Aveam o mulțime de nelămuriri legate de wordpress, de temele pentru bloguri, de felul în care poți pune buton pe blog spre pagina de facebook a blogului… Chestii tehnice, în care nu mi-am băgat niciodată nasul… Nu vreau să deranjez oamenii pentru toate nimicurile sau să depind toată viața de alții, așa că mi-am propus să le învăț singurică. Normal că nu îmi puteam permite să fac teste pe blogul bun, că nu sunt inconștientă. M-am decis să îmi fac un blog nou pe wordpress, un blog numai pentru diverse teste, blog care va fi șters imediat ce voi fi capabilă să mă descurc bine.

Să îți faci un blog este cel mai simplu lucru din lume. O adresă de mail, un nume pentru blog, decizia de a deschide blogul pe blogger sau pe wordpress, și gata primul pas. Eu am ales wordpress.com, gândindu-mă că doar așa pot compara cu vienela.ro. În scurt timp am aflat cum se pune pe blog butonul spre pagina de facebook a blogului. Atât de simplu, încât îmi este și teamă să îl pun aici, pentru că nu știu ce dimensiuni să aleg și unde să îl așez pentru a nu strica aspectul de ansamblu. Dashboard- Appearance- Widgets- Facebook Like Box- Add widget- Link spre pagina de facebook a blogului- Save.

O altă mare nelămurire a mea era legată de coșmarul oricărui om care nu știe cu ce se mănâncă minunile tehnice. Unde se ascunde HTML-ul pe blogul ăsta? mă tot întrebam când îmi doream să așez câte un cod, fără să am curajul de a căuta. În această seară l-am găsit, cu ajutorul Danei: Dashboard- Appearance- Editor. Nu vă voi povesti cât am căutat și de câte ori am trecut pe lângă el, ca să nu râdeți prea tare de mine. :)

Am ajuns apoi la partea care mă interesa cel mai tare: tema blogului. Vreau neapărat să îmi fac timp pentru a învăța cum se face o temă de blog, folosind un program mult mai isteț decât mine, pentru care nu îmi trebuie cunoștinte de HTML sau CSS. Ce am descoperit cu această ocazie? Faptul că wordpress nu îți permite să încarci teme care nu îi aparțin, decât dacă ești dispus să plătești. Dacă vrei blog gratis, trebuie să te mulțumești cu ce îți oferă ei. Eram nedumerită, știind că am văzut la alții că și-au pus ce temă au vrut. Și am aflat că poți pune orice temă dorești dacă ești pe domeniul tău, dacă ți-ai plătit colțișorul în care scrii pe internet.

Concluzii la care am ajuns în această seară, jucându-mă pe noul blog:

-wordpress este o platformă prietenoasă abia după ce îi descoperi ascunzișurile.

-butonul pentru pagina de facebook se instalează ușor, deci trebuie să îmi fac curaj și să îl pun pe acest blog.

-HTML-ul se ascunde aproape la vedere, dar nu e bine să îți bagi nasul pe acolo dacă nu te pricepi.

-dacă îți dorești o temă frumoasă și funcțională pentru blog, wordpress îți oferă cu sutele.

-dacă vrei propria ta temă de blog, unica, minunata temă făcută cu mânuțele tale, e musai să scoti bani din portofel.

-dacă aș avea timp, energie și motive, mi-aș face în fiecare zi câte un blog. :)