Într-o perioadă mă chinuia rău talentul. Nu îl puteam lăsa neexploatat şi mă apucasem să îi fac lui Ionuţ tot felul de jucării şi hăinuţe din resturi de  materiale de prin casă. De la o căciuliţă şi o vestă tricotată, am ajuns perseverând să mă descurc şi la chestii mai grele. I-am făcut un cojocel dintr-un cojoc pe care eu nu îl mai purtam, i-am făcut ursuleţi şi tigri imenşi(pentru cât era el de micuţ), pe care i-a transformat în saci de box, cu care s-a antrenat câţiva ani, mi-am făcut un ghiozdănel care a luat drumul Spaniei, când cea mai bună prietenă a lui Ionuţ s-a mutat acolo, dar niciodată nu m-am gândit să îmi folosesc “talentul” în alte scopuri, ca în imaginea asta:

 

 

Însă amintirea cea mai dragă pe care o are băiatul meu este legată de omizi. Venise o prietenă pe la mine cu fetiţa ei, făcusem o cafea şi nu reuşeam să ne înţelegem în casă de gălăgia copiilor, aşa că le-am propus să meargă afară să se joace. Câteva minute a fost linişte în casă, după care s-au întors încântaţi, pentru a ne arăta frumoasa omidă pe care o găsiseră în spatele blocului.

Aşa mi-a venit ideea de a-i pune să adune cât mai multe omizi, din puful cărora să le fac câte un pulover călduros. Le-am dat câte o punguţă şi i-am trimis afară, la treabă. Mai mult de o oră nu le-am mai auzit guriţa şi nu i-am mai văzut prin casă. Dar când s-au întors cu pungile pline de omizi, încântaţi la gândul că vor avea pulovere pufoase şi colorate, pentru care munciseră stând în genunchi în iarbă, am rămas blocată. Nu ştiam dacă să râd de situaţia pe care o creasem sau să plâng de mila lor, de mutrişoarele dezamăgite pe care le-au făcut când le-am spus că ar fi mai bine să renunţăm la proiect, pentru că ar fi păcat să omorâm atâtea vietăţi nevinovate.

 

 

Nu încercaţi să păcăliţi copiii aşa, probabil veţi auzi mult timp reproşuri. Totuşi, este posibil ca peste ani, când copiii vor fi mari, o asemenea amintire să vă  facă să zâmbiţi.

Dacă vă este teamă să lăsaţi copiii să se joace cu omizi, puteţi alege varianta de mai jos, omida făcută dintr-o şosetă desperechiată, legate din loc in loc cu elastic.