6. Averea demnitarilor care nu poate fi justifica sa fie confiscata, la fel si a rudelor care nu o pot justifica.
7. Parlamentarii care nu au initiat nicio lege pe toata perioada mandatului, sa restituie 50% din sumele primite ca si indemnizatie. Nu sunt acolo doar pentru a incasa un salariu pe care multi dintre noi, nu il au.
8. Interzicerea totala a traseismului politic. Pleci din partid, renunti si la functia obtinuta .
9. Parlamentarii care prin vot s-au opus solicitarii Parchetului pentru cercetarea altor demnitari, sa nu mai aibe dreptul de a candida pentru functii publice timp de 10 ani.
10. Interzicerea prin lege a dreptului parlamentarilor de a se pronunta in privinta cercetarii unui demnitar.
11. Redeschiderea tuturor dosarelor care s-au inchis prin prescriere, ale fostilor si actualilor demnitari.
12. Cheltuielile parlamentului sa fie reduse cu 50% fata de nivelul actual. Un stat sarac nu poate suporta costurile unui parlament bogat.
13. Produsele/serviciile din institutiile de stat sa fie in proportie de 70% produse in Romania.
14. Reintroducerea pedepsei cu moartea pentru infractiuni deosebit de grave.
15. Inasprirea pedepselor din codul rutier. Despre cat de aspre sa fie, sa-i intrebam pe cei care si-au pierdut copiii sau parintii in accidente rutiere.
16. Puscariasii sa munceasca pt. cazare, mancare, ingrijire medicala. Ei ne fura, ne talharesc, ne violeaza copiii sau parintii si noi ii tinem pe banii nostri! In puscarie, munca sa fie obligatorie, mai putin cauzele medicale certe.
17. Castrarea pedofililor si a violatorilor.
18. Pentru traficantii de droguri, inchisoare pe viata.
19. Marirea alocatiei pentru copii la cel putin 150 lei.
20. Parintii care nu-si trimit copiii la scoala, sa fie decazuti din drepturi.
21. Interzicerea exploatarii zacamintelor de orice fel, prin metode care duc la distrugerea pe termen lung a mediului inconjurator.
22. Reimpadurirea terenurilor defrisate, costurile urmand sa fie suportate sau imputate tuturor celor care le-au defrisat sau trebuiau sa apere padurile, nu sa le distruga!
23. Interzicerea vanzarii pamantului agricol romanesc catre straini. Copiii si nepotii nostri, vor trebui sa-si creasca copiii. Noi daca avem astazi pamant romanesc, avem datorita strabunilor nostri care nu l-au vandut, ci s-au jertfit sa-l pastreze.
24. In procesele castigate la CEDO , daunele sa fie platite de catre judecatorii care au dat sentintele. Nu trebuie sa platim noi pentru ca si-au bagat ei bani in buzunare.
25. Executarea silita a datornicilor Bancorex, pentru recuperarea sumelor nerestituite.
26. Tranzactiile in cash intre persoane fizice, sa nu fie limitate de suma. In actul de vanzare-cumparare sunt parti: notarul, vanzatorul, cumparatorul. De ce trebuie sa primeasca banca un comision?
27. Inlocuirea prin lege a denumirii de rrom, cu denumirea de tigan.
28. Deschiderea unui proces impotriva tuturor guvernantilor, a celor care se fac vinovati de distrugerea industriei.
29. Depolitizarea autoritatilor de reglementare si control (fisc, media, protectia consumatorului, etc).
30. Desecretizarea tuturor contractelor civile facute cu statul roman. Contractele de achizitie din bani publici sa fie transparente si sa nu fie acceptata nicio forma de secretizare
31. “Catedrala Neamului” sa devina in totalitate scoala pentru copiii defavorizati, camin pt. batranii fara ajutor si spital social – administrarea si costurile sa fie in sarcina Bisericii Romane.
32. Anularea subventiilor de la buget catre cultele religioase.
33. Demnitarii sa nu aiba dreptul de a-si vota drepturi speciale (legi speciale, cu dedicatie). Este imoral si un evident conflict de interese.
Voi vota cu cel care stie sa raspunda asteptarilor mele. Daca cineva considera ca ceea ce am scris mai sus, contravine Constitutiei, legislatiei (multe legi fiind facute special pentru a servi intereselor clientelei politice), normelor europene, precizez ca asta va trebui sa faca cel care imi cere votul si care astfel se obliga: sa initieze legi, sa le corecteze pe cele gresite, sa gaseasca solutii, asa incat lucrurile sa functioneze in favoarea cetateanului.

(gasita pe facebook)

Comments
 • Radu May 4, 2014 at 6:35 am

  :)) Cum spunea un banc de pe vremuri:
  “Mai apuc eu vremea aia?”

 • Cuvânta May 4, 2014 at 5:06 pm

  Misto idei. Acum imi dau seama cat de multe frustrari acumuleaza romanii intre alegeri.

 • seasonstraveler May 5, 2014 at 7:31 am

  Toate cele menționate sunt prevăzute de legi sau există cadrul legal pentru a fi în foarte scurt timp implementate. Cu excepția unora, care nu pot fi luate în considerare întrucât ar trebui schimbate și drepturile fundamentale ale omului! Dacă schimbarea unui sistem (și este evident că democrația, în forma actuală, este o insultă) presupune înlocuirea lui cu unul radical-extremist atunci nu văd care-i diferența!
  Așa zisa clasă politică nu este vinovată. Ei fac ce știu mai bine. Fură și mint! Există însă peste 10mil de români care nu votează sau o fac foarte rar. Ei sunt vinovați! “Somnul națiunii naște monștri!”
  15mil sunt umilite și pauperizate de un nucleu dur, de 3-4 mil, al unor partide care-și rotesc doar funcțiile, dar își păstrează privilegiile
  Pe principiul “ce ți-aș face de te-aș prinde” majoritatea protestează în fața televizorului. Altfel, împinge umilă barca, în care boierii se plicitsesc gratulând prostimea cu prezențe sporadice și inutile!

 • Zina May 5, 2014 at 7:57 am

  Candidații noștri nu visează decât retribuția grasă, șpăgile și afacerile parlamentarului european ori român, hoteluri scumpe sau case-palate în țară ori prin țări străine, case de modă cu nume mare, vacanțe exotice. Habar nu au ei de ceea ce bine a scris cine a scris ceea ce ai postat tu aici. Suntem condamnați !

  Să ai o săptămână bună, Vienela !

 • Constanta May 5, 2014 at 9:15 pm

  Prea multe puncte si prea putini cei capabili sa raspunda la ele, daramite sa le mai si puna in practica. Prea multe cerinte pentru prea putini oameni capabili. Din pacate.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.