Dupa cum au aflat deja multi dintre ploiesteni, regia de transport in comun a municipiului Ploiesti ofera gratuit legitimatii de calatorie tuturor celor interesati, pe o perioada de un an, cu posibilitate de prelungire.Am inteles ca acest lucru se intampla pentru ca se vor face lucrari pe anumite tronsoane de drum pentru reabilitarea liniilor de tramvai, lucrari care vor ingreuna circulatia mijloacelor de transport in comun. Indiferent de motive, important este ca acest lucru va usura putin viata ploiestenilor, ajutandu-i sa faca economie pe o perioada de cel putin un an.

 Pentru a intra in posesia legitimatiei gratuite de calatorie pentru mijloacele de transport in comun din Ploiesti, aveti nevoie de cateva acte.

 Elevii si studenti:

-adeverinta de la unitatea de invatamant

-copie dupa buletin

-copie dupa certificatul de nastere si buletinul unuia dintre parinti (pentru elevii cu varsta de pana in 14 ani)

 Pensionari cu venituri sub 3000 de lei:

-copie dupa decizia de pensionare

-copie dupa ultimul cupon de pensie

-copie buletin

 Persoane fara venituri:

-declaratie pe propria raspundere (formular tip), completata si semnata la ghiseul care elibereaza legitimatia

-copie buletin

 Alte categorii de persoane cu venituri mai mici de 3000 de lei:

-adeverinta de venit de la angajator  cu venitul net obtinut in ultima luna (copie dupa cuponul de somaj, copie dupa cuponul de indemnizatie sau adeverinta de la Administratia financiara pentru alte tipuri de persoane cu venituri mai mici de 3000 de lei).

-copie dupa buletin.

 Cei care au viza de flotant in municipiul Ploiesti primesc autorizatia de calatorie in conformitate cu viza.

 Legitimatiile se elibereaza la tonetele de bilete unde este specificat acest lucru prin anunturi. Fiecare cartier are cel putin o toneta de bilete unde se elibereaza autorizatia gratuita transport in comun.

 Reinnoirea autorizatiei se va face inainte de expirare.

PS: Multumirile mele se indreapta spre Matei, care mi-a oferit aceste informatii, bucuros ca asa va putea pune bani deoparte pentru a-si cumpara ceva interesant.