Și-au făcut un obicei din a se întâlni o dată pe săptămână pentru un joc de LOL, o bârfă mică, o bere rece și un search pe internet, pentru a vedea ce noutăți au mai apărut în materie de îmbrăcăminte pentru bărbați. Cât timp fac echipă în jocul de LOL, eu prefer să stau în dormitor, pentru că băiatul meu și prietenii lui uită să se controleze și apoi se jenează de mine, când își dau seama că i-am auzit înjurând colorat de mame. Bârfele și glumele lor mă atrag, căci sunt amuzanți, spirituali, simpatici când povestesc despre cunoștintele lor comune și despre întâmplările prin care au mai trecut.

Berea este un soi de cireașă de pe tort, este cea care face conversația spumoasă, căci nici unul dintre ei nu depășește măsura. Mă însuflețesc cu adevărat abia când băieții își caută obiecte vestimentare pe internet, oferindu-mi ocazia de a-i face băiatului meu mici cadouri și de a vedea ce se mai poartă în materie de îmbrăcăminte. De această dată, li s-a năzărit să își pregătească o plecare la mare într-un weekend. Fiecare dintre ei are prin casă tricouri, șlapi, bermude, ochelari de soare, însă le-a venit ideea de a-și cumpăra ceva pentru seară, când este mai răcoare.

Așa au ajuns să își comande camasi ralph lauren, Distressed – Flag Ward Shirt, toate la fel, ca și cum ar avea uniformă. Abia aștept să aflu ce impresia vor face pe litoral cei patru băieți, îmbrăcați la fel, cu cămăși Ralph Lauren de culoare kaki – maro, cu epoleți având frânturi de steag, mai ales că ei sunt un soi rockeri cuminți (care ascultă aproape orice fel de muzică) și toți au plete, cu excepția băiatului meu, care preferă să se tundă scurt (spre disperarea mea). Degeaba am încercat eu să îi conving că le-ar fi mai bine în cămăși cu mânecă scurtă, că vara bate cu putere la ușă, iar oferta de cămăși Ralph Lauren este foarte bogată.

Vor știi întotdeauna mai bine ce le trebuie, iar ideile mele să le țin pentru copiii mai mici, nu pentru bărbați în toată firea, cum sunt ei. Cam asta a vrut să spună băiatul meu, deși a făcut-o într-un mod mai elegant. Își vor cumpăra și alte modele de cămăși, căci acum știu unde pot găsi obiecte vestimentare deosebite, ca să nu poarte ceea ce poartă toți prin oraș. Dar poate mami să îi dea și lui o parte din banii necesari? Când bagă mutricica aia și vorbește așa mieros, rezultatul este deja știut. Mami se înmoaie imediat și îi face pe plac, ba chiar plusează cu o cămășuță subțire, cu mânecă scurtă, tot de la Ralph Lauren.

Abia aștept să vină înapoi cu poze (deși nici nu au plecat încă), să vi le pot arăta… Ideea lor de a se îmbrăca la fel mi-a amintit că făceam același lucru cândva, cu cea mai bună prietena a mea. Voi v-ați îmbrăcat vreodată la fel ca și prietenii voștri?