Mă invitase Rudolph la o leapșă călătoare zilele trecute. Da, călătorului îi stă bine cu drumul, însă eu nu mai călătoresc prea des și nu am multe planuri legate de acest aspect al vieții. Pentru că mi s-a părut prea simplă (normal că era simplă, pentru că nu o inventase el), m-a sfătuit să caut alta pe blogul său, că are destule. Cea de a doua mi-a plăcut mai mult, deși cerința ei era cam alambicată, marca Rudolph. Am răspuns acolo, iar astăzi m-am gândit să le pun pe amândouă și aici, poate inspiră pe cineva. Nu voi mai face nominalizări, pentru că de obicei nu răspund lepșelor decât Andra și Ana-Maria. Prima sună cam așa:

1. Ce locuri vreți să vizitați în 2014?

Mi-ar plăcea să pot ajunge în Asia. Am câteva locuri minunate în gând, printre care statul Bhutan și piețele din Filipine, unde se vinde celebrul balut.

2. Ce locuri noi vă simțiți sau chiar sunteți obligat (ă) să vizitați în 2014?

Nu ar fi un loc chiar nou pentru mine, dar mi-aș dori să ajung anul acesta la Satu-Mare, oraș pe care nu l-am mai văzut de o viață, să mă întâlnesc cu verișoara mea, Lena. Nu mă simt obligată decât de dorul care mă sfâșie.

3. Ce locuri în care ați mai fost aveți pe lista de vacanță?

Vacanța mea se anunță a fi foarte îndepărtată, dar așa, de dragul discuției, voi spune că îmi doresc din toată inima să revăd Napoli, oraș de care m-am îndrăgostit iremediabil.

4. Dacă ar fi să recomandați cuiva o destinație de vacanță externă și una internă (relative locului unde aveți rezidența principală) care ar fi acelea?

Bine-nțeles că orașele cu adevărat frumoase în această țară se cunosc, așa că m-aș gândi imediat să spun Ploiești, orașul meu, punct din care poate porni spre Valea Prahovei, Snagov sau chiar dealurile înverzite ale satelor din împrejurimi.

Din afara țării, aș spune neapărat Norvegia.

Leapșa lumilor literare preferate

Mentionati una sau mai multe lumi literare, NU neaparat obligatoriu fictionale, cate exact ramanand la alegerea dvs, asezate sau nu intr-o ordine de top ierarhic de preferinte, in care v-ar tenta sa riscati sa incercati sa petreceti o vreme, daca ar fi posibila o astfel de mutatie.

I-am răspuns lui Rudolph așa: ”la această leapșă nu am decât un răspuns de dat și acela foarte, foarte scurt, plus deja dat de Radu (de ce nu mă miră?): în lumea imaginată de Herbert in Dune, acolo și doar acolo aș vrea, acceptând și iubind pericolul reprezentat de acea lume.
Poate că mi-ar plăcea să ajung și în lumea de la Răscruce de vânturi, pentru a înțelege și a simți toată iubirea sălbatică pe care acel bărbat a oferit-o Chaterinei.”

M-a distrat răspunsul lui: ”Apreciez ca mi-ati luat in seama aceasta leapsa cu adevarat dificila…dar,zau,niste lumi asa mai linistite si mai relaxante nu puteati sa va alegeti si voi ?! Mai ales ca era vorba de preferinte personale, adica nu ca v-ar trimite acolo cineva obligat asa in interes de serviciu…”.

Dragă Rudolph, tocmai acesta este farmecul visării! Ce să caut într-o lume monotonă, incoloră, plictisitoare, în care abia adie câte un fir de vânt și în care pare că și personajele au adormit? Niciodată nu m-am simțit frumoasa din pădurea adormită. :)