Scriam ieri că mi-aş dori ca Moş Crăciun să îmi aducă, printre altele, o căciuliţă cum sunt cele pentru bebeluşi, neştiind să explic exact cum sunt acele căciuliţe şi neştiind dacă au un nume după care să fie recunoscute. Ştiam numai că îmi doresc mult. Văzusem aşa ceva pe la mai toate fetele în iernile trecute, văzusem pe la târgurile hand made săptămânale care se organizează în centrul Ploieştiului, văzusem până şi într-un magazin elegant o căciulă cu acest model, neagră, pe lângă care m-am învârtit aşa cum doar o femeie o poate face pe lângă un obiect care îi place.

Mihai, ca orice bărbat care se respectă, mi-a propus să mergem unde aveam treabă şi să o cumpăr la întoarcere, dacă îmi va mai plăcea, iar eu, ascultătoare, i-am urmat sfatul. Numai că la întoarcere căciula dispăruse şi eu am rămas cu ochii în soare în gerul de afară. Normal că m-am supărat şi că am trecut de multe ori pe la acel magazin în perioada următoare, sperând să o regăsesc pe ea sau vreo soră geamănă a ei. Nimic.

Întâmplător, anul trecut am găsit pe internet o poză care mi-a furat ochii. Am salvat-o în calculator, sperând ca într-o zi să îmi vină cheful de a croşeta. Aveam de gând să îmi fac o căciulă asemănătoare sau chiar identică cu cea din poză. Bine-nţeles că nici până astăzi nu am făcut acest lucru, iar poza a rămas uitată pe undeva până când Adriana m-a întrebat cum sunt acele căciuli de bebe. Atunci mi-am amintit de poză, am căutat-o şi m-am îndrăgostit iar de ea. Dacă veţi vedea în perioada următoare că lipsesc din online, să ştiţi că voi fi ocupată cu croşetatul conului de brad, cum îmi place mie să îi spun.

caciula con

 

Singura mea dilemă este legată de felul în care este făcută caciula. Oare o fi având ceva pe sub acele aripioare sau sunt numai prinse unele de altele şi gata?