Cea mai frumoasă cămilă de la grădina zoologică din Bucov, Prahova, este de fapt un cămiloi. Singurul, de fapt. Blând și foarte haios, pupăcios și mâncăcios. Nu refuză nimic din ceea ce îi dau vizitatorii grădinii zoologice, însă preferă să primească teci de roșcov, din câte am observat. Uneori se îndrăgostește de câte un vizitator și atunci îl copleșește cu gesturile sale tandre. Din păcate, nimeni nu s-a gândit să facă o poză sau să filmeze momentul în care cămila de la zoo mi-a dat cel mai moale, finuț și bălos pupic pe părul proaspăt spălat.

Simțisem deja niște fiori pe sub piele și fluturi zbătându-se în stomac, însă după acel pupic pot spune că sunt de-a dreptul înamorată de cămila de la grădina zoologică din Bucov. Mi-ar fi plăcut să ne cunoaștem în alte împrejurări, să o văd plimbându-se liberă prin țara ei de baștină, însă eu nu voi ajunge prea curând pe acolo, așa că nu pot decât să mă bucur că am avut totuși ocazia de a vedea acest frumos exemplar al rasei sale, acest mândru animal care se dovedește a fi atât de blând și de simpatic.

Sunt tare fericită că mi-a trecut prin cap să îl filmez. Așa îl voi putea vedea ori de câte ori îmi va fi dor de el, chiar dacă nu voi putea ajunge la zoo. Am găsit pe youtube un filmuleț în care era prezentat. Îngrijitorul spunea că această cămilă este un mascul, că se numește Ali și vine tocmai din Mongolia. Să fie oare o coincidență faptul că am citit de curând o carte despre Mongolia și că duminică dimineața, înainte de a ști că vom pleca la plimbare, am văzut pe fb poza unei cămile? I-am spus soțului meu că mă aștept ca într-o zi să mă ducă să văd pe viu acel animal.

Ei bine, fără să plănuiască nimic, mi-a satisfăcut pe jumătate dorința. Am văzut o altă cămilă și tare mă bucur, căci tânărul Ali este un exemplar superb, ce merită să fie admirat și răsfățat. Culmea este că nu i-am dat nimic în afară de mângâieri și vorbe șoptite, căci eram ocupată să îl filmez. Cu toate astea, el m-a ales pe mine. În părul meu și-a depus sărutul, în ochii mei a privit permanent, în sufletul meu s-a cuibărit.

Vă transmit și vouă salutări de la cămila grădinii zoologice a Ploieștiului. Dacă aveți ocazia, nu ratați vizita la Bucov. Intrarea în grădina zoologică nu costă decât 2 lei pentru copiii cu vârsta de peste 7 ani și 5 lei pentru adulți. Copiii mai mici de 7 ani intră gratuit.