Fotografia reprezinta suportul material al unei amintiri, trairi sau emotii specifice unui anumit episod experimentat de catre o persoana. Ea este menita sa reflecte o imagine veridica a unei realitati ce a existat intr-un anumit moment, iar realizarea sa de catre un ochi cu un simt estetic dezvoltat creeaza un cadru artistic completat de efecte speciale ce aduc un plus de stralucire si magie.

Necesitatea sedintelor foto a devenit tot mai mare in societatea actuala, fiind de neconceput organizarea oricarui eveniment in lipsa unui fotograf. De asemenea, sedintele foto personale sunt la mare cautare pentru ca sunt foarte multi cei care doresc sa isi imbogateasca albumul foto.

Daca te afli si tu in in acest moment in situatia de a cauta un fotograf adecvat pentru o sedinta foto, iar dilema este destul de mare in ceea ce priveste alegerea acestuia, iti vom oferi cateva indicatii utile. Iata care sunt principalele calitati pe care trebuie sa le intruneasca un fotograf:

Talentul

Fotografia a fost considerata chiar din cele mai fragede inceputuri ale sale drept o arta care poate fi desavarsita de o persoana foarte talentata. Fotograful ideal este cel care surprinde prin imaginatie si creativitate, orientandu-se mereu catre idei inedite prin care sa imortalizeze subiectul. Creatia sa trebuie sa transmita si anumite emotii care exista in acel moment, o poza nu trebuie sa ofere doar o imagine colorata, ci si anumite stari redate de privirea persoanei, ori de ipostaza in care este surprinsa.

Specializarea

In mod obisnuit, putin sunt fotografii care au o inclinatie perfecta catre orice forma de fotografii. Unii sunt specializati pe anumite evenimente, ca atunci cand alegi un fotograf nunta, altii sunt pasionati de natura si peisaje, iar unii si-au dezvoltat aceasta profesie mai mult in directia portretelor. Este foarte indicat ca atunci cand angajezi un fotograf sa incerci sa urmaresti aceste detalii pentru ca rezultatul sa se plieze nevoilor tale.

Dotarea tehnica

Nivelul de profesionalism este redat intr-o mare masura si de calitatea aparaturii care este utilizata pentru realizarea fotografiilor. Multi fotografi urmaresc sa investeasca cat mai mult in produsele pe care le folosesc in profesia lor, intocmai pentru a atrage un numar mai mare de clienti care sunt interesati de un grad inalt de eficienta.

Identificarea cu clientul

Fotograful trebuie sa formeze o chimie cu clientul chiar de la prima consultanta. In lipsa acesteia, cooperarea va deveni mai dificila si imaginile nu vor ilustra chiar ceea ce era de dorit. Spiritul si energia celui care va sta in spatele obiectivului foto trebuie sa te ajute pe tine ca subiect al fotografiilor sa poti adopta o atitudine exuberanta si debordanta pe parcursul sedintei.

Rabdarea

Cu siguranta nu vei dori sa fii presat atunci cand esti in fata aparatului de fotografiat. Calmul si rabdarea sunt calitatile ce conteaza foarte mult in orice profesie care impune o legatura directa cu clientul, mai cu seama atunci cand accentele cad pe note artistice si de exprimare.

Indrazneste sa oferi oricarui eveniment sau imprejurare din viata ta o experienta la superlativ prin orientarea catre un fotograf profesionist care prin pasiune va imortaliza momentele esentiale din viata ta intr-o maniera unica si speciala. OC Photography iti sta la dispozitie pentru a te ajuta sa iesi in evidenta si sa te pui in valoare indiferent de eveniment.