În această toamnă, de câte ori am avut ocazia m-am întors acasă cu două, trei castane şi două, trei frunzuliţe deosebite, cu gândul să îmi fac un aranjament  simpatic, un soi de tablou bacovian, daca imi este permis sa ma exprim poetic. Ieri am descoperit că ceea ce avem în casă era totuşi prea puţin şi neatrăgător, aşa că am plecat hotărâtă să caut prin piaţă nişte tărtăcuţe.

De cum am ieşit din bloc m-a izbit o ploaie rece, semănând mai mult a măzăriche. În piaţă, nici o mămăiţă cu tărtăcuţe. Ori le-au vândut pe toate, ori s-au speriat de vremea rea. Ce puteam să fac? Am cumpărat un dovleac şi m-am îndreptat spre showroom-ul de mobilă unde prietena mea Bogdana îşi petrece cea mai mare parte a timpului.

Planul meu era să creez un aranjament de toamnă cu două ceşti de cafea şi o scrumieră în care să fumege o ţigare, cu un lac în plan îndepărtat, pe care să înoate câteva lebede (de sticlă) şi strecurate în decor floricele de toamnă, frunzuliţe, dovleacul şi câteva legume, totul pentru concursul Kadiei, despre care vă spuneam şi aici.

Dar socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Ajunsă la Bogdana, ideea mea nu mi s-a mai părut chiar atât de bună şi m-am decis să merg pe mâna Bogdanei. Ce a ieşit, veţi vedea mai jos.

Dovada clară că pozele sunt ale mele (clic pentru mărire). :))

 

 

Plouă afară, plouă înăuntru (nu vă gândiţi că ar fi neizolat :)) ), plouă necontenit, ca într-un “tablou” bacovian…

 

 

Acelaşi aranjament, în dublu exemplar.

 

 

Iederă, ardei, dovleac, tufănele, castane şi mohair, pentru cei ce vor puţină căldură toamna.

 

 

Din altă poziţie, acelaşi sac de pânză.

 

 

Special pentru juriu, pentru Kadia şi pentru toţi iubitorii de pisicuţe, vreau să ştiţi că noi aveam de gând să pregătim şi alte aranjamente de toamnă, dar nu a fost posibil, deoarece am rămas fără material de lucru. Motivul îl puteţi afla privind pozele de mai jos.

A venit tiptil, crezând că suntem neatente, a stat puţin ascunsă după frunze,

 

 

apoi s-a repezit spre dovleac şi…

 

 

Am certat-o, i-am explicat că îmi strică materialul cu care vreau să particip la concurs, dar m-a privit atât de inocent, încât i-am permis să mănânce întreg aranjamentul.

 

 

Cum să refuzi o fiinţă care te priveşte atât de blând? Ce îi pasă ei de concurs?

 

 

Concursul este pentru noi, aşa că vă invit sa participaţi, intrând pe blogul Kadiei, unde veţi găsi detalii.