Scopul pardoselii intr-un spatiu este sa ofere confort, utilitate si un aspect placut. Pe piata sunt disponibile acum foarte multe tipuri de pardoseli pentru toate gusturile si pentru toate nevoile de la pardoseala suprainaltata pana la mocheta PVC, linoleum sau covor PVC.
Insa, cu toate acestea, alegerea pardoselii nu este deloc usoara. Este destul de dificila alegerea pardoselii potrivite pentru spatiul ce se doreste a se amenaja astfel incat sa raspunda perfect tuturor nevoilor acestuia. De aceea este foarte important ca inainte de a alege sa studiati foarte bine toate variantele pe care le aveti.
Podelele din lemn

sunt printre cele mai utilizate pentru acoperirea pardoselilor din foarte multe spatii. Lemnul este foarte maleabil si usor de lucrat, putand fi folosit pentru amenajarea oricarui spatiu fiind foarte complex si putand oferi un aspect deosebit si diferit incaperii de la rustic la elegant.
Podelele din lemn au cea mai lunga durata de viata dintre toate tipurile de pardoseli. In plus lemnul este un produs in totalitate natural. Podelele din lemn masiv sunt usor de curatat cu o matura sau un aspirator si un mop inmuiat in solutii speciale pentru curatarea lemnului ce ii vor oferi acestuia stralucire si il vor intretine si proteja impotriva degradarii si a daunatorilor de lemn. In plus, spre deosebire de alte tipuri de pardoseli precum gresie ofera foarte multa caldura si mult mai putin ecou.
Parchetul este cea mai intalnita pardoseala din lemn. Acesta este disponibil in mai multe variante si modele. Fiecare tip de parchet are avantaje si dezavantaje. De aceea, luati in considerare atunci cand alegeti o pardoseala din lemn sau un parchet de factori cum ar fi instalarea si costurile materialelor, locul in care il montati, durata de viata, rezistenta acestuia la apa, rezistenta la pete, durabilitatea, siguranta pe care o ofera acesta spre deosebire de alte tipuri de pardoseli. In functie de camera sau de locul in care doriti sa montati parchetul va trebui sa alegeti tipul acestuia tinand cont de anumite considerente. De exemplu, podelele din
lemn sunt excelente pentru holuri, camera precum living, dormitor, insa nu sunt potrivite pentru baie de exemplu unde este in permanenta foarte multa apa si posibilitatea de a se produce o dauna din cauza acesteia este foarte mare.
Un alt aspect pe care parchetul il prezinta este faptul ca fiind natural nu sunt doua parchete la fel. Fiecare parchet va fi diferit, va avea nuanta si modelul sau pe care si tu cu ajutorul lacurilor de lemn si a baiturilor il poti amenaja dupa bunul plac si il poti personaliza. De asemenea, puteti alege parchetul in functie de bugetul pe care il aveti disponibil putand opta pentru un lemn mai ieftin sau mai scump.
Indiferent de varianta pe care o alegeti parchetul este o optiune foarte buna pentru amenajarea oricarui spatiu. Alegeti consilierea unui specialist in domeniu care va poate ajuta sa alegeti cea mai buna varianta de amenajare a pardoselii dumneavoastra. Va recomandam http://solexpert.ro, un adevarat expert in pardoseli profesionale. Un astfel de specialist va poate indruma in amenajarea si cosmetizarea parchetului astfel incat rezultatul sa fie unul deosebit.