Vă povesteam eu că Absurdistanul este aici, că nu mă interesează politica, vă spuneam despre viitorul sau fostul primar, despre maculatura cu care invadaseră oraşul în campanie, despre modul dezagreabil prin care au ales să se facă remarcaţi. Nu mă interesează de fapt cine este preşedinte,  de ce este preşedinte, nu mă interesează bârfele despre sinucigaşi sau miniştrii plagiatori, nu vreau să ştiu prea multe despre lovituri de stat, primari, guvern, partide politice sau deputaţi.

Ceea ce mă interesează este să ieşim din rahatul în care suntem, să trăim omeneşte, să ne putem creşte copiii sănătos, într-o ţară curată, fără hoţi şi fără datorii. Aş vrea să termine cu minciunile, cu corupţia, cu pisica moartă aruncată din curte în curte. Ideal ar fi să ne poată oferi locuri de muncă stabile şi bine plătite, să avem posibilitatea de a ne şi distra, după un an de muncă.

Ploieştiul este un oraş frumos, destul de curat, plin de floricele. Păcat că tot aici trăiesc în deplină libertate câinii maidanezi care se 3,14şă pe ele. Aş vrea ca domnul primar să îi adune într-un loc sigur, atât pentru ei, cât şi pentru noi şi floricelele noastre.

Sunt atâtea cazuri de copii bolnavi care cerşesc pe internet bani pentru diverse operaţii care i-ar vindeca. De ce au ajuns să recurgă la asemenea umilinţe? De ce statul nu îi poate ajuta?

Vreţi să ştiţi de ce? Pentru că eu merg la vot, deşi nu mă pricep şi nu mă interesează politica. Pentru că mergi şi tu, deşi nu înţelegi nimic din mecanismul guvernării. Pentru că votează şi ei, cei care nu ştiu nici măcar numele candidaţilor. Pentru că avem acest drept şi profităm de el, deşi nu ar trebui.

Dacă nu vin la tine în birou să îţi explic cum să-ţi faci treaba, de ce mă duc să votez viitorul meu, al copilului meu, al tău şi al copiilor tăi în necunoştinţă de cauză? Doar pentru că îl pot bârfi şi condamna la nivel de colţ de stradă pe primar, prefect sau preşedinte? Asta mă face mai deşteaptă? Chiar sunt în măsură să decid viitorul ţării mele?

Oare nu ar trebui să îi lăsăm să discute şi să voteze doar pe cei care se pricep cu adevărat?