De mult plănuiam să povestesc pe scurt despre relaţiile mele cu medicii stomatologi, dar nu mi se ivise ocazia. O voi face pe scurt, atât de scurt cât pot eu… Primul stomatolog era o doamnă uscăţivă, severă, pe care nu am văzut-o niciodată zâmbind. Mă temeam de ea, aveam senzaţia că mă doare chiar şi când era la doi metri de mine. Nu reţin decât că am fost de vreo două ori, după care am renunţat. Singurele vorbe auzite de la ea au fost “deschide gura mare” şi “suge la nivelul măselei”. :)

Un alt stomatolog la care am mers o perioadă era de-o seamă cu Matusalem. La fel erau şi instrumentele pe care le folosea. Dar nu am decât cuvinte de laudă pentru el. Avea mână uşoară, cum se spune. Mi-l amintesc bine… Cu părul alb ca laptele, cu ţigara în gură, cu un cerc galben pe barbă, de la fumul care se oprea printre firele de păr (fuma pentru a ascunde mirosul ce răzbatea din gurile pacienţilor), povestind mereu întâmplări amuzante.

Acum aş avea nevoie să merg iar la dentist, dar nu ştiu unde. Ideal ar fi în Ploieşti, în cartierul unde locuiesc. Problema este că la fiecare colţ de stradă avem un cabinet stomatologic şi eu nu mă pot decide, mai ales că nici unul nu seamănă cu ceea ce am văzut pe internet la doctoraminov.com. Acest cabinet este de fapt o reţea de clinici stomatologice, un loc în care se poate rezolva absolut orice problemă legată de estetica dentară, implantologie, chirurgie dentară, ortodonţie şi endodonţie.

Au medici tineri, specialişti în domeniile respective, au aparatură de ultimă generaţie, ceea ce îţi poate oferi încă de la început încredere. Aşa cum spun şi dumnealor, ideal ar fi să mergem des la controale, să nu aşteptăm până când durerile sau cariile urâte ne fac probleme. La clinica Dr Aminov, specialiştii se pot ocupa de orice problemă stomatologică, de la o banală carie şi până la recunoaşterea cancerului oral. Halitoza (respiraţia urât mirositoare), implantul dentar (atunci când caria a afectat prea tare dintele), sensibilitatea crescută a dinţilor, creşterea lor neuniformă, care reclamă folosirea unui aparat dentar pentru o aliniere perfectă, toate îşi găsesc rezolvarea la această clinică.

Dau pagină după pagină şi aflu că preţurile sunt atractive, pentru toate buzunarele şi mă întreb când vor face o clinică asemănătoare şi în oraşul meu. Aud mereu discuţii despre teama de stomatolog, teama de durere, lipsa banilor şi mă gândesc la faptul că în ultimii ani lucrurile au evoluat, că ceea ce altădată mă umplea de spaimă, astăzi nu mai există. Au trecut vremurile în care medicul stomatolog folosea instrumente ce semănau cu cele ale Inchiziţiei, au trecut vremurile în care durerea era ceva obişnuit în cabinetul stomatologic.

Astăzi există atâtea metode prin care medicii stomatologi ne fac să mergem aproape cu plăcere la control şi chiar la tratament, încât mai că nu avem scuze dacă nu o facem. Eu recunosc că am amânat mult timp mersul la dentist, pentru că aveam în minte doar mutra severă a doamnei doctor din copilărie şi instrumentele rudimentare ale bătrânului ce mă trata cândva. Dacă v-am trezit curiozitatea, daţi clic pe linkul din postare, pentru a vedea că nu mint, că există o clinică ce oferă toate astea pacienţilor.