Eram copil și auzeam pe la vecini povești încântătoare despre felul în care se distraseră, alături de părinți sau bunici, la Băile Felix. Ori eram prea mică, ori prea nescoasă în lume, ori ambele. Cert este că nu știam unde și cum sunt aceste băi, însă numele lor mă făcea să visez. Îmi imaginam o clădire imensă, cu o cupolă de sticlă mată, prin care soarele încerca aproape zadarnic să intre, pentru a mușca din pielea albă a celor ce se bucuraseră de băile lui Felix. Cine era Felix? Nu știam, însă mintea mea îl vedea ca pe un prinț arab, învelit într-un cearșaf lung, alb, mulat pe trupul atletic. Felix era stăpânul paradisului unde mergeau copiii să facă baie.

Acum râd cu lacrimi gândindu-mă că mintea unui copil nescos prea mult în lume a putut țese o asemenea poveste. Când am văzut primele imagini cu stațiunea Băile Felix, am înțeles că imaginația mea nu fusese prea departe de adevăr. Era un loc atât de frumos, încât putea fi comparat cu un mic paradis românesc. Acum știam mai multe și despre ”băile” pe care le făceau oamenii acolo. Aflasem de existența izvoarelor cu apă geo-termală, aflasem de beneficiile lor asupra organismului uman.

O lungă perioadă nu am mai auzit nimic de Băile Felix și chiar am crezut că stațiunea a avut soarta altor locuri de odihnă și tratament din țara noastră. Până în ziua în care am dat, mai mult din întâmplare, peste site-ul ce prezenta în amănunt hotel international baile felix. Am înțeles că stațiunea este prea importantă pentru a fi abandonată, că paradisul imaginat de mine chiar există, deși nu are cupola imensă de sticlă ce se formase în mintea mea și nici nu este patronat de arabul Felix (ce idee, să îi pun numele Felix unui arab!). Paradisul apare sub forma unui hotel elegant, perla stațiunii bihorene, hotel ce oferă condiții optime celor ce aleg să își petreacă vacanța la Băile Felix.

Recunoscut atât pe plan național, cât și internațional, hotelul oferă clienților săi condiții la cele mai înalte standarde, curățenie maximă și securitate. Hotelul Internațional din Băile Felix a fost renovat în totalitate în anul 2007. Dispune de o bază de tratament ultramodernă, cu saună, solar, jacuzzi, piscină interioară, piscină exterioară, sală de fitness, masaj, servicii de cromoterapie și aromaterapie, dar și camere spațioase, aranjate cu un bun gust desăvârșit, dotate cu tot ce și-ar putea dori un turist. Mă încearcă regretul de a nu fi ajuns acolo până acum, însă mă consolez cu ideea că niciodată nu este prea târziu.