Comuna Brebu, situată la câţiva kilometri de oraşul Câmpina, într-o zonă de o frumuseţe rară, a găzduit în weekend Festivalul Toamnei. Într-o livadă de lângă   primărie s-au adunat producători care te îmbiau cu gemuri, dulceţuri, borcane de zacuscă, murături, dar şi cu sortimente de brânză. Nu am ratat ocazia de a-mi cumpăra câteva borcanele cu zacuscă de vinete şi de ciuperci, despre care vă pot spune că sunt foarte gustoase şi nu conţin chimicale. Am gustat dulceaţa şi gemul de cătină, dulceaţa de soc, dar şi de roşii.

Din planurile pe care blogosfera prahoveană le făcuse pentru ziua de ieri, nu am reuşit să bifăm mai nimic, în primul rând din cauza ploii care cădea fără oprire, făcându-ne să visăm la locuri călduţe, dar şi din cauza organizării, care lăsa de dorit. Nu am înţeles de ce primăria comunei, ştiind că vor veni oameni din alte zone la festival, nu a avut pregătit nimic.

Am fi vrut să vizităm muzeul Casa Domnească, dar era încuiat, aşa că ne-am plimbat prin curtea împrejmuită de un zid înalt de cărămidă, s-au făcut poze şi am coborât să vedem lacul care avea o culoare absolut deosebită, gri petrol.

John a fost cel care s-a ocupat de mobilizarea bloggerilor, cel care a încercat să negocieze cu producătorii şi probabil cel care s-a bucurat cel mai mult de aceasta zi. Nu l-au speriat nici ploaia, nici noroiul, nici frigul. Nici Aditza, Dana  şi Ana nu păreau prea speriaţi, deşi mergeau zgribuliţi. :))

Adăpostiţi într-un local, am participat la un concurs, am primit două invitaţii pentru Salonul Auto Bucureşti de la Haotik şi am băut pe banii lui Adrian, soţul Bogdanei şi prietenul nostru, pentru că a fost ziua lui de naştere şi a făcut cinste tuturor. Lasă, că îşi permite, doar oferă soluţii complete şi personalizate pentru mobilierul pe comandă, la Theta Ploieşti. ;)

Obosiţi şi îngheţaţi, ne-am retras în plină glorie, lăsând restul blogosferei prahovene să îşi urmeze liderul spre grătarul cu mici şi pulpe de pui.

Cu siguranţă mă voi întoarce la Brebu într-o zi mai călduroasă, pentru a vizita muzeul şi împrejurimile, care m-au încântat. La fel de încântat se spune că ar fi fost şi Matei Basarab când a ajuns la Brebu. A exclamat plin de entuziasm: “Bre, Bre şi Bre… ce frumoase locuri sunt pe aici… “.