Banana lipită cu scotch ar putea avea azi același preț?

După cum probabil cei mai mulți dintre voi știu, în anul 2019 s-a vândut, la târgul de artă Art Basel din Miami Beach, o banană lipită pe un perete cu scotch (bandă adezivă). O informație care i-a mirat pe mulți, mai ales când au aflat prețul cu care a fost cumpărată: 120 000 de dolari. Banana lipită cu scotch ar putea avea azi același preț?

Țin să menționez din capul locului că nu întreb doar de curiozitate, ci pentru că banana se “ofilește” neștiută pe unul dintre pereții casei mele. Intuiția mea proverbială îmi spune că am toate șansele să mă îmbogățesc dacă o scot la vânzare. Mă tem doar că nu am ales momentul potrivit. Luna ianuarie nu este chiar luna cadourilor și a cumpărăturilor, nu-i așa?

Banana lipită cu scotch, devenită peste noapte faimoasă în toată lumea, la fel ca și artistul care a realizat lucrarea de artă, Maurizio Cattelan, s-a înnegrit de plictiseală pe un perete. Cere să fie salvată. Știu că tu, cititorule, ești un om bun nu numai de Crăciun, ci pe întreg parcursul anului. Dacă banana, ca formă de artă, îți trezește sensibilitatea la frumos, dacă halul în care a ajuns îți trezește mila, atunci te invit să participi la licitație.

Am o banană lipită cu scotch. Una dintre cele mai frumoase banane din câte au existat vreodată pe pământ. A îmbătrânit, s-a ridat și s-a înnegrit de când stă, ca un Isus, răstignită pe un perete. Are nevoie de iubitori de artă care să îi aprecieze valoarea. Nici măcar banda adezivă nu mai este ce a fost, după cum poți remarca imediat dacă privești fotografia. Din argintie a devenit neagră, semn clar de degradare.

Salvează banda adezivă! Salvează banana de la o moarte înfiorătoare pentru orice operă de artă – moarte prin uitare!

Licitația a început, cititorule! S-au oferit 2 dolari pentru banana mea. Simt că astăzi am toate șansele să mă îmbogățesc! Cine dă mai mult?

banana lipită cu scotch