Nu încerca să îţi ascunzi vârsta sub machiaje sau sub vopseaua de păr! Te recunosc oricum, ştiu câţi ani ai, ştiu şi cum ţi-ai trăit copilăria şi adolescenţa, ştiu foarte multe despre tine. Te uiţi mirată la mine şi te întrebi de unde te cunosc? Te trădează hainele pe care le porţi şi tunsoarea pe care o afişezi. Ştiu sigur că suntem aceeaşi generaţie, deşi nu te cunosc personal! Cum de unde ştiu? Nu este greu de ghicit. Semeni cu mine şi cu toate celelalte fete din generaţia mea.

Îţi plac aceeaşi blugi evazaţi şi aceeaşi tunsoare “cu chică”. Erau la modă atunci când noi eram puştoaice, când ni s-au format gusturile şi multe dintre noi au rămas încremenite în acel timp, chiar dacă ni s-au mai cizelat gusturile, dacă ne-am mai adaptat vârstei, nevoilor şi modei. În suflet am rămas aceleaşi puştoaice vesele, care caută înverşunate pantaloni tot mai largi de la genunchi în jos, care apelează la coafeze mai în vârstă pentru o tunsoare reuşită. Pentru cei care nu şi-au dat seama, trebuie să spun că şi coafezele au rămas blocate în timp şi se descurcă cel mai bine la modelele de tunsoare pe care le făceau când erau tinere.

Cam aşa gândesc atunci când văd femei îmbrăcate cu pantaloni evazaţi şi tunse în aşa fel încât să aibă şi puţină chică. Le spun în gând că ne asemănăm, că am crescut în acelaşi fel, că am urmat aceeaşi linie a modei şi am rămas blocate în acelaşi timp din trecut. La fel de uşor îmi este să le recunosc şi pe doamnele din generaţia mamei mele. Poartă costume taior (deux pieces), formate din fustă şi jachetă şi nu ies din casă până când nu îşi tapează puţin părul. Aţi remarcat şi voi că mulţi rămân blocaţi într-un anumit timp (în general în timpul în care li se pare că au arătat cel mai bine)?

Deşi mi se întâmplă să admir la alte fete/femei tunsorile moderne sau pantalonii mulaţi pe gambă, atunci când aleg pentru mine, involuntar mă uit întâi după cei evazaţi, la fel cum la coafor sau acasă vreau o tunsoare care să amintească de vremurile de altădată. Doar fetele care iubesc pantalonii largi pe gleznă înţeleg cât îmi este de greu să găsesc aşa ceva, tocmai pentru că “moda vine, moda trece” şi puţini mai fabrică ceea ce se purta acum 30 de ani.

Din acest motiv, atunci când dau de un magazin care comercializează îmbrăcăminte pentru toate gusturile şi toate vârstele, încerc să mă aprovizionez, de parcă ar fi ultima dată când aş putea găsi ceea ce îmi place. Şi nici nu m-ar mira prea mult dacă aş afla într-o zi că nu se mai fabrică… :) Chiar şi blocate în timp, femeile nu trebuie să uite totuşi că în şifonier e musai să existe întotdeauna şi altceva în afară de blugi şi tricouri. Rochiţe de vară vaporoase, rochii elegante de seară, costume dama office, un pantalon negru, fuste şi bluze care să se potrivească pentru diferite ocazii, toate trebuie să îşi găsească un loc în garderoba femeii.