Aspectul unghiilor este o calitate esentiala pentru a crea o impresie placuta, astfel ca este foarte important sa acorzi suficient timp ingrijirii lor. Daca faci parte din categoria celor care obisnuiesc sa aplice oja pe ele, insa esti nemultumita de rezistenta acesteia, solutia cea mai buna este aceea de a apela la cea semipermanenta. Aceasta promite un aspect ireprosabil pentru cel putin doua saptamani.
Oja semipermanenta este un tip de oja extrem de rezistenta, aplicata si activata prin intermediul luminii UV din interiorul unei lampi create special pentru o astfel de procedura. Ea prezinta consistenta unei oje normale, iar aspectul final nu este diferit de cel oferit de un lac clasic, cu avantajul ca poate ajunge ca pana la patru saptamani chiar sa ofere acelasi aspect impecabil, fara a se coji sau a capata vreun aspectneuniform. Culorile acesteia sunt la fel de variate, precum cele ale unei oje normale, avand chiar posibilitatea de a-ti aplica modele pe unghii.
Aceasta procedura implica si utilizarea unor accesorii oja semipermanenta, care trebuie sa asigure o eficienta deosebita si sa se achizitioneze din cadrul unor magazine specializate, recunoscute pentru calitatea si profesionalismul produselor.
Aplicarea si intretinerea
Inainte de aplicarea suita de solutii pentru fixarea ojei, procesul va incepe cu o manichiura clasica, care urmeaza aceleasi etape: pregatirea unghiilor in apa calduta, indepartarea cuticulelor, curatarea unghiilor si degresarea lor cu ajutorul unei solutii speciale.
In cele ce urmeaza se va pregati unghia prin pilire atenta si se va aplica o baza incolora, care are rol protector si de intarire pentru unghii, contribuind totodata si la aderenta ojei semipermanente. Va urma aplicarea ojei, care de regula se face in doua straturi. Culoarea se va alege in functie de sezon, dar si de tonul pielii, iar pentru finalizarea procedeului se va adauga o solutie „top sealer”, care se foloseste pentru a proteja culoarea, pentru a oferi stralucire ojei si a garanta durabilitate.
In cadrul fiecarei dintre aceste etape, unghiile vor fi expuse lampii cu lumina UV pentru o durata de aproximativ doua minute. Manichiua sau pedichiura semipermanenta este realizata, in mod general, in 45 de minute.
Cu privire la intretinere, aceasta se refera la faptul ca unghia va creste si va crea un gol la nivelul partii superioare, ce trebuie acoperit periodic cu ajutorul unei oje semipermanente, urmand regulile aceluiasi proces.
Indepartarea ojei semipermanente
Comparativ cu cea clasica, oja semipermanenta este inlaturata mai dificil. Este important de mentionat faptul ca acetona este o varianta potrivita pentru indepartarea ojei semipermanente, insa nu prin utilizarea ei obisnuita.
Intai de toate are loc pilirea stratului superficial cu ajutorul unei pile sau a unui buffer. Odata ce suprafata va dobandi un aspect opac, te poti opri pentru a nu deteriora smaltul unghiei. De asemenea, urmeaza sa aplici pe un disc demachiant de bumbac acetona, iar apoi sa il infasori in jurul unghiei, sigiland-o cu ajutorul unei folii de aluminiu. Aceasta faza trebuie mentinuta pentru o durata de aproximativ 15-20 minute. Ulterior se va razui de pe unghie oja crapata si inmuiata in acetona cu ajutorul unui instrument destinat indepartarii cuticulelor. Indepartarea bucatilor de oja se va face usor.
Este indicat sa se respecte pauza de cateva zile intre indepartare si noua aplicare a ojei semipermanente. In acest timp este recomandat sa se aplice ulei sau lac protector, pentru intarirea unghiei.
Procesul este unul de complex si trebuie sa fie sustinut de produse si instrumente pe masura. De aceea, esti invitata sa decoperi colectiile de produse propuse de NoliaShop.com. Se remarca prin calitate si eficienta, ideale pentru saloanele profesionale.
Dacă nu ai unghii foarte sănătoase care să tolereze atâta acetonă nu cred că procedeul poate fi repetat de multe ori. Poate o mai bună variantă ar fi cu unghii false.