Am tot așteptat iarna adevărată, cu zăpadă, cu ger, cu cortegiul ei de bucurii copilărești, cu plimbări de seară printr-un decor feeric și apoi cu înjurături de birjar, când soarele ar fi râs iar de noi, topind totul și lăsând în urmă mizerie. Nu vrea să vină și pace, deși pe la alții se anunță vremuri tare grele, în care nici măcar cojocul nu va face față. Nu visez la geruri să crape toți bolovanii pământului, nu vreau zăpezi care să ne încuie în casă, nu vreau decât să simt că este iarnă pentru o zi, două, apoi poate să vina primăvara.

Ah, stai, că primăvara deja a venit, din câte văd și aud. Au înflorit ghioceii, a înmugurit liliacul, e cald și bine, țin geamul deschis cât e ziua de lungă, mă simt plină de energie și dornică să fac tot mai multe. Și dacă tot vorbeam de curând despre rochii pentru revelion, de ce nu aș vorbi acum și despre ținutele de primăvară, despre cămășile și rochițele pe care le vom îmbrăca în curând, dacă nu vine zăpada? Am ajuns întâmplător pe un site unde privirea mi-a fost atrasă de câteva cămăși simpatice, numai bune de îmbrăcat când soarele va fi puțin mai cald cu noi și cu pământul.

Pe site sunt și multe alte lucrușoare frumoase și elegante, însă eu vă vorbesc numai despre ceea ce mă interesează pe mine, despre ceea ce cred că aș dori să port anul acesta. Dacă tot râdeam zilele trecute, spunând că voi pleca din dormitor până în sufragerie îmbrăcată frumos și cu servieta în mână, de ce să nu îmi imaginez că voi purta o cămașă cu fundițe sau una simplă, dar minunat croită? Mai în glumă, mai în serios, chiar mă bate gândul să mă joc într-o zi în acest fel, să văd ce senzație voi avea (în afară de cascadele de râs).

Voi vă puteți închipui o asemenea joacă? Printre voi sunt doamne care stau acasă și care au încercat vreodată să plece dintr-o cameră în alta îmbrăcate ca și cum ar merge la serviciu? Dacă reușesc luna aceasta să îmi cumpăr o cămașă de damă elegantă, pe cuvânt că voi trece la fapte și vă voi povesti ce mutre au făcut băieții mei văzându-mă că intru în sufragerie cu servieta doldora de agende, pixuri și că scot laptopul stând foarte serioasă. Pauză.

Mi-am mai aruncat o privire pe site și mi-am dat seama că tare greu îmi va fi să îmi aleg o singură cămașă de acolo. Poate dacă mai reduc din țigări, pâna la finele lunii îmi iau două. Sau poate că nu voi reuși, și atunci iar îmi voi face mii de reproșuri. Vouă ce vă place de pe site-ul nimphe.ro? Pe care dintre cămășile de acolo v-ar plăcea să o aveți?