Într-un fel sau altul, toate blogurile de pe internet sunt bloguri despre viață. Cele mai noi știri, bârfe despre vedete, rețete culinare, povești de dragoste, sfaturi din diverse domenii, tendințe în modă, recenzie de carte sau film, testări ale produselor cosmetice ori ale unor gadgeturi de ultimă generație, poezie sau proză, gânduri și întâmplări trăite personal ori trecute prin filtru propriu, toate vorbesc despre viață.

Faptul că unele bloguri sunt mai citite, iar altele mai puțin citite ține nu doar de subiectele abordate și de stilul autorului, ci și de felul în care se promovează. Cele mai bune bloguri românești (probabil la fel e și prin alte părți ale lumii) nu sunt neapărat cele care se promovează agresiv, care au deja ani grei în spate sau care aparțin unor persoane publice.

Cele mai bune bloguri sunt cele care vorbesc despre viață în așa fel încât să trezească în cititor emoții, să îl pună pe gânduri, să-i dea imboldul de a păși pe un anumit drum, să îl facă să se regăsească în și printre rânduri.

elefant.ro

Bloguri despre viață

Eu, personal, evit blogurile unde viața e numai roz, unde iubirea e prea dulce – siropoasă, unde diverse citate motivaționale încarcă pagina zi de zi. Deși iubesc viața, știu că aceasta este dulce – amăruie, că are suișuri și coborâșuri. Viața este o șosea cu șapte benzi, un curcubeu care ne poartă prin diverse stări și situații, unele mai bune, altele mai puțin bune. La fel, blogurile despre viață sunt și ele mai bune sau mai puțin bune. Eu le citesc pe cele personale, în spatele cărora sunt oameni, bloggeri ce nu caută cu orice preț succesul:

-Sunt bloggeri cărora le curge prin vene cerneala. Aceștia pot mânui penița mai bine decât mânuiește scrimerul sabia. Ei fac din orice întâmplare o poveste memorabilă și, de cele mai multe ori, evită subiectele fierbinți care aduc trafic (și cititori fără cei șapte ani de acasă).

-Sunt bloggeri care nu pot face din orice poveste o poezie, un text melodios, un fragment literar, dar care – prin sinceritate, simplitate, naturalețe – reușesc să adune în jurul lor o comunitate, un grup de oameni ce apreciază tocmai aceste însușiri.

Nu mă întrebați ce bloguri personale despre viață citesc. E greu să înșir aici peste 200 de adrese unde intru ocazional sau de fiecare dată când apare un text nou. Le puteți găsi pe blogurile mele.