A iubit mereu marea, spatiile intinse, zarile albastre, luptele cu furtuna, femeile frumoase si trandafirii ce ii aminteau de gradina bunicii. A reusit sa isi implineasca o parte din visuri. E marinar de cursa lunga astazi, are o sotie frumoasa si doi copii ca niste flori. A luptat cu valurile, cu vantul potrivnic, cu intinderile nesfarsite ale oceanelor lumii. Din departarile albastre, a luptat cu internetul, pentru a gasi cel mai potrivit magazin online care sa faca buchete trandafiri cu exact soiul pe care il adora iubita lui sotie. Pana la urma a gasit si si-a propus sa ii comande la fiecare inceput de luna buchete de flori online. Dorea ca sotia lui sa fie mereu surprinsa placut cu cate ceva, ca pentru a compensa faptul ca el, din cauza meseriei, nu ii putea fi mereu aproape.

buchet-de-minirosa-ciclame

 Leganat de apele marilor, in linistea cabinei, noaptea, se straduia sa ii compuna femeii iubite versuri in care sa toarne intreaga lui simtire, intreg dorul lui de casa, de copii, de sotie. Uneori ii reuseau, alteori mai putin, insa femeia stia ca gestul conteaza intotdeauna si dorul de el o sfasia tot mai tare. Atunci se apropia de vaza asezata pe pervaz, isi apropia capul de petalele parfumate si parca mirosul acelor buchete flori ii aduceau mai aproape omul drag.

buchet-de-minirosa-speciale

 

Iubea aceste minirose gingase, pe care cei de la floraria Floricudrag.ro le pregateau cu atata grija si pricepere. Iubea felul in care le primea la fiecare inceput de luna, prinse buchet de un snurulet cu ancora, caci ancora era semnul ce ii unea, reprezentat chiar si pe verighete, amintind de meseria barbatului, de dorinta lor de a pastra relatia stabila, in ciuda departarii. Sotul ei comanda pe internet, chiar si de la mii de kilometri distanta, iar comanda, fiind pentru Bucuresti, ajungea la ea in aceeasi zi, cu transport gratuit. Incepuse sa le astepte cu nerabdare, sa tresara ori de cate ori auzea interfonul sunand.

La inceputul lunii martie, de martisor, a avut o surpriza de proportii. Intai a primit obisnuitul buchet de trandafiri legati cu snurul de care atarna o ancora. I-a asezat cu grija in vaza, a zambit lung cu gandul la sotul ei drag, dupa care si-a vazut de treburi. Dupa nici o ora de la primirea buchetului, interfonul a sunat iar. Sosise un nou buchet, de aceasta data unul special pentru prima zi de primavara. Nici mai mult, nici mai putin de 49 de frezii de toate culorile ii zambeau dintr-un buchet aranjat excelent la Floricudrag.ro. Nu se gandise niciodata ca i-ar putea deveni atat de dragi freziile, doar pentru ca veneau de la sotul ei.

buchet-de-49-frezii-multicolore

 

Ca intr-un film s-a derulat mai departe ziua: dupa o alta ora in care femeia a trebaluit prin casa, soneria interfonului a tarait iar. Mirata, a deschis usa. Asa surpriza nu mai primise in viata ei! In pragul casei statea chiar barbatul iubit, sotul ei drag, cel care o iubea atat de mult, incat ar fi facut orice pentru ca ei sa nu ii dispara niciodata de e chip zambetul fericit. Sigur, ii avea complici pe cei de la Floricudrag.ro, care aveau mereu flori proaspete in atelier si idei de aranjare manuala a buchetelor de flori.