Curiozitatea m-a împins mereu să merg din link în link prin blogosferă. Aşa am descoperit o mulţime de oameni care scriu bine, oameni amuzanţi, inteligenţi, sensibili, bine informaţi. Pe mulţi dintre ei i-am  aşezat în listele interminabile de pe blogul vechi. Tot acolo sunt aşezaţi şi cei care mă au în blogroll, chiar dacă intră rar sau deloc pe aici (nici eu nu mai am la fel de mult timp, pentru că vreau să trec pe la toţi şi asta îmi răpeşte o groază de timp).

Când Florin Ruşanu mi-a oferit acest blog, mi-a spus să păstrez curăţenie pe el, să nu mai fac blogroll-uri interminabile. I-am dat dreptate. Blogul este aerisit şi mi-e drag să îl privesc, mai ales dacă îl compar cu cel de pe blogspot. Zece bloguri în listă ar fi fost suficiente. Mi-a fost greu să aleg zece oameni dintre cei pe care deja îi cunoşteam când m-am mutat. Unii s-au supărat, alţii au înţeles. Pe parcurs, la unii am renunţat, pentru că şi-au şters blogul sau chiar nu mai aveam nici o legătură.

Nu m-am putut abţine şi am mai trecut în blogroll câteva dintre fetele care îmi sunt dragi, aşa că acum am 14 bloggeri în blogroll. Unii nu trec pe la mine, dar m-aş simţi prost să îi scot din listă, pentru că ei mă păstrează în blogroll de un an. Dar simt nevoia să le mulţumesc în mod special celor care trec zilnic pe aici, celor care îmi lasă comentarii la fiecare postare, chiar dacă eu nu reuşesc să mai fac acelaşi lucru pentru ei.

Cum aş putea să fac asta? Oferindu-le un loc în blogroll, nu? Ei bine, aceasta este marea mea dilemă: să îi scot din blogroll pe cei 2-3 care nu trec pe aici, dar mă au de un an în lista lor sau să mizez în continuare pe înţelegerea celor care îmi trec zilnic pragul? Ce aş rezolva făcând schimbarea asta? Oricum nu aş putea să măresc lista şi poate cei care nu ar prinde loc s-ar supăra. Voi cum aţi proceda?

Listele de pe blogul vechi rămân deschise. Dacă am uitat să vă trec acolo, nu ezitaţi să îmi atrageţi atenţia. Remediez imediat. Înainte de a pune ultimul punct în această postare, vreau să mă laud puţin şi să le mulţumesc fetelor care au fost atât de drăguţe şi mi-au oferit cadouri în ultimul timp. Am primit de la Sabina un voucher în valoare de 100 ron, cu care mi-am cumpărat ceva drăguţ de pe http://www.sevensins.ro/. Ioana mi-a făcut cadou o carte minunată, Călătorie prin Portugalia, de Jose Saramago, despre care vă voi povesti când o termin. Kadia mi-a trimis (din Geneva) o vedere cu frumosul şi faimosul Paris, care i-a făcut invidioşi pe băieţii mei. :))