Una dintre puţinele expresii care nu şi-au pierdut credibilitatea de-a lungul timpului este cea legată de cei şapte ani de acasă. Nu poate nega nimeni importanţa primilor ani din viaţa copilului, importanţa educaţiei pe care  o primeşte în acea perioadă. Pentru că tot mai multe mămici aleg să îşi continue drumul început înainte de venirea pe lume a copilului, se întorc la job, la cariera pentru care au luptat ani buni, pentru că de multe ori în bone nu pot avea încredere (să nu uităm nici cuvintele înţelepte rostite de bunica lui Vladen: “dacă îţi cresc copilul servitorii, iese servitor, nu prinţ”), cred că soluţia rămâne grădiniţa. Din nefericire, foarte multe familii sărace din România nu îsi permit sau nu vor să trimită copiii la grădiniţă, preferând să îi lase nesupravegheaţi şi, într-un final, needucaţi.

Am aflat astăzi de la Ioana Budeanu despre programul Fiecare copil în grădiniţă şi mi-am propus să vă vorbesc despre el, cu speranţa că îl veţi susţine şi voi. Asociaţia OvidiuRo şi Ministerul Educaţiei au demarat în septembrie 2010 un program prin care încearcă să sprijine familiile sărace care au copii, să îi ajute să meargă regulat la grădiniţă, să le ofere şansa de a primi o educaţie timpurie, fără de care nu se vor putea integra mai târziu în societate.

Pentru unii nu înseamnă prea mult, dar tichetele sociale în valoare de 50 de ron pe care părinţii săraci şi marginalizaţi le primesc, îi motivează să îşi trimită zilnic copiii la grădiniţă. Asociaţia Ovidiu.Ro a fost fondată de profesoara Maria Gheorghiu şi Leslie Hawke, voluntar Peace Corps  şi este în prezent sprijinită de fiul doamnei Leslie Hawke, actorul Ethan Hawke. El va veni împreună cu regizorul Richard Linklater în Bucureşti pentru a susţine importanţa educaţiei  timpurii şi pentru lansarea ultimului lor film, Before Midnight.

Evenimentul va avea loc la Palatul Copiilor, iar fondurile obţinute vor sprijini programul Fiecare Copil în Grădinţă al Asociaţiei OvidiuRo. Numele evenimentului  – “Before It’s Too Late” – inspirat de titlurile seriei Before…  (Sunrise, Sunset, Midnight), atrage atenţia asupra importanţei dezvoltării intelectuale timpurii înainte să fie prea târziu pentru a avea un impact asupra succesului şcolar.

Programul evenimentului:
26 iunie 2013, Palatul Naţional al Copiilor, Bucureşti
18.30 – Recepţie VIP
20.00 – Premiera filmului Before Midnight
22.00 – Discuţii cu Ethan Hawke şi regizorul Richard Linklater
22.30 – After Party

“Before Midnight” – filmul

“Before Midnight” este ultimul film al actorului Ethan Hawke şi continuă seria Before Sunrise şi Before Sunset. În această producţie, Ethan se reîntâlneşte cu  Julie Delpy, în Grecia, după aproape douăzeci de ani de la călătoria lor cu trenul spre Viena. Absolut toţi criticii din cinematografie au fost de acord că filmul Before Midnight este foarte bun – o dramă romantică vintage de cea mai înaltă clasă.
Dacă doriţi să participaţi la premiera acestui film, la sesiunea de Q & A cu Ethan Hawke şi regizorul Rick Linklater, dar şi la After Party, biletele individuale costă 150 de lei şi se pot cumpăra de pe www.bilete.ro, din oficiile Poştei Române şi Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro. Sau direct de pe acest link.
Ţinuta acestui eveniment este Nostalgie!
Pentru sponsorizările VIP, dar şi pentru alte detalii, găsiţi informaţii aici.
Vă invit la evenimentul Before It’s Too Late, cu speranţa că acestor copiii li se va acorda o şansa egală cu a celor născuţi în familiile stabile financiar. Dacă nu doriţi sau nu puteţi participa, v-aş ruga să participaţi măcar în online, scriind despre acest eveniment caritabil, ce poate schimba viitorul ţării şi al tinerilor de mâine.
Vă mulţumesc anticipat!