Măsor în lung, măsor în lat, măsor de la apus la răsărit și de la răsărit la apus, măsor întregul timp al primăverii, sperând să găsesc fisura prin care mi se preling secundele ce se transformă apoi în minute sau chiar ore. Am prea puțin nisip în clepsidră, și parcă prea repede se scurge. Vreau să pot scoate din vocabular expresii precum ”prea târziu” și ”nu am timp”. Încerc să fac un pact cu timpul, să îl conving că am nevoie de generozitatea lui și că o merit. Vreau secunde în plus, vreau viață în plus, vreau ca ziua să aibă 48 de ore, căci am proiecte mari.

Vreau să îmbin într-un tot unitar, într-o spirală a timpului, două mari pasiuni ce îmi guvernează gândurile: ceasurile și o mică ramură a genealogiei. Visez la un arbore genealogic al ceasurilor, cum nici cei care patronează muzeul ploieștean nu au gândit. Sigur, de cele mai multe ori, ceasurile foarte vechi au prețuri mult mai mari decât cele noi, însă asta nu mă va împiedica să îmi împlinesc visul, chiar de va fi să recurg la diverse artificii pentru a face acest arbore sau de va fi să transmit acest vis copilului meu.

Până când timpul îmi va asculta ruga și îmi va face ziua de 48 de ore, voi continua să îmi cumpăr ceasuri, să îmi adun comori neprețuite, ce vor înflori în arborele îndelung visat, chiar dacă acest lucru se va întâmpla după ce timpul meu se va fi terminat. Următorul pe listă este un ceas Tissot T-CLASSIC, model clasic retro, cu mecanism elvețian, renumit pentru precizie, cu cadran negru pe care sunt afișate cifre romane și brățară argintie din oțel inoxidabil, cu geam de safir, rezistent la zgârieturi, și cataramă tip fluture. Îmi amintește de primul meu ceas, la care priveam din secundă în secundă în timpul orelor de școală.

ceas-tissot-t-classic-t031-210-11-053-00-ballade-iii-quartz-t031-210-11-053-00-ed630916e3bd300b2437ba5b02971ab4

 

Tot în familia noastră, cumpărat pentru soțul meu, va intra mândrul ceas Mondaine RETRO AUTOMATIC, din colecția Clasic Retro Lux, având mecanism elvețian, carcasă rotundă din oțel inoxidabil, geam de safir și cadran negru, curea din piele și cataramă standard. Capacul din spate este transparent, permițând astfel vizualizarea mecanismului. Rotițe învârtindu-se, punând în mișcare alte rotițe, exact ca în viață, ceea ce face ca acest ceas să fie interesant din orice unghi ar fi privit.

ceas-mondaine-retro-automatic-a135-30345-14sbb-122225

 

După cum remarcați, un cuplu cu adevărat unit alege, uneori fără să conștientizeze, același stil de viață, același tip de accesorii, aceeași cale. Fie că aveți planuri mărețe, fie că vă doriți doar ca timpul să treacă mai încet, ca ziua să aibă 48 de ore, sfatul meu este să purtați întotdeauna la mână și în suflet un ceas, dar să nu îl priviți foarte des, ci să îi lăsați curgerea rotundă să bifeze minut cu minut, în timp ce voi vă trăiți frumos viața, ceas de ceas.

 watchshop