Bloggerii dornici de colaborari si castiguri in mediul online ar trebui sa inteleaga in primul rand lucrurile simple, elementare, daca vor sa le fie bine si chiar sa castige ceva de pe urma pasiunii lor de a scrie. Pe langa toate cele 10 mii de porunci despre care s-au scris gramezi de articole (tema eleganta, continut unic, articole documentate, comunitate, bla, bla), bloggerii trebuie sa aiba o adresa de e-mail si sa o aseze undeva la vedere, astfel incat sa poata fi gasiti atunci cand este necesar.
Am facut eforturi mari si am pierdut multe ore din viata de cand colaborez la organizarea concursului de blogging, din cauza ca multi detinatori de blog nu lasa nicaieri o adresa de mail, un formular de contact, un bilet de adio, un ceva caresa usureze munca celui ce ar dori sa le transmita ceva in particular. Eu aveam nevoie de adresele lor de mail pentru a le trimite voucherele castigate in concursuri. Despre unii nici macar acum nu stiu cum se numesc, pe altii ii cunosteam de pe facebook si tot acolo le-am trimis voucherul, unii aveau formular de contact pe blog, dar nu functiona.
Oameni buni, haideti sa presupunem ca nu va cautam eu, ci un potential sponsor, colaborator, detinator de firma sau cum doriti sa numiti o persoana ce si-ar dori o colaborare. Credeti ca ar fi fost dispus sa va rascoleasca tot blogul, sa va caute pe facebook, sa intrebe in stanga si in dreapta cine sunteti sau ce adresa de mail aveti? Daca nu detineti un blog deja renumit si puternic, cu siguranta potentialii sponsori nu isi vor pierde vremea cu asa ceva, ci vor trece la urmatorul blog, unde este posibil sa gaseasca o adresa de mail. :-P
În era digitală în care trăim, un blog reprezintă o platformă esențială pentru exprimarea ideilor, împărtășirea experiențelor și conectarea cu alți oameni din întreaga lume. În acest context, este crucial să ofere vizitatorilor o modalitate facilă de a intra în contact cu creatorul conținutului, iar afișarea unei adrese de e-mail la vedere reprezintă un element esențial.
Unul dintre motivele principale pentru care este important să incluzi adresa ta de e-mail pe blog este facilitarea comunicării directe. Prin furnizarea unei căi clare de contact, le oferi cititorilor și potențialilor colaboratori o modalitate rapidă și eficientă de a lua legătura cu tine. Aceasta poate fi o oportunitate valoroasă pentru feedback, întrebări sau sugestii, contribuind astfel la dezvoltarea comunității tale online.
În plus, adăugarea adresei de e-mail pe blog demonstrează transparență și deschidere. Când vizitatorii văd că există o modalitate directă de a comunica cu tine, încrederea lor în autenticitatea și angajamentul tău față de comunitate crește. Această transparență poate consolida relațiile cu cititorii și poate atrage noi colaborări sau oportunități în domeniul tău de activitate.
Pe lângă comunicarea directă, adresa de e-mail poate fi utilă și în contextul colaborărilor și parteneriatelor. Potențialii parteneri sau sponsori pot căuta o modalitate rapidă și eficientă de a lua legătura cu tine pentru a discuta despre posibile colaborări. Acest aspect devine esențial în lumea blogging-ului, unde colaborările și parteneriatele pot juca un rol crucial în creșterea vizibilității și a influenței tale online.
În concluzie, includerea adresei de e-mail pe blog este o decizie strategică și benefică. Aceasta nu doar facilitează comunicarea directă cu cititorii, ci și consolidează încrederea în comunitatea ta online și poate deschide uși pentru oportunități de colaborare. Transparența și accesibilitatea la informații sunt elemente esențiale în construirea și menținerea unei prezențe online puternice și autentice.
uluitor, uimitor si ingrozitor… dupa aces post al tau observ ca eu nu am trecut adresa de contact :D
sper ca nu pe mine ma cautai
Crezi ca eu mai tin minte cine mi-a dat batai de cap si cine nu? Pe tine stiu ca te pot gasi oricand pe facebook… :D
Iti multumesc…ai mare dreptate! Am facut si eu aceeasi greseala pe care acum datorita tie, am corectat-o!
Daca am reusit sa ofer, chiar si unui singur blogger, o sansa in plus de a fi gasit, atunci articolul meu si-a implinit misiunea. :)
Da, buna observatie, nici eu n-am date de contact.
Poate ca a sosit momentul sa faci o pagina cu asa ceva… :)
Buna observatie, chiar ca! Eu am pus adresa de mail la vedere si chiar am prins cateva colaborari. Ma intreb daca nu-mi dadeam cu pumnii in cap daca le pierdeam doar pentru o adresa lipsa…
Eu chiar mi-am dat cu pumnii in cap…Cand am schimbat tema blogului, am ramas doar cu pagina “despre”, unde nu aveam trecuta adresa de mail. Vedeam ca oamenii intrau acolo, insa nu ma cauta nimeni… Tarziu mi-am dat seama care era motivul, tarziu am reparat. :)
Dacă laşi un comentariu … conectarea este realizabilă.
Este adevarat. Dar uneori se intampla sa nu vrei sa fi vazut. Iti amintesti mailul pe care mi l-ai trimis cu ceva timp in urma? ;)
Si eu procedez la fel ca Zamfir, daca nu gasesc niciun formular de contact, asaltez formularul de comentarii. :D Si cand te gandesti ca in Germania bloggerii sunt obligati prin lege sa isi afiseze datele de contact (si nu numai adresa de mail, ci si cea postala si un numar de telefon).
Cred ca va mai trece multa vreme pana cand si la noi se va cere ca bloggerul sa fie transparent, sa isi asume ceea ce scrie, sa isi ofere datele de contact, ca fiecare cititor al sau sa stie cine este si cum poate fi gasit. Intr-un fel, ma tem ca acest lucru are doua taisuri…
Mie mi s-a intamplat sa fiu cautata de firme care isi doreau publicitate, dar facuta in asa fel incat articolul/articolele sa nu para a fi reclama. O asemenea firma nu isi va exprima niciodata in comentarii doleantele. ;)
Are intr-adevar doua taisuri. Exista si cazul in care bloggerul publica informatii o leaca mai controversate si nu-si doreste sa fie sunat sau chiar urmarit de diversi “admiratori”…
Bun articol, am observat si eu acelasi lucru. Eu mi-am pus la vedere adresa din prima zi, mi s-a parut un gest deosebit de important.
Multumesc. :) Pe mine m-a invatat Florin Rusanu, atunci cand m-am mutat pe acest blog. E drept, pe vremea aceea nu visam la colaborari… :)
Eu nu caut colaborari si tot am adresa de contact. :) Mi se pare o chestie normala.
Tu traiesti intr-o alta lume, belgianco! :D
Eu am sectiune Contact si tot mi-a scris un “superblogger” ca nu am si ca “nu ma respect”… E drept ca nu e rosie cu sclipici sa sara in ochi, dar e in sidebar, sus :)
Si da, ai dreptate, daca vrei sa fii gasit de un potential colaborator(din aia adevrati, grei), nu te va cauta prin mesaj privat pe Facebook: “Buna, gagica, vrei sa colaboram?” :P
:))) Un superblogger sau unul dintre cei care jurizeaza?
Ha, ha, deja imi imaginez ce mutra as face daca as primi un asemenea mesaj. :)))
Nici una, nici cealalta :D I-am zis asa desi nu auzisem niciodata de musiu… Dar se dadea rotund in colturi.
Haha! :))) Buna rau asta!
Doar chestii bune pe aici… :)))
Ehe, prima pagină pe care am scris-o a fost “despre mine” în care apar şi datele de contact.
Cel mai util instrument de lucru e adresa asta, altfel ce sansa mai dam comunicarii.
Este interesant ce scrie Dorothea despre Germania. Poate asa ar fi bine sa se intample si la noi. Desi, la ce natie suntem, risca apoi sa se trezeasca cu dusmanii la usa.