Skip to main content

Arhitectural

Cum începe weekend-ul ideal? În general omul vine de la serviciu, face un duş, mănâncă ceva bun (nu neapărat sănătos) şi se tolăneşte pe canapea, la televizor. Cum îşi începe weekend-ul un om fără serviciu? Intră la Vladen pe blog, găseşte o leapşă gândită de Rudolph (merci amândurora că mi-aţi plasat-o şi mi-aţi dat bătăi de cap) şi acceptă provocarea.

“Răspundeţi la următoarele întrebări cu numele, preferabil şi imaginea, unei picturicolajdesensculpturăbasoreliefmozaic, obiect ceramic sau de sticlătapiserie, sau fotografie larg cunoscută şi expusă vreodată într-o galerie artistică sau muzeu adevărat, alături de numele artistului care a creat acea operă de artă. E voie să se includă şi sculpturi de tip instalaţie mişcătoare, atâta vreme cât sunt fixate de un stativ sau panou sau agăţate de un tavan”

Precizare: mai merg şi filme. Mute.

 

1. Cu cine/ce te poţi compara pe tine însuţi câte o dată?

La Jardinera de la Esperanza, lucrare semnată de sculptorul britanic Jason de Caires Taylor, expusă în Muzeul Subacvatic din Cancún (MUSA).

2. Ce te pasionează în legătură cu viaţa ta de zi cu zi ?

La promenade, pictură de Claude Monet.

3. Cum arată sentimentul tău de bucurie sau fericire de azi sau din zilele acestei săptămâni încă relativ recente ?

Dans, de Henri Matisse.

4. Dacă ai fi obligat să devii profesor al unei materii oarecare/domeniu oarecare al cunoaşterii umane, care ar fi acea materie/domeniu de cunoaştere ?

Jeunes filles au piano, de Pierre-Auguste Renoir.

5. Cum ar putea arăta o felicitare pt Anul Nou pt o persoană ff importantă pt tine ?

David, Andrea del Verrocchio.

6. Cum ar putea arăta o felicitare pt Anul Nou pt întreaga ta familie?

Guernica, Pablo Picasso. Pentru toate neamurile mele.

 

Aş vrea să răspundă acestor întrebări, respectând (măcar parţial) cerinţele, Mirela, Carmen, Adelina, Minnie, Dana, SLVC, Dorin, Ioana, Diana, Mala, Redsky. O poate prelua oricine doreşte, dar nu am vrut să vă împovărez pe toţi.

Nu mă întrebaţi dacă aceste lucrări au fost sau sunt expuse în muzee sau galerii, că nu ştiu.


22 thoughts to “Arhitectural”

 1. 1. ma pot compara cateodata cu Arabela , dar nu-mi ies vrajile cand intorc inelul…
  2. Ma pasioneaza medicina , vreau sa aflu tot ce e nou. Si utilajele mari.
  3. Sentimentul de bucurie nu stiu cum arata dar se simte ca si cum as asculta live Personal Jesus la un concert DM
  5. Cat mai simpla, poate cu niste clopotei

 2. M-a amuzat si pe mine felicitarea pentru familie ;)

  In rest, e o leapsa pe care n-o inteleg. Nu-i inteleg rostul. Sa vina Rudolph sa mi-o explice. :)) Si nu glumesc!
  Cand sa ma bucur ca n-o inteleg si n-am tangenta cu ea…hop! m-am vazut nominalizata. O sa incerc sa fac ceva din ea… dupa ce-o inteleg. :))

  1. Pai in loc sa raspunzi la intrebari printr-o propozitie sau un paragraf, pui o imagine a unui obiect de arta plastica (si le-am insirat pe cele posibile mai frecvente, ca sa nu fie numai picturi sau sculpturi), sau daca nu vrei sa pui imaginea, macar dai numele acelei opere de arta, ca de ex tabloul Mona Lisa (zisa si La Gioconda, numit si “Portretul lui Lisa Gherardini, sotia lui Francesco del Giocondo”), pictat de Leonardo da Vinci, (expus la muzeul Luvru din Paris, daca vrei sa precizezi si asta, desi nu e obligatoriu, dar am zis asta mai mult in caz ca poate exista si un covor cu imaginea lui Mona Lisa tesuta pe el care se vinde la mall in zilele noastre, si care poate are acelasi nume in catalogul de marfuri, si care teoretic o fi si el obiect de arta plastica, atat vreme cat nu exista un consens ff clar ca nu e).

   P.S. Mie personal mi se pare o leapsa ff dificila, efectiv am ramas cu gura cascata cand am vazut aceste minunatii expuse aici, plus cele de pe blogul lui Vladen, si Kadia, ca eu inca ma lupt cu prima intrebare !

   1. Rudolph, merci! :)
    Problema e ca eu rostul tot nu i-l vad. Ca gasesc niste opere de arta pe net si le asociez cu persoana mea, stari sau aspiratii…eu zic ca e total irelevant. Pot sa fie niste aberatii.
    Cum adica te lupti cu prima intrebare daca Vienela spune ca leapsa-i gandita de tine? Mai rau m-ai bagat in ceata :))

    1. Pai daca eu imi propun o tema, nu insemana ca am automat si capacitatea de a raspunde la ea corect ! (la fel ca si cu temele propuse de altii !) Eu chiar m-am luptat pt ca eu chiar ca nu cunosc ff multe opere de arta plastica, merg ff rar la muzee, ma uit fffff rar la site-uri cu arta plastica sau la albume de arta, si chiar voiam sa raspund si corect (cat puteam eu de bine + sincer) dar efectiv voiam sa gasesc si imagini frumoase care sa corespunda definitiei de opera de arta plastica, iar la prima intrebare am avut de la bun inceput intuitia ca trebuie sa fie un peisaj, nu o figura umana, efectiv nu stiu de ce, poate tocmai pt ca sa fie mai complex decat un simplu portret sau un om angajat intr-o simpla activitate oarecare.

 3. minunate raspunsuri ai dat! si eu am fost invitata de Rudolf sa raspund, dar… am o perioada atat de aglomerata, incat dupa ce vin de la serviciu si-mi termin treaba prin casa si ajung in sfarsit la computer… pic de oboseala si ma ia cu somn. Sper ca de duminica sa intru in ritm normal… Curatenia generala si decorarea casei pentru Advent m-a stors de puteri.
  Un weekend minunat îti doresc!

 4. am primit-o din doua parti, tu si kadia… sa vedem daca voi fi in stare sa scot ceva din ea. sunt cam pe langa cu arta… nu-i de lauda, dar incerc sa repar golurile.
  cam asta ar fi un rost al lepsei, sa mai umplem spatiile goale :)

 5. Multumesc, Vienela!
  Ma voi stradui… E haioasa! Pentru ca ma pot juca! PC-ul sa-mi permita, insa! Ca e groaznic, si cine are timp sa stea la mofturile lui!
  Interesante alegeri. Prima sculptura imi place cel mai mult…
  O zi minunata sa ai!

 6. Toate sunt frumoase si sugestive, dar prima e fenomenal de bine aleasa. Nu stiu cum ai dat de ea, dar…jos palaria!
  Misto idee, ce sa mai spun, m-a incantat la maxim. Am cautat cu atat drag picturile, am ales…si am savurat. Multumesc.

  1. Da, e printre preferatele mele. Mult diferita fata de puerilele “ce mancare iti place”, “unde ai vrea sa iti petreci concediul”, “ce materie iti placea la scoala”… :)))

Leave a Reply