Când mi-a spus cumnata mea că va încerca o nouă metodă de slăbit, aproape că am dat ochii peste cap, exasperată. Iar? De când a născut băiatul, a încercat fel și fel de rețete de slăbit, a probat cam tot ce i-a fost recomandat, sperând că va scăpa de cele câteva kilograme pe care le avea în plus, acumulate în concediul de maternitate. Unele diete sau produse au avut efect, însă doar pe termen foarte scurt, atâta timp cât le-a folosit, după care mereu a revenit la rotunjimile care o enervau.

De această dată a ales să probeze batoanele Siluet – Bar de la Redis, cu ceai verde și L – carnitina, despre care v-am mai vorbit eu și pe facebook, atunci când am aflat de ele. Aceste batoane au o valoare energetică scăzută, un conținut important de fibre vegetale, ceai verde (1000 mg) și l-carnitină (320 mg). Cumnata mea a avut 60 de batoane, numărul optim pentru o dietă de slăbit. Am gustat și eu unul, de curiozitate. Au un gust dulce, bun, aducând puțin cu batoanele cu cereale și cacao.

În primele zile aproape că nu s-au văzut schimbări, în afară de faptul că toți am fi vrut să ne servim din ele, datorită gustului dulce și bun. La nici o săptămână de când a început cura, cumnata mea a descoperit că nu mai simțea acea foame permanentă, acea dorință de a mânca oricând și orice. Batoanele îi dădeau senzația de sațietate, probabil grație conținutului (Izolat proteic din soia, maltitol, ulei de palmier, fulgi de grau germinat, fructoza, fulgi de porumb, sirop de malt, cacao, seminte de in, ceai verde – 1000 mg(2,50%), caroba (praf de roscove), alune prajite, L-carnitina – 320 mg (0,80%), aroma de ciocolata, carbonat de calciu, Vitamina C, oxid de magneziu, oxid de zinc, iodura de potasiu).

După încă o săptămână, efectele batoanelor au început să se facă simțite cu adevărat. Nu brusc, nu în mod exagerat, însă destul de vizibil pentru ea și pentru cei din apropierea ei. Blugii și tricourile au început să se așeze mai bine pe ea, dorul de plimbări lungi i-a revenit, așa că am selectat deja câteva trasee montane pe care să le străbatem la vară. A mâncat tot timpul câte 2-3 batoane pe zi. În a treia săptămână, schimbările au fost tot mai vizibile. Organismul s-a obișnuit să mănânce mai puțin, la ore regulate, așa că a avut convingerea fermă că a reușit.

Sinceră să fiu, deși am văzut schimbările prin care a trecut, deși am văzut cum a dat jos kilogram după kilogram, nu am vrut să mă entuziasmez prea tare. Cumnata mea a slăbit câteva kilograme bune cât timp a mâncat batoanele Siluet – Bar de la Redis. Nu este cât mine de slabă (nici nu i-aș dori), ci arată exact așa cum trebuie să fie o femeie tânără și sănătoasă. Am așteptat să treacă o perioadă, după ce a terminat cura, pentru a vedea dacă nu cumva se îngrașă iar. Nicidecum! Organismul ei, cu foamea potolită parțial de batoane (produsul este un supliment alimentar), s-a obișnuit să ceară mai rar mâncare, iar acest lucru a ajutat-o și o ajută să își mențină greutatea la standardul propus.

Să vă mai spun că se laudă și laudă batoanele în stânga și în dreapta, oricui are nevoie să dea jos kilogramele acumulate din cauza meselor luate haotic?