Suntem setati asupra preturilor, ca si cum acestea ar fi singurele repere. Ne plac brandurile celebre, hainele insa ar trebui sa fie accesibile. Cati dintre noi nu se regasesc in acest scenariu? Dincolo de preferintele de stil sau branduri este nevoia de calitate. Orice alegi sa porti trebuie sa fie de calitate, ori printre magazinele din tara observam tendinta aceasta de ieftin si de calitate scazuta sau scump si bun.

Daca nu esti genul care sa poarte haine la mana a doua, atunci cel mai probabil scoti din buzunar sume considerabile pentru garderoba de sezon. De altfel, magazinele mai accesibile ofera articole vestimentare noi, insa ce au cusaturi slabe, care dupa primele spalari se deterioreaza. Nu doar cum arata o haina conteaza, ci si cum se comporta in timp.

De ce sa alegi hainele second hand

Poate ca nu te-ai gandit pana acum, insa in spatele unor mari retailer se afla fabrici cu muncitori din tari subdezvoltate, sarace. Sunt platiti cu putini, dar ce ies din mainile lor se vinde cu bani grei. Poluam intens planeta cu productia de haine. Asadar poate ca acestea merita sa fie folosite ca atare.

Un motiv in plus sa porti hainele second hand este tocmai acesta. Magazinele de tip second hand au aparut intr-o vreme ca alternativa, fiind cele care aduceau haine de la mari branduri, in variante accesibile. Piata in tara nu era atat de ofertanta, asadar ne multumeam cu aceasta optiune. Nu deranja pe nimeni ca erau haine purtate, pentru ca acestea proveneau oricum din tari dezvoltate, cu nivel de trai ridicat. Este si acum un aspect de care furnizorii tin cont in mod special, cum este si in cazul imbracamintesh.ro. Hainele colectate door to door, nu aruncate, sunt importante mai apoi de Top Textil si oferite spre vanzare magazinelor de profil. Un sistem bine pus la punct, ce controleaza astfel calitatea stocului.

Alege hainele second hand si pentru ca iti ofera sansa sa te joci cu stiluri variate. Daca esti fan/a stil vintage spre exemplu vei gasi destul de greu articole vestimentare de acest gen. Cel mai probabil cauti in dulapul bunicii sau a rudelor mai in varsta. Ori poti cauta la fel de bine si in magazinele de tip second hand. Este drept, trebuie sa cauti, sa ai noroc sa gasesti si se impune uneori si ajustarea la marime. Dar merita!

Moda vintage cel putin la capitolul mobila este una mai raspandita. Multi se declara adepti ai acestei metode de shopping. Cauta la targuri antichitati ce pot valora mai mult decat pare. Se intampla acelasi lucru si in second hand-uri. Daca ai curiozitatea de a intra intr-un astfel de magazin, te vei convinge.

Piata s-a educat destul de mult in ultima vreme. Magazinele second hand nu sunt calea ieftina pentru cine nu isi permite sa cumpere mai scump, ci alternativa celor care stiu adevarata calitate a unor textile. Cel putin magazinele care aleg marfa de la Top Textil au sanse sa isi delecteze publicul cu articole vestimentare de calitate, pentru orice sezon.

Hainele tale nu trebuie sa fie etichetate drept ieftine sau scumpe, nu conteaza de unde le cumperi, ci daca ti se potrivesc si sunt de calitate.