Skip to main content

Vântul, asemeni unui bun amant

Update: după cum și-au dat seama cei mai mulți dintre cititorii mei (mă refer aici la persoanele care au și comentat), vântul este asemeni unui bun amant. Textul de mai jos este numai descrierea vântului.

Are puterea de a-ți intra pe neașteptate în viață. Îl crezi uneori nevăzut și îți imaginezi că ceea ce nu se vede nu există, uitând că știe cum să se strecoare până îți ajunge aproape. Îți poate provoca un fluviu de emoții, te poate transforma din pragmatic în visător. Dacă este supărat, se dă peste cap și îți taie orice urmă de romantism. Știe cum să arunce praf în ochi, știe să îți pregătească și covor din petale de flori.

Este asemeni unui bun amant. Știe când să te mângâie cu blândețe, știe când să te strânga vioi în brațe. Accesele lui de nervi sunt totuși periculoase. Ferește-te din cale-i când vezi că nu se mai poartă ca un aristocrat. Își va dori uneori să rupă hainele de pe tine, să aibă rolul principal în piesa vieții tale. Nu îi permite! Un secol nu ți-ar ajunge să repari ceea ce el poate strica într-o clipă de furie oarbă.

Dacă îți intră în salon, sperând să-ți învârtă perdeaua de mătase într-un vals plin de senzualitate, ascunde-te și lasă-l să își facă jocul. Dacă o vrea doar pentru un dans murdar, sălbatic, primitiv, închide-i fereastra în nas! Uneori chiar nu are măsură. Se poartă de parcă nu ar fi fost educat, de parcă nu ar fi interesat de regulile stricte impuse de cei ce vor să facă parte din societate. Îl simți cum te atinge, auzi cum îți șuieră în ureche și te întrebi de unde vine acest vandal, neam de german sălbatic. Îi simți forța și te întrebi dacă umblă prin lume cu un rost sau doar îi place să se joace.

Nu cred că este prea greu de ghicit personajul din povestea mea, la care am folosit o duzină de cuvinte, dar cel/cea care răspunde primul/a primește laudele mele într-una din următoarele postări. Cu aceleași fire elegante au mai brodat povești Alma, Vânt de toamnă, gandvis, Scorpio, Ioana, Oglinda lui Erised, Carmen Pricop, dor, Some Words, vavaly, lili3d, Adriana.

33 thoughts to “Vântul, asemeni unui bun amant”

 1. ” Un fluviu de emoții îți taie orice urmă de romantism. Stie când să te strânga vioi în brațe. Ferește-te din cale-i când vezi că nu se mai poartă ca un aristocrat si să aibă rolul principal în piesa vieții tale un secol. Dacă îți intră în salon, într-un vals plin de senzualitate, un dans murdar, chiar nu are măsură. Neam de german sălbatic ce vrea să facă parte din societate.” O duzina de cuvinte asezate in alta forma, mai comprimata, care ma conduce catre Strauss ( nu stiu care, tatal sau fiul, unul dintre ei ).

  1. Vioi, îţi răscoleşte muzical tristeţea într-un fel aristrocrat,

   înfăşurat în romantism,

   dar şi pragmatic,

   cu etichetă de salon.

   Decizie în ritm german!

   un vals îi e înţelepciunea spuselor şi-un  fluviu al poveştilor,

   despre o societate prinsă în montură,

   ce nu durează-un secol,

   ci atâta cât în dans

   i-ar lua, ca partener,

   să îţi cuprindă, ca măsură,

   piesă de rezistenţă

   umerii căzuţi.

   Nu-i ghicitoare,

   e femeie

   şi asemeni vântului, răvăşitoare…

 2. Adevărul e că şi foarte frig să fie afară, dacă nu bate vântul, e suportabil.
  Dar şi când e vipie, dacă există un vânticel acolo, poţi rezista.

 3. Vântul ca un bun amant
  Te cuprinde şi din braţe
  Drumul nu ar vrea sã-ţi dea.
  Te-nconjoarã cu rãbdare
  Şi cu caldã sãrutare
  Te vrãjeşte şi-ţi dezmiardã
  Pielea finã, cu o boare.
  Se strecoarã mişeleşte
  Lângã sânul ce tresaltã
  Şi îţi dã fiori pe searã
  Când stã Luna sã rãsarã.
  Tot privind la albe stele
  Tu gândeşti cã va rãmâne
  Lângã tine viaţa toatã
  Dar când nici nu ştii anume
  Singurã rãmâi cu dorul
  Vântul e deja departe
  Alintând alte…perdele!

Leave a Reply