Skip to main content

Blogurile pot fi ascultate

Naviga Ionuţ aseară prin apele tulburi ale facebook-ului şi a găsit melodia probabil fierbinte, abia scoasă, a celor de la Sector 7 cu Krem. Am ascultat-o de multe ori, am râs, mi-a plăcut mesajul transmis prin versuri, am distribuit-o şi eu pe fb, apoi am uitat de ea. Nu am fost oripilată de cuvintele folosite, dar nici nu mi s-a părut remarcabilă. Probabil la această oră o ştiţi deja toţi, ştiţi că “Mă-ta are cratimă” şi mama n-are cratimă.

Nu are mare importanţă părerea mea în legătură cu această melodie, cu mesajul ei “educaţional”, despre care sunt multe dezbateri (tot pe facebook) intre “prietenii” mei.

Dar datorită acestei melodii, dimineaţă am “scăpat” de cititul a jumătate din blogurile pe care intru de obicei, deoarece acestea puteau fi doar “ascultate”. De la prima oră, unii au postat videoclipul, au pus alături un vers din melodie şi au aşteptat vizitatorii. Intrat, văzut, plecat.

Mâine, cel puţin calendaristic, se sfârşeşte vara şi scăpăm de Connect-R, care se bagă la somn, rupt de oboseală după ce şi-a pierdut nopţile pe plajă. Noroc cu Krem, cel care ne dă subiecte acum pentru articole şi dezbateri academice. Unii sunt deranjaţi de vulgaritatea melodiei, alţii consideră că este o metodă bună pentru a educa tineretul, copiii care înjură fără să ştie cum stă treaba cu cratima. Mai sunt cei care au remarcat greşeala făcută la începutul melodiei, cea cu “vroiam”, dar şi oameni care ii combat, argumentând cu DEX-ul din 1998.

Tot nu sunt lămurită care este părerea celor ce au postat pe bloguri videoclipul, pentru că nu s-au pronunţat în nici un fel.

PS fără legătură cu acest articol: Eu mi-am cam pierdut şansa, dar voi vă puteţi încerca norocul la Pato, dacă vă interesează telefonul pe care vrea să îl dea prin concurs unui cititor.

 

 

31 thoughts to “Blogurile pot fi ascultate”

 1. E important sa folosim corect limba romana chiar si atunci cand injuram, nu ca ar fi un motiv de faima dar daca tot atragi ochii critici asupra ta…macar sa nu pici de “prost fudul” sa ramai doar fudul.

  1. Mie chiar mi-a placut ideea lor. Nu stiu insa daca va avea vreun efect asupra celor care prescurteaza pana cand nu mai inteleg nimic sau asupra celor care injura fara sa aiba habar cum se face in scris treaba asta.
   Ei au scos melodia in primul rand pentru a rade de acel nu stiu cum din Fetesti, “prostul fudul”. :))

   1. Chiar daca si eu injur ca mai tot romanul, nu respect regulile gramaticale si de multe ori am fost corectat de asta. Nu ma intereseaza sa scriu corect injuraturile.

 2. Eu n-am sa inteleg niciodata cu ce-au pacatuit romanii originari de au ajuns sa fie utilizatorii singurei limbi in care trebuie sa fi bine educat ca sa poti sa injuri corect si sanatos :))). Mutra mea cand analizand am constatat ca la “baga-mi-as” e nevoie nu de una…ci de doua liniute, merita publicata direct pe coperta Gramaticii Limbii Romane :)). Ca sa nu mai spun de expresiile foarte iubite de genul “futu-i biserica ma-sii”. Adica zau, eu academie mai nemernica si cinica n-am intalnit :)).

  1. Nici eu nu inteleg cu ce au gresit, dar se rasfrange asupra bietilor nostri copii, care nu reusesc sa ia bacul din cauza asta. Iar injuraturile sunt cele mai grele. Poate asta a fost scopul lor. Fiind atat de greu de priceput unde trebuie pusa cratima, probabil au sperat ca tinerii sa renunte la limbajul murdar. :))

 3. Eu m-am pronuntat ceva mai moderat, drept e, dar nu de dragul audientei. Audienta mea, de vreo doua zile, e concentrata pe alt subiect.
  Eu am publicat-o pentru ca e un viral proaspat iesit pe net si mi-am promis ca nu mai ratez virale ;)

  1. Gabi, nu l-a tine faceam trimitere, pentru ca tu chiar ai scris ceva langa videoclip. Dar am gasit cel putin zece bloguri astazi, pe care era pusa doar melodia. La un moment dat m-am plictisit si unde vedeam ma-ta are cratima nici nu mai intram. :))
   Serios, chiar ai de gand sa te ocupi de tot ce apare proaspat? :))

 4. Eu pana la blogul tau n-am ascultat piesa :))

  Si pe mine ma deranjeaza sa intru pe un blog si sa vad doar o poza sau un videoclip, fara nici o parere.

 5. Eu nu l-am gasit la nimeni pana acum. Pe unde am fost se vorbea de toamna. :)) Dar stiu piesa si tare mi-e teama ca mesajul nu va ajunge la cine trebuie…

  1. Inseamna ca ai fost norocoasa. Trebuie sa vad pe cine mai urmaresti, sa imi extind lista de bloguri. ;)
   Nici eu nu cred ca va avea mare efect asupra celor carora le-a fost destinata.

 6. Ca de obicei, eu nu sunt niciodată pe fază când apare ceva nou care prinde repede la public. :)) Tot de la tine am aflat de melodie…Văzusem câteva statusuri înainte cu “mă-ta are cratimă” şi nu mă prindeam ce are toată lumea cu cea “mă-sa” :)) noroc de tine!

 7. Daca “mama n-are cratima” e corect sa-i spun fratelui meu “ma-ta are cratima” ?

  Fir-ar ea al dreaqului de cratima … uite ce dilema existentiala imi provoaca :) :) :)

 8. Sper ca deja ai vazut ca n-ai scapat de Connect-R :))
  Te va enerva mai putin, fiind in engleza.
  In ziua cand a aparut clipul ala cu cratima l-am cunoscut si pe acel Krem. Nu-mi place. Aste e. Si cantecul lor e unul care speculeaza…doar pentru succes. Va fi foarte facil acest succes. Nu asa invata copiii a scrie. Vom mai vedea…dar nu prea ma insel.

Leave a Reply