Una dintre amintirile dragi mie este legată de foştii mei vecini şi prieteni, de cei cu care am copilărit. Eram de vârste apropiate şi ne înţelegeam bine. Era prima  data când părinţii ne permiteau să petrecem noaptea dintre ani împreună, să ne distrăm separat de familii, departe, fără supravegherea adulţilor.

Am hotărât să ne folosim de maşinile celor care îşi luaseră deja permisul de conducere şi să plecăm la munte pentru noaptea de revelion. Portbagajele au fost umplute cu ce a putut lua fiecare din casă, fetele s-au gătit de parcă plecau la un restaurant de lux, băieţii au verificat maşinile şi provizia de băutură, părinţii au ieşit la geamuri să îşi ia rămas bun.

Nu ştiam unde ne vom opri, nu aveam nimic plănuit în afară de dorinţa fierbinte de a ne distra. Privilegiaţi de aşezarea geografică a Ploieştiului, ne îndreptam cu viteză spre Valea Prahovei, prin gerul coborât pe pământ odată cu oprirea ninsorii.

Pe DN1, la Posada, ghinion maxim. Una dintre maşini se defectează şi ne vedem nevoiţi să oprim. Era ora 22, în seara de 31 decembrie. Cu toate eforturile băieţilor, maşina nu a putut fi urnită, iar asta ne-a silit să rămânem pe loc, la poalele pădurii, ascunşi într-un cot al şoselei. Acolo am petrecut cel mai frumos şi înfricoşător revelion din viaţa mea.

Vântul aspru făcea pădurea să vuiască, gerul năvălea în maşini de câte ori deschideam geamurile să iasă fumul de ţigare, iar urletele (spuneam noi că sunt lupi) care se auzeau în depărtare ne dădeau fiori reci. Dar în maşini era destul de cald, muzica acoperea vuietele de afară, iar vinul roşu de ţară ne mărea buna dispoziţie. Din când în când, ne mutam cu precauţie dintr-o maşină în alta, în funcţie de preferinţe.

Dimineaţa ne-a găsit amorţiţi, morţi de somn, îngheţaţi şi abia aşteptând să ne tolănim în paturile noastre, la căldurică. Surpriza cea mai mare am avut-o când am descoperit că pornea şi maşina care ne silise să petrecem noaptea la Posada, îmbogăţindu-ne cu o amintire plină de farmec. :))

În noaptea asta am visat ceva asemănător, doar că totul se petrecea în timp ce mă pregăteam pentru un revelion la Predeal, în compania prietenilor pe care îi am acum. Simt o uşoară undă de nostalgie şi o mare dorinţă de a-mi duce familia la munte în noaptea dintre ani.