Oricat am alerga dupa fericire ca dupa cel mai mare premiu, in viata ne mai izbim si de obstacole care ne incetinesc sau chiar ne fac sa ne oprim speriati, dezorientati, pierduti. Uneori reusim sa escaladam singuri barierele, sa depasim orice obstacol si sa ne continuam periplul prin viata. Alteori nu. Dupa cum stie deja toata lumea, unii oameni sunt mai puternici, altii mai putin. Unii par puternici, dar cedeaza la prima pala de vant, altii par slabi si ne surprind cu taria de care dau dovada in situatii deosebite.

Tot mai des in ultimii ani, oamenii apeleaza fara teama si fara rusine la psiholog atunci cand simt ca totul se naruie in jurul lor, cand au probleme ce par fara rezolvare, cand sunt prea tristi sau prea obositi de ritmul alert in care se desfasoara viata. Bine fac, spun eu, amintindu-mi cu groaza de N., fata care a ales sa plece de bunavoie din viata numai pentru ca nu si-a putut depasi depresia si nu a vrut, sub nici o forma, sa stea de vorba cu un psiholog. Era atat de tanara si de frumoasa, atat de inteligenta si de buna! 

Cand viata pare grea, cand un eveniment oarecare o tulbura, e bine sa stiti ca exista psihologi care va pot reda curajul de a trai, va pot readuce zambetul pe buze, va pot indruma spre inainte. Nu e vina nimanui ca unii sunt mai puternici psihic, iar altii nu. Nu e nici rusinos. In plus, tot ceea ce intra intr-un cabinet de psihologie, acolo ramane. Totul este confidential. Orice informatie si orice poveste ramane confidentiala.

Povestea mea poate circula prin online, beata de atata libertate. La 20 de ani simteam ca imparatesc pamantul, ca am o forta interioara indestructibila, ca ma pot controla in absolut orice situatie si ca pot depasi orice obstacol de una singura. De cele mai multe ori chiar asa a fost, numai ca intre timp anii au trecut si uneori simt cum in sufletul meu se strecoara indoiala. Oare tot atat de puternica sunt? Oare as putea depasi chiar orice obstacol?

Sper ca viata sa nu ma puna la incercare. Daca totusi mi s-ar intampla, stiu cu certitudine ca as apela fara sa stau pe ganduri la un psiholog pentru a-mi rezolva problemele, pentru a depasi obstacolele. Centrul PsihArt, de exemplu, ar fi una dintre alegerile mele, caci am intrat intamplator pe site-ul www.psihart.ro (asa mi-a si venit ideea de a scrie acest articol) si am descoperit acolo o lume deosebita, unde respectul fata de om este pus pe primul plan.

Nu vreau sa ma credeti pe mine. Nici sa credeti orbeste ceea ce scrie in paragraful de mai jos. Priviti imaginile de pe site-ul www.psihart.ro, vizitati Centrul PsihArt si veti descoperi cu ochii vostri ca spun adevarul.

sala-individuala-1-600x500

pozadelagrup-400x250

“Centrul PsihArt este un cabinet psihologic din Bucuresti fondat în 2011, avand o echipa de psihologi profesionisti atestati, cu experienta in psihoterapie pentru copii si adultipsihoterapie de cuplu si de familie; evaluare psihologica copii si grup dezvoltare personala copiiOferim o paleta larga de servicii psihologice la standarde internationale, cadru securizant, si principii ferme de confidențialitate. Va invitam sa exploram bogatia psihicului, sa identificam impreuna si sa crestem resursele personale si capacitatea de introspectie in cadrul Centrului Psihologic PsihArt. Va sprijinim in a gasi solutii prin care viata dumneavoastra sa fie armonioasa si echilibrata! Fiecare dintre noi are o pregatire si expertiza particulara insa impreuna valorizam verticalitatea, onestitatea si autenticitatea.”