Despre vremea copilăriei mele se spune că nu oferea multe posibilități de distracție, însă eu i-aș contrazice pe toți cei care susțin această afirmație. Părinții mei s-au străduit întotdeauna să ne arate fața veselă a lumii. Cu patinele bine strânse peste pantofi goneam prin cartier și îmi închipuiam că sunt o amazoană ce nu poate fi învinsă. Alături de mama am descoperit primele cărți și m-am îndrăgostit de plăcerea lecturilor la ceas de seară, când liniștea coboară peste case. Tata m-a învățat joaca de-a cercetașii prin pădurile bătrâne, mi-a arătat cum pot recunoaște ciupercile comestibile și cum pot deosebi o vizuină de vulpe de un culcuș al ursului. Împreună cu sora mea am inventat mereu noi și noi jocuri, folosind tot ceea ce aveam la îndemână.

Când timpul ne permitea să fim împreună, de obicei duminica, zi liberă chiar și pentru tata, jucam remi pe etalate. Luptam cu îndârjire pentru fiecare punct, în vreme ce sora mea încerca să trișeze, să fure măcar o piesă. Mama era permisivă, o acoperea zâmbind cu indulgență. Tata se încrunta și atunci micuța punea piesa la loc, cu o privire deopotrivă șugubeață și vinovată. De multe ori, pentru ca jocul să meargă mai repede, treceam peste aranjarea pieselor în grămezi și ne serveam direct din mormanul împrăștiat pe masă, oferindu-i surorii mele tot atâtea ocazii de a-și urca pe tablă mai multe piese. Nimeni nu se supăra cu adevărat, căci eram o familie unită, iar ea era micuță și cu greu ne-ar fi putut bate în alt fel la joc.

Am continuat tradiția alături de fiul meu, pe care l-am învățat să joace remi înainte să împlinească șase ani. Încă ne mai jucăm uneori sâmbătă seara, când ni se umple casa de prieteni (dacă nu alegem să jucăm rentz sau mafia). Câteodată ne asistă la joc și copiii cumnatei mele. Ați observat cât este de distractiv pentru cei mici să privească tablele adulților, să meargă de la unul la altul în căutarea simpaticului Joker? Așa am atras în cercul “vicios” al jocului de remi încă un băiețel de șapte ani și o fetiță de paisprezece, nepoții noștri. Acum așteaptă cu nerăbdare vacanța de vară, să poată juca zi de zi alături de noi, de părinții lor și/sau de prietenii de pe alee, căci tocmai au primit un joc de remi nou-nouț.

Poți primi și tu unul dacă intri pe site-ul bucurieimpreuna.ro și te joci, până pe data de 10 iunie 2017, strângând toată familia la un loc. Vei găsi toate detaliile acolo și vei primi instant kit-ul de joacă în familie – o colecție de 8 provocări amuzante pentru întreaga familie și un joc de remi. Premiile sunt garantate și vin din partea Auchan Romania pentru toți cei care se joacă în aplicație. Premiile pot fi ridicate în fiecare dintre zilele de vineri rămase (2 și 9 iunie între orele 16 și 20) de la Happy Team. Dacă ai ajuns în centrul comercial și ți-ai ridicat premiul de la #HappyTeam, pregătește-te de o vacanță super distractivă în familie la Disneyland Paris, căci va avea loc o tombolă! Nu uita să verifici lista cu magazinele participante. Mult succes și distracție maximă în familie!

#RevolutiaJoculuiImpreuna

#BucurieImpreuna

#Auchan