Dacă ar fi să ne alegem o poreclă familială, o poreclă care să ne reprezinte pe toţi trei în egală măsură, cred că cel mai bine ni s-ar potrivi familia “Aruncă Tot”. Nu mă refer la obiectele pe care le aruncăm atunci când ne apucă hărnicia, când sortăm lucrurile din casă, îndemnându-ne unii pe alţii să renunţăm la ceea ce nu am folosit de mult timp. Asta se întâmplă probabil în fiecare familie. “Ce mai faci cu asta?”, “Pentru ce mai păstrezi asta?”, “Aglomerezi casa cu prostii. Când crezi că vei folosi asta?”… sunt doar câteva dintre întrebările pe care ni le adresăm din când în când. Dar nu despre asta vreau să vorbesc…
Sâmbătă m-am întâlnit cu Bogdana în faţa blocului ei. Urma să mergem până la magazinul din apropiere. Văzând că are nişte plăsuţe cu gunoi în mână, m-am oferit să o ajut. Mi-a dat o sacoşă. Goală, frumos împăturită. Ajungem la ghena de gunoi, Bogdana aruncă plăsuţa pe care o avea în mână, eu îi urmez exemplul şi arunc sacoşa goală. Era de fapt cea în care urma să băgăm cumpărăturile.
În casa noastră, responsabil cu aruncatul gunoiului este Mihai. Las plăsuţa de gunoi lângă uşă, să o vadă când pleacă. Termin de măturat în bucătărie, vărs firimiturile în plasă şi las făraşul deasupra pentru două secunde. Fug la baie să opresc apa care curgea în cadă. Mihai vede plasa, o ia şi pleacă la ghenă. Cu tot cu făraşul cumpărat cu nici o săptămână înainte.
Îşi cumpărase Ionuţ un fes drăguţ. Pleacă la şcoală, mândru de noua lui achiziţie. În prima recreaţie, plini de energie, se aleargă prin clasă. În învălmăşeala aia, un coleg îi dă fesul jos de pe bancă. O colegă trece în fugă şi calcă pe el. Ionuţ al meu, fudul, nu poate accepta să mai poarte un fes care a fost tăvălit pe podea. Ia fesul cu două degete şi îl abandonează în coşul de gunoi al clasei.
Eu am reusit sa arunc si un plic cu bani la gunoi. :(
:) mi-ai adus aminte de cel căruia i-a aruncat nevastă-sa cizmele pline de bani la gunoi
:)) M-a amuzat teribil postarea. Intr-adevar, in familia noastra exista bine cunoscutele: “cu asta ce mai faci?”, “pe asta de ce o mai pastrezi?”, dar din cand in cand ma apuca un exces de zel de necontrolat si atunci zau ca-mi vine sa arunc tot ce-mi sta in cale! :))
Aveam si eu mania aruncatului intr-o vreme. Poate si pentru ca barbate-meu e mai… strangator si, daca ar fi dupa el, casa s-ar umple pana in tavan de lucruri nefolositoare. Incep intai cu “fierataniile” – cuie, suruburi, piulite si alte metale neidentificate – si sfarsesc intotdeauna cu hartiute. Numere de telefon pe post-it-ituri, adrese pe jumatate de foaie de hartie, etc. Asa am reusit sa arunc si niste bilete la film cu care sotul meu voia sa ma surprinda. M-am cam lecuit. Dar nu de tot… :D
Eu l-aş trimite pe domnul soţ în vizită de lucru la voi. Ori el învaţă să nu mai păstreze toate prostiile pe motiv că ‘or fi bune cândva’, ori voi învăţaţi să nu aruncaţi lucruri bune la gunoi. Deci ceva pozitiv tot va ieşi pân la urmă. :)
Vienela nu te mai plange! Inseamna ca aveti bani daca nimeni nu sta sa gandeasca daca trebuie aruncat sau nu acel “ceva”! :))
Si eu execut tot ce prind..De obicei arunc si chestii de care mai avem nevoie prin casa, dar deh, asa e cu harnicia asta :))
Fesul ala se spala si el o sa vada Ionut mai tarziu in viata cat de greu se fac banii :((
De acord cu Narcis
Hainele le cam dau celor care n-au , nu le arunc . Dar mi-am propus sa fiu mai atenta cu lucrurile ca sa ma tina mai mult
Iti dai seama ca e riscant si pentru tine sa stai prea mult in preajma usii, mai ales cand pleaca Mihai :) Si eu arunc toate lucrurile inutile, mai greu e sa o conving si pe prietena mea sa le aruncam :)
:)) Reciclareee :)
Si eu mai am obiceiul sa arunc lucrurile cand nu am chef sa le “renovez” … Rau obicei.. ca deh.. banii nu cresc in copaci :D
nu treceti si pe la mine prin boxa e la subsol?! am lasate mostenire de la fosta colega de apartament, doua sacose pline ochi cu… sacose de plastic! :))
:)) Ionut e mic, asa faceam si noi la scoala. copii pot fi foarte rautaciosi. Iar de aruncat lucruri,pfff ce as vrea sa arunc tot din casa, din pacate stau cu chire si nu sunt ale mele:))
In unele privinte si eu sunt cam ca Ionut cu caciula… :))
Poate e mai bine aşa decât să treci în extrema cealaltă, cea în care “colecţionezi” tot ce prinzi şi la un moment dat te trezeşti că nu mai ai loc în dulapuri… :-))
Eu nu prea arunc lucruri :)) de cele mai multe ori din comoditate…si de foarte multe ori cand dau de diverse lucruri ma mir de faptul ca inca le mai am:))
Simpatic Ionut al tau :))))
Eu oscilez intre extreme: o perioada adun ca furnica si brusc arunc tot fara sa mai sortez.Asta ca sa fac loc pentru urmatoarea aglomerare de nimicuri. Si tot asa, ciclic.:)Cumpar cosmetice pana nu mai incap pe etajera dulapului din baie si le arunc cu bratul. Apoi o iau de la capat. Numai margele nu arunc, le mai dau colegelor sau nepoatelor.
:)) M-am amuzat teribil, haioasa familie!
A tunat şi v-a adunat!
La noi ispravi dintr-asta face numai femeia de la curatenie. Ultima a fost acum vreo doua luni, cand a aruncat un telefon mobil, 400 de lei si contractul de Orange la care tocmai voiam sa renuntam. Toate apartinand maica-mii. iar maica-mea nu e in tara. I-am promis ca rezolv eu cu abonamentul, insa inca imi e teama sa o anunt ca nimic din ce a fost nu mai e si ca abonamentul merge liber inainte, iar eu platesc lunar facturi…
lol, eu cunosc o persoana care nu arunca absolut nimic… e un fel de horder .. am fost la el mai de mult sa il ajut sa dea niste tigla jos din pod si sa vezi cum pastra si bucatelele de tigla sparta :)) nu voia sa arunce nimic. e extrem de zgarcit
intr-o vreme aveam o plasa cam ponosita cu ceara si tot felul de oale cum o tot strecuram si am pus-o langa sacosa de gunoi. desigur ca cineva le-a aruncat impreuna si cand am constatat ca nu mai e, cine facea gimnastica la container? subsemnata :D
Arunc asi eu ca toata lumea si mereu mi se aplica una dintre legile lui Murphy: dupa ce am tinut degeaba in casa un lucru timp indelungat, imediat ce-l arunc constat ca am nevoie stringenta de el. :D
Nu arunc decat lucruri defecte si uneori nici pe alea. Se mai gasesc in ele piese posibil de folosit (suruburi, piulite, sau diverse).
Eu am si spatiu mult, stand la casa. Iar hainele, cand se aduna, fac cate un pachet mare si le dau prietenei mele sa le dea la biserica. Ea are o relatie mai speciala cu biserica.
Nu arunc fiindca de cate ori am mai aruncat cate ceva, la scurt timp imi trebuie. Si imi pare rau… ;)
Uneori principiul este “pastreaza tot”: borcane (pentru muraturile de anul viitor), capace, pungi de plastic…
Eu spun ca daca un an nu am folosit un obiect (inclusiv sau mai ales haine), înseamna ca nu mai am nevoie de el, deci e de dat!