Pe blogul ăsta, ca şi în viaţa reală, am scris şi am vorbit întotdeauna frumos despre români, despre neamul ăsta în care am avut norocul (sau ghinionul) să mă  nasc. Mereu am spus că suntem harnici, că avem printre noi mulţi oameni talentaţi, că în urma înaintaşilor noştri au rămas lucruri de valoare, că uscăturile sunt în minoritate.

Dar astăzi nu vreau să mai spun asta. Astăzi sunt supărată pe români, pe cei care ştiu să rănească oameni care nu le-au făcut nimic, pe cei care jignesc oameni doar pentru că au avut norocul de a se naşte în altă ţară. Astăzi imi vine să îi dau cu capul de toţi pereţii pe românii care sunt prea români, care nu văd de lungul nasului. Se plâng românii că sunt discriminaţi oriunde ar merge? Poate că aşa merită! Când tu, român, jigneşti un om doar pentru că nu este român, atunci meriţi să fii tratat ca un gunoi, oriunde ai merge!

Blogosfera românească pierde un om inteligent, un om care are păreri proprii şi curajul de a le arunca în online, un om care ştie ce spune şi o spune bine. De ce îl pierde? Pentru că NU este român, deşi a dovedit de multe ori că scrie mai bine decât mulţi români, că iubeşte ţara asta şi limba asta mai mult decât o fac mulţi români. Blogosfera va fi mai săracă din cauză că unii s-au simţit deranjaţi de prezenţa acestui om printre noi.

Şi când gunoaiele se simt deranjate, ce pot face? Aruncă mizerii spre cel care i-a deranjat cu prezenţa lui în online, prin tupeul de a-şi fi făcut un blog în limba română. Ce fel de mizerii? Să vă spună cel care a fost murdărit de aceste gunoaie, fără să fii avut vreo vină: “indiferent că scriu de praline de ciocolată, de iepuri de vinil, de filme, roboţi şi cărţi, cel puţin o treime din comentarii (moderate) îmi comunică că mama-i curvă, tata-i bou şi eu rus criminal nenorocit, crăpa-mi-ar copiii şi neamul. Mă rog, asta e versiunea pentru audienţa generală, pizdelile sunt fascinant de variate, deşi toate vizând noţiunea de “rus””.

Să vă mai spun eu ce i se scrie în comentarii: este întrebat de aurul românilor, mama lui a fost luată şi sucită pe toate părţile, i s-a spus că este canibal… A analizat toate comentariile şi a ajuns la concluzia că nu este o singură persoană şi că unii dintre cei care îi scriu mizeriile astea sunt chiar oameni cu şcoală.

Da, este RUS. Şi mulţi dintre cei care intră pe acest blog îl ştiu şi îl apreciază pe acest rus. I-aţi citit comentariile şi v-aţi putut face o părere despre el. Pentru cei care nu îl ştiu, vă spun că este vorba despre Vladen. Şi vă mai spun că Vladen nu merită să fie înjurat de toţi naţionaliştii şi xenofobii care se plictisesc şi care vor să vomite pe cămaşa lui. Nu merită. Vladen este mereu politicos, are mereu o replică haioasă la îndemână sau ceva inteligent de comunicat.

Nu ştiu cine sunt cei care îl deranjează, dar aş da cu ei de pământ dacă aş putea. Este inadmisibil să cerem drepturi, să ne plângem că suntem discriminaţi, când noi facem acelaşi lucru cu un om care nu ne-a greşit cu nimic. Vladen s-a săturat de aceste mizerii şi vrea să renunte la blog. Mă ajutaţi să îl conving că face o greşeală?