Cu obrajii în flăcări, cu ochii plecaţi, dar şi cu râsul stând să erupă ca un vulcan impetuos, Vienela vă va povesti astăzi despre cum s-a lăsat amăgită de un torent de vorbe aruncate de un băiat care avea lecţia bine învăţată.

De Valentine’s Day Pe 14 februarie 2013, pe la ora 11,30, bate cineva în uşă. Pe scară rumoare, uşi deschise, vecini cu ochii umflaţi de somn şi copilaşi curioşi. Ies pe hol şi sunt rapid luată în vizor de un tip la vreo 25-30 de ani, care trăncăne ceva despre cafea, în timp ce colegii lui fac acelaşi lucru cu vecinii mei.

-Bună ziua şi la mulţi ani de Valentine’s Day!!! Suntem de la firma BiBaBumBumBamBriBumBiBum SA “nume neclar” şi vrem să vă oferim un cadou simbolic cu ocazia sfântului Valentin. Singura condiţie este să aveţi în casă un pachet, borcan, cutie de cafea, să ne faceţi dovada că sunteţi băutor de cafea.

Văzând vecinele cum intră grăbite în casă, aduc şi eu pachetul de cafea abia cumpărat.

-Ce bine, doamnă! Văd că beţi cafea de la firma noastră. Cu atât mai bine! Vă vom oferi acest cadou (scoate din gentuţa de pe umăr o cutie de carton). Dar am dori să îl dăm soţului, ca dumnealui să vi-l ofere de ziua îndrăgostiţilor.

Soţul, care era în bucătărie, îşi face simtiţă prezenţa şi primeşte cutia. Conţine o chestie care îi scăpa de probleme pe cei care au dureri de mijloc sau la coloana vertebrală.

-Acum, pentru că se cuvine ca şi dumneavoastră să primiţi ceva, firma noastră vă oferă cadou acest storcător de fructe (vă uitaţi la teleshopping, nu?).

Fac semn din cap că nu, dar sunt ignorată voit. Băiatul vorbeşte mult, nu poate fi oprit, pe scară este o nebunie, colegii lui vorbesc şi ei în faţa vecinilor năuciţi.

-Şi acum, ultimul cadou (reţineţi că totul este gratis, din partea firmei noastre). Spuneaţi că nu vă uitaţi la teleshopping, dar sunt sigur că puţin-puţin tot vă uitaţi, că aţi auzit de noua tigaie-minune, de noua dry-…

Îmi storc repede creierii. Ştiu că am citit de curând pe un blog despre o tigaie, parcă dry-cooker. Mi se cere să spun care este diferenţa dintre vechea şi noua tigaie, dar oricât m-aş strădui, NU AM AUZIT NICIODATĂ şi NU POT RĂSPUNDE.

-Nu este nici o problemă, doamnă. Vă voi spune eu că înainte tigaia avea o singură culoare, acum poate fi găsită în mai multe culori, iar capacul este transparent. Chiar nu vă uitaţi la teleshopping, doamnă? Poftiţi, de astăzi este a dumneavoastră, gratis, din partea firmei noastre! Să o stăpâniţi sănătoasă şi să gătiţi cu plăcere!

Primesc pachetul şi mă uit neîncrezătoare la băiat. Vecinii sunt şi ei cu braţele pline de pachete.

-Totul este GRATIS. Dumneavoastră nu trebuie decât să plătiţi taxele de transport, în valoare de DOAR 126 ron, pentru a deveni stăpâna acestor uimitoare produse.

-Este gratis, dar eu trebuie să îţi dau 126 ron? M-ai făcut să pierd o jumătate de oră ascultând tâmpenii, iar acum îmi ceri bani? Poftim pachetele minune, spală-te cu ele pe cap şi dispari!!! spun revoltată, trezită la realitate.

Moartă de oftică pentru că m-am lăsat atât de uşor păcălită, intru în casă şi trântesc puternic uşa. Dar faptul este consumat, naivitatea mea confirmată încă o dată, orgoliul călcat în picioare de către firma BiBaBumBumBamBriBumBiBum SA.