Încredere. Să fie doar un cuvânt din dex, unul bun de strecurat în poezii de dragoste şi în discursurile politicienilor ce ştiu să prindă omul prin învăluire? Mai există încredere sau omul modern a învăţat să se teamă şi de umbra lui, ca nu cumva în ea să stea ascunsă trădarea? De fapt, mă întreb uneori dacă omul a avut vreodată încredere în om. Se temeau bărbaţii să îşi lase femeile singure dacă plecau la vânătoare, pe vremea când se ascundeau în peşteri? Aveau încredere boierii să îşi lase conacele pe mâna servitorilor, pe vremea când lumea era altfel împărţită? Sau omul a inventat camere supraveghere tocmai pentru a se asigura că ştie stânga ce face dreapta (şi invers, ca să nu discriminăm)?

Înainte de apariţia camerelor de supraveghere omul a folosit binocluri pentru a privi spre fereastra vecinei, spre curtea de peste drum, spre viaţa celorlalţi. Probabil încă de pe atunci urmărea capra vecinului, să vadă cât de grasă e sau cât mai are până îşi dă duhul. Mai folosesc oamenii astăzi binocluri, când tehnologia a avansat atât de mult încât poţi pleca liniştit de acasă, ştiind că ai camere de supraveghere ce îţi păzesc nevasta mai ceva decât anticele centuri de castitate? Da, sunt convinsă că întotdeauna vor exista oameni care să prefere lucrul palpabil în locul tehnologiilor moderne care ne cam îndepărtează de real.

Să ni-l imaginăm pe nea Gheorghe, cioban desemnat de sfatul bătrânilor din Afumaţi. Ar împânzi el dealul cu camere de supraveghere sau şi-ar prinde binoclul la cingătoare şi ar patrula în sus şi în jos însoţit de dulăi, pândind oierii de pe alte dealuri pentru a afla de au “oi mai multe, mândre şi cornute, şi cai învăţaţi, şi câni mai bărbaţi…”? Da, aţi ghicit! Dar dacă ne gândim la tipul acela care face poze uimitoare în natură, de toată lumea dă cu like-ul în el pe facebook? Oare pleacă el în expediţie fără binoclu? Exact!

Dacă îşi iau binocluri şi camere de supraveghere de pe comenzi.ro sau din altă parte, nu am cum să ştiu. Dar ştiu că această firmă s-a impus prin seriozitate, rapiditate, produse deosebite şi preturi bune, deci puteţi da năvală dacă doriţi să vă supravegheaţi nevasta sau vecinul. :)))

PW-809CM8W-500xauto_0

Barska_25-125x80mm_Gladiator_Zoom_1-500xauto_0