Discutam zilele trecute cu o prietena despre mobila si am descoperit ca amandoua am fost marcate in copilarie de faptul ca parintii nostri au cumparat mobilier din gama care se gasea la acea vreme pe piata. Nu existau prea multe oferte, motiv pentru care, atunci cand mergeai la cineva in vizita, puteai avea surpriza (nu chiar placuta) de a observa ca apartamentul gazdei semana bine de tot cu al tau. La o distanta mare in timp fata de acele vremuri, eu inca ma plimb prin lume, locuind in case care nu seamana intre ele, pe cand prietena mea se pregateste sa isi comande mobilier de la arta mobilei.

Stie exact ce isi doreste, caci viseaza de mult la momentul in care isi va putea permite sa schimbe totul prin casa. A ales culorile pentru mobila de bucatarie, ba chiar a cumparat deja cateva ornamente care sa se potriveasca de minune cand totul va fi gata. Cei de la arta mobilei pot finaliza o comanda in 20 de zile. Nu stiu cat de usor le va fi cu prietena mea, care are un caiet plin de schite si in fiecare noua zi se trezeste cu o alta idee despre cum sa fie mobila pe care o va comanda. Tipic feminin, spun eu.

In plus, este posibil ca schitele ei sa nu aiba de fapt nici o valoare, caci sunt facute de o femeie simpla, fara studii de specialitate in acest domeniu si fara pic de experienta. Atunci cand cei de l arta mobilei vor discuta cu ea, sunt convinsa ca vor veni cu sugestii, caci au departament de consiliere specializata, experienta de peste 8 ani, program personalizat destinat designului si proiectarii, dar si dorinta de a multumi pe deplin fiecare client in parte, de a transforma ideile in realitate.

Imi aduc aminte de vremea cand visam eu insami ca am putea face mobila noua din vechiturile casei. Am pe undeva pe blog un articol amuzant despre schitele pe care le-am desenat atunci si despre reactia pe care au avut-o sotul si copilul meu. Noi, femeile, avem uneori curajul nebunesc de a visa inalt, de a ne imagina ca orice dorinta poate deveni realitate. De ce nu? Mobila dormitor trebuie sa fie gandita in functie de persoanele care vor dormi acolo (una este sa iti faci mobila dormitor pentru tine si sotul tau, alta este sa vrei mobila pentru dormitorul unde va sta copilul, nu-i asa?).

De asemenea, indiferent pentru care incapere a casei vrei mobila, trebuie sa te gandesti la doua aspecte foarte importante: mobilierul sa fie suficient, sa acopere nevoile familiei, dar in acelasi timp sa nu fie in exces, caci ne dorim incaperi aerisite, cu suficient spatiu liber. La teorie toti ne pricepem. Problemele apar atunci cand trebuie sa trecem la practica. Tocmai de accea este bine sa apelam, asa cum va face prietena mea, la cei specializati in arta mobilei, caci ei ne pot da cele mai bune sfaturi si ne pot transforma visurile in cea mai placuta, eleganta si practica realitate.