După cum ştiu deja mulţi dintre voi, anul trecut am reuşit să ratez la mustaţă ziua de Black Friday şi am rămas cu buza umflată, uitându-mă la alţii cum se bucură din plin de reducerile semnificative oferite de mai toate magazinele participante. Sigur, nu neg faptul că am citit şi păreri ale celor mai puţin mulţumiţi, în general de magazinele care doar se prefăceau că au micşorat preţurile (poate că aţi învăţat lecţia şi anul acesta studiaţi din timp ofertele, pentru a le putea compara cu cele din ziua respectivă) sau de site-urile care picau din cauza prea multor doritori de cumpărături făcute la reducere.

Dacă cineva îşi imaginează că aceste nemulţumiri m-au speriat vreo clipă, se înşeală. Nu au făcut decât să mă ambiţioneze, să mă facă să mă pregătesc din timp. Doar nu mă va opri un site căzut, nu? Cade, se ridică iar… Am foarte multe planuri, mai ales că am aflat de la prietenii mei că şi-au cumpărat diverse obiecte la care nici nu visaseră vreodată, doar pentru că de obicei aveau preţuri prea umflate, pe care ei nu şi le permiteau.

Aşa am crezut şi eu atunci, că nu mi le permit. Dar de la un an la altul au fost 12 luni, timp suficient să pun ban peste ban, puţin câte puţin, până când s-a făcut suficient de mult pentru a-mi putea face planuri serioase. Sigur, între timp s-au mai modificat şi ele, planurile. Acum am laptop, deci nu mai stau cu ochii pe reducerile la ele, oricât ar fi de tentante (şi chiar au fost). În primăvară, banii pe care îi puneam deoparte mă gândeam să îi investesc într-un frigider (mai bine spus combină frigorifică), cumpărat de asemenea în ziua de black friday.

Între timp am reuşit să ne cumpărăm o frumoasă combină frigorifică, pe care ne-am şi străduit să o umplem cu diverse chestii bune de aruncat iarna în oală. Dar am continuat să pun bani deoparte, ştiind că întotdeauna mai este nevoie de ceva prin casă şi că reducerile sunt binevenite, dacă respectivul obiect nu este musai să fie în casă mai devreme de luna noiembrie. Ne-am uitat prin casă, ne-am uitat pe site-urile care oferă reduceri de black friday şi ne-am spus că după un an întreg de muncă, merităm şi noi nişte cadouri drăguţe, care să ne mulţumească pe fiecare în parte.

Şi am decis că fiecare îşi va alege ceva care îi place şi pe care şi-l doreşte de mult. Privindu-se unul pe celălalt, soţul şi băiatul meu au spus, aproape în cor, că vor câte un ceas bărbătesc, nu ştiu ce model anume. Eu ştiu nişte cărţi pe care mi le doresc de mult şi care vor fi vândute la preţuri mici în acea zi, aşa că la ele mă voi repezi. Pentru că şi aşa tot ne vor rămâne nişte bani, ne-am decis să îi facem mamei mele, care zace de câţiva ani în pat neputincioasă, un televizor nou în ziua de Black Friday, să scape de cel care acum o necăjeşte cu toanele lui. Abia aştept să îi fac această surpriză!