Skip to main content

Căciuliţa con de brad

Scriam ieri că mi-aş dori ca Moş Crăciun să îmi aducă, printre altele, o căciuliţă cum sunt cele pentru bebeluşi, neştiind să explic exact cum sunt acele căciuliţe şi neştiind dacă au un nume după care să fie recunoscute. Ştiam numai că îmi doresc mult. Văzusem aşa ceva pe la mai toate fetele în iernile trecute, văzusem pe la târgurile hand made săptămânale care se organizează în centrul Ploieştiului, văzusem până şi într-un magazin elegant o căciulă cu acest model, neagră, pe lângă care m-am învârtit aşa cum doar o femeie o poate face pe lângă un obiect care îi place.

Mihai, ca orice bărbat care se respectă, mi-a propus să mergem unde aveam treabă şi să o cumpăr la întoarcere, dacă îmi va mai plăcea, iar eu, ascultătoare, i-am urmat sfatul. Numai că la întoarcere căciula dispăruse şi eu am rămas cu ochii în soare în gerul de afară. Normal că m-am supărat şi că am trecut de multe ori pe la acel magazin în perioada următoare, sperând să o regăsesc pe ea sau vreo soră geamănă a ei. Nimic.

Întâmplător, anul trecut am găsit pe internet o poză care mi-a furat ochii. Am salvat-o în calculator, sperând ca într-o zi să îmi vină cheful de a croşeta. Aveam de gând să îmi fac o căciulă asemănătoare sau chiar identică cu cea din poză. Bine-nţeles că nici până astăzi nu am făcut acest lucru, iar poza a rămas uitată pe undeva până când Adriana m-a întrebat cum sunt acele căciuli de bebe. Atunci mi-am amintit de poză, am căutat-o şi m-am îndrăgostit iar de ea. Dacă veţi vedea în perioada următoare că lipsesc din online, să ştiţi că voi fi ocupată cu croşetatul conului de brad, cum îmi place mie să îi spun.

caciula con

 

Singura mea dilemă este legată de felul în care este făcută caciula. Oare o fi având ceva pe sub acele aripioare sau sunt numai prinse unele de altele şi gata?

Comments
 • Adriana December 10, 2013 at 5:02 pm

  Dacă văd una prin Brasov ti-o trimit, altfel eu nici să cos un nasture nu stiu. Nu pot decat să te admir că stii să crosetezi, şi pe oricine poate face asta. E tare frumoasă!

 • Andra December 10, 2013 at 6:04 pm

  ce tare ii… lasa ca stiu eu cum ii cu modelele gasite pe net pe care te gandesti ca o sa recreezi tu la un moment dat :))) sper sa iti gassti caciula :*

 • Jorjette December 10, 2013 at 6:07 pm

  Nu cred ca sunt prinse unele de altele, pentru ca astfel s-ar suprapune, zic eu. Imi place ideea de caciula, dar sa stii ca ai putin de munca la ea. Spor sa ai!

 • alma nahe December 10, 2013 at 7:11 pm

  Sunt prinse de un alt material. 😉

 • Iuliana December 11, 2013 at 5:54 am

  Nu stiu cum e facuta, dar e simpatica foc!

 • Raluca M. December 11, 2013 at 6:40 am

  Mi-ar placea si mie sa crosetez. Mi se pare o indeletnicire asa “exotica”. In alta ordine de idei eu as pune material de polar pe dedesupt. Poti sa cauti pe la magazinele cu stofe la kg.

  Nu stiam ca is targuri saptamanale de hand-made in centru.

  P.S. Daca o termini, musai sa ii faci o poza sau sa ne vedem la o cafea sa o vad live!

  Zi frumoasa!

 • Radu December 11, 2013 at 6:42 am

  Părerea mea, deloc avizata, este că are un suport pe care sunt ataşate acele “petale” similar cu felul în care se pune ţigla pe casă. 🙂

 • […] mai meşteresc eu… vreau neapărat să îmi fac căciula despre care vorbeam […]

 • Kadia December 11, 2013 at 12:56 pm

  Eu nu pricep cu sta fata aia in poza. Cu mare greutate am reusit sa-mi dau seama care-i capul, dar sub caciula totul isi pierde sensul.
  Caciulita insa imi place!

 • Pinky Rainbow December 14, 2013 at 10:58 am

  Doamne, dar chiar e dragalasa! Eu nu prea port caciulite, insa una ca asta ar fi super draguta! M-as simti ca un bebe! 🙂

 • elly weiss December 19, 2013 at 8:23 pm

  E foarte draguta asa, ca model, insa imi pare ca face capul foarte mare. Nu cred sa ai tu timp sa crosetezi una 🙂

 • […] vacanţă să o termin, să pot ieşi cu ea pe afară în noaptea de revelion. Da, este vorba de căciuliţa con de brad, pentru care eu am cumpărat un material în degrade, fără să îmi dau seama că se vor separa […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.