Nu pot uita orele pe care le-am petrecut în copilărie urmărind la televizor nelipsitele programe de balet cu care ne delecta iubitul nostru conducător dictator. Așa am învățat să iubesc dansul, să admir eleganța cu care alunecă trupurile dansatorilor, să îmi îndrept privirile și spre alte tipuri de dans, în special spre bolero, dans spaniol care se execută cu acompaniament de chitară și castaniete (instrumente muzicale de percuție formate din două plăcuțe de lemn sau de fildeș, prinse ca valvele unei scoici, lovite ritmic una de alta).

Pentru mine, dansul bolero reprezintă senzualitatea ce aduce fiori pe sub piele, reprezintă seducția învăluită într-un mister ritmat, reprezintă mișcarea pătimașă a trupurilor înfierbântate, de un dulce-amărui ce duce intensitatea la extrem. Nu pot rămâne insensibilă privind perechile de dansatori ce se mișcă lent, dar atât de provocator, pe ritmuri romantice de chitară, amestecate într-un mod ideal cu sunetele inconfundabile ale castanietelor.

Dansul spaniol bolero poate fi dansat de orice om cu sânge în vene, cu dragoste de muzică și dans, cu un strop de senzualitate în limbajul trupului. Când tandrețea se împletește cu o ușoară mișcare a șoldurilor, cu lentoarea corpului cuprins de dorință, cu mâini căutându-se în vibrația coardelor de chitară și a castanietelor, înseamnă că o pereche dansează bolero. Bolero este dragostea făcută fără atingeri intime, este erotismul ridicat la rang de artă, este pasiunea ce înaltă flăcări legănate lasciv, este cadoul făcut de spanioli omenirii.

Nu stiu să dansez bolero, deși mi-am dorit mereu. Recunosc, în casă, alături de soțul meu, m-am jucat uneori de-a seducția dansată în ritm de bolero. În sinea mea, știam că nu mă mișc exact așa cum am văzut la alții, dar imaginația mi-a permis să mă bucur de fiecare pas, de fiecare legănare, să mă văd ca și cum aș fi coborât direct din filmul potrivit. Poate că într-o zi îmi voi face destul curaj pentru a merge la o școală de dans, poate chiar la ArthurMurray.ro, dacă și soțul meu va fi de acord, căci dansul în pereche este mult mai plăcut, mai senzual, mai provocator…

Școala de dans ArthurMurray organizează cursuri de dans încă din anul 1912, deci are un secol de când aduce bucurie în viețile oamenilor oferindu-le, prin cele 280 de școli deschise în întreaga lume, dansul ca stil de viață, dansul ca pasiune pentru artă, pentru frumos, pentru sănătate. Școală de dans de renume mondial, având antrenori profesioniști și acordând prima lecție gratuită, ArthurMurray și-a deschis porțile în București, unde vă așteaptă cu brațele deschise.