Urmăream zilele trecute, împreună cu soțul meu, o competiție internațională ce mie mi se pare fascinantă. Cei mai frumoși cai ai lumii se întreceau într-un cadru de vis. Banii care se învârt în acel tip de spectacol cred că nici nu pot fi numărați cu adevărat.
Ceea ce ne-a distrat pe noi a fost faptul că la fiecare nou start puneam ochii pe câte un cal și îi spuneam soțului meu că ”acel cal” are mari șanse să câștige. Întâmplător sau nu, întotdeauna aveam dreptate. Calul pe care ”pariam” ieșea câștigător, iar asta nu a făcut decât să alimenteze glumele noastre, până când soțul meu a decis ca data viitoare să mă trimită în Dubai cu un sac de bani, să pariez live și să mă întorc mai bogată decât șeicii ăia. :)

Șampon pentru cai:

petmart.ro

I-am explicat că nu mă ghidez după vreo știință, ci numai după aparențe. Cum aș putea crede că un cal care se îndreaptă spre linia de start cu capul în jos ar putea câștiga vreodată cursa? Nu, învingători sunt întotdeauna caii nărăvași, mândri, ce merg spre linia de start ținuți cu greu de către trei, patru bărbați. Pe ei aș paria mereu, pentru că ei sunt cu adevărat spuma printre cabalinele de concurs. Am senzația că îi pot compara ușor cu oamenii, doar uitându-mă la ei, admirându-le ținuta, mersul, atitudinea, de parcă pe frunțile lor ar fi deja scris, cu litere de foc, un singur cuvânt: învingător.

Soțul meu spunea că i-ar plăcea și lui un asemenea cal. Îl cred. Cui nu i-ar plăcea? Singura problema este că un armăsar sau o iapă de asemenea calibru necesită îngrijiri speciale și grămezi de bani. Cred că este mult mai simplu să crești câțiva copii. Spunea unul dintre prezentatori că acești cai sunt niște răsfățați, că au nevoie de condiții speciale pentru a da tot ce au mai bun, că li se oferă condiții de cinci stele în fiecare clipă a vieții, că nu orice gloabă ajunge campion. Sunt convinsă că este exact așa. Le-aș oferi și eu același tratament, dacă i-aș avea și dacă mi-aș permite să cheltui atâția bani cu ei.

Bine-nțeles că asta nu se va întâmpla niciodată, dar pot visa la ziua în care voi avea curtea mea, calul meu, căruia îi voi oferi tot ce este mai bun. Mă văd vizitându-l dimineața, cu ochii cârpiți de somn, cu ceașca de cafea în mână, aruncându-i cele mai bune grăunțe, cel mai bun fân, oferindu-i cea mai proaspată apă, spălându-l cu Sampon Herba- vital pentru cabaline, alergându-l pe câmpuri înverzite și oferindu-i tot timpul meu, toată grija și atenția pe care pot fi capabilă să le ofer. Oare ar putea ajunge campion căluțul meu?