Când alegi numele copilului, indiferent că este vorba despre copilul tău sau despre finul pe care îl botezi, ştii că îţi asumi o mare responsabilitate, că îi pui pe umeri o povară pe care o va purta toată viaţa. Despre motivele pentru care am
ales să îi pun fiului meu numele Ionuţ am scris aici. Acum mă încearcă nişte regrete. Aş fi putut alege mai bine de atât…

Descoperise Javra acum câteva zile nişte prenume ce par ieşite din creier de broască. Citind comentariile de la acel articol, am râs ca la un banc bun. Povestea Ianculescu despre o doamnă ce purta numele de familie Floarea. În urma căsătoriei, a dobândit numele de Buruiană, ceea ce a stârnit o glumă bună, cum că domnul Buruiană a Deflorat-o.

În dimineaţa asta găsesc la Ana ceva mai nebunesc de atât. Merită să citiţi articolul, să înţelegeti de ce am câteva regrete. Dacă nu l-aş fi iubit atât de mult pe Ionuţ, dacă aş fi fost lovită sub acoperiş şi, în general, dacă nu eram cea care sunt, poate că mi-ar fi plăcut să îi pun alt prenume copilului meu (totuşi, nu mă luaţi prea în serios de data aceasta).

Gândiţi-vă la faptul că numele lui de familie este Babană. Câte combinaţii “bărbăteşti” aş fi putut scoate cu un alt prenume!!! Sau poate mi-ar fi venit ideea de a proceda aşa cum visează Ana. I-aş fi ales prenumele în funcţie de preferinţele mele în viaţă. Sau aş fi mers pe ideea că un prenume ales cu grijă îl poate face să fie mai iubit, mai norocos, mai altfel.

Am scris deja că în anumite perioade l-a chemat Trandafirul roz. O mamă cu un stol de păsărele la cap i-ar fi putut spune Caffe ristretto Corvette ZR6X Coca Cola Mustang Ciocolată Euro Talisman Internet Diamant Pall Mall. Motivele sunt evidente. Şi tocmai am aflat despre Cola că poate vindeca ceva ce se numeşte fitobezoar gastric, un soi de blocaj gastric, provocat de anumite fructe.

Voi ce prenume aţi alege pentru copii, dacă nu v-ar reţine bunul-simţ, luciditatea şi regulile nescrise ale societăţii?