Bloggerii dornici de colaborari au adrese de mail

Bloggerii dornici de colaborari si castiguri in mediul online ar trebui sa inteleaga in primul rand lucrurile simple, elementare, daca vor sa le fie bine si chiar sa castige ceva de pe urma pasiunii lor de a scrie. Pe langa toate cele 10 mii de porunci despre care s-au scris gramezi de articole (tema eleganta, continut unic, articole documentate, comunitate, bla, bla), bloggerii trebuie sa aiba o adresa de e-mail si sa o aseze undeva la vedere, astfel incat sa poata fi gasiti atunci cand este necesar.

Am facut eforturi mari si am pierdut multe ore din viata de cand colaborez la organizarea concursului de blogging, din cauza ca multi detinatori de blog nu lasa nicaieri o adresa de mail, un formular de contact, un bilet de adio, un ceva care sa usureze munca celui ce ar dori sa le transmita ceva in particular. Eu aveam nevoie de adresele lor de mail pentru a le trimite voucherele castigate in concursuri. Despre unii  nici macar acum  nu stiu cum se numesc, pe altii ii cunosteam de pe facebook si tot acolo le-am trimis voucherul, unii aveau formular de contact pe blog, dar nu functiona.

Oameni buni, haideti sa presupunem ca nu va cautam eu, ci un potential sponsor, colaborator, detinator de firma sau cum doriti sa numiti o persoana ce si-ar dori o colaborare. Credeti ca ar fi fost dispus sa va rascoleasca tot blogul, sa va caute pe facebook, sa intrebe in stanga si in dreapta cine sunteti sau ce adresa de mail aveti? Daca nu detineti un blog deja renumit si puternic, cu siguranta potentialii sponsori nu isi vor pierde vremea cu asa ceva, ci vor trece la urmatorul blog, unde este posibil sa gaseasca o adresa de mail. :-P

26 thoughts to “Bloggerii dornici de colaborari au adrese de mail”

  1. Eu chiar mi-am dat cu pumnii in cap…Cand am schimbat tema blogului, am ramas doar cu pagina “despre”, unde nu aveam trecuta adresa de mail. Vedeam ca oamenii intrau acolo, insa nu ma cauta nimeni… Tarziu mi-am dat seama care era motivul, tarziu am reparat. :)

 1. Si eu procedez la fel ca Zamfir, daca nu gasesc niciun formular de contact, asaltez formularul de comentarii. :D Si cand te gandesti ca in Germania bloggerii sunt obligati prin lege sa isi afiseze datele de contact (si nu numai adresa de mail, ci si cea postala si un numar de telefon).

  1. Cred ca va mai trece multa vreme pana cand si la noi se va cere ca bloggerul sa fie transparent, sa isi asume ceea ce scrie, sa isi ofere datele de contact, ca fiecare cititor al sau sa stie cine este si cum poate fi gasit. Intr-un fel, ma tem ca acest lucru are doua taisuri…
   Mie mi s-a intamplat sa fiu cautata de firme care isi doreau publicitate, dar facuta in asa fel incat articolul/articolele sa nu para a fi reclama. O asemenea firma nu isi va exprima niciodata in comentarii doleantele. ;)

   1. Are intr-adevar doua taisuri. Exista si cazul in care bloggerul publica informatii o leaca mai controversate si nu-si doreste sa fie sunat sau chiar urmarit de diversi “admiratori”…

 2. Eu am sectiune Contact si tot mi-a scris un “superblogger” ca nu am si ca “nu ma respect”… E drept ca nu e rosie cu sclipici sa sara in ochi, dar e in sidebar, sus :)

  Si da, ai dreptate, daca vrei sa fii gasit de un potential colaborator(din aia adevrati, grei), nu te va cauta prin mesaj privat pe Facebook: “Buna, gagica, vrei sa colaboram?” :P

 3. Este interesant ce scrie Dorothea despre Germania. Poate asa ar fi bine sa se intample si la noi. Desi, la ce natie suntem, risca apoi sa se trezeasca cu dusmanii la usa.

Părerea ta e importantă pentru mine